همزمان با گسترش اعتراضات به نبود عدالت اجتماعی در فرانسه، شعار فرگزیت در این کشور پررنگ تر می شود.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از
وی افزود: پنجمین هفته اعتراضات در فرانسه که در خیابان شانزه لیزه پاریس متمرکز بود، باعث فلج شدن تردد وسایل نقلیه عمومی و سفر گردشگران و تجارت در پایتخت این کشور شد. پلیس فرانسه استفاده از گاز اشک آور را افزایش داد و دیوار امنیتی در اطراف منطقه کاخ ریاست جمهوری ایجاد کرد. بعضی از فعالان در فرانسه بر ادامه اعتراضات در شنبه آینده تاکید کردند.
موسی عاصی خبرنگار شبکه المیادین در پاریس گفت: با وجود کاهش تعداد شرکت کنندگان در تظاهرات و نیز محدودتر شدن خشونت ها، پنجمین هفته اعتراضات در پاریس هم بدون شلیک گاز اشک آور پایان نیافت و این شهر شاهد بروز درگیری هایی بین معترضان و نیروهای پلیس فرانسه بود. زمانی که معترضان تلاش کردند به کاخ الیزه نزدیک شوند، نیروهای پلیس که تعداد آنها دو برابر تعداد معترضان بود، پرتاب گسترده گاز اشک آور را آغاز کردند. این منطقه چند بار شاهد تعقیب و گریز بین معترضان و نیروهای پلیس بود. معترضان خواسته هایی دارند که می گویند از آن دست نخواهند کشید.
یکی از سخنرانان در جمع معترضان گفت: ”چهل سال می گذرد و شاهد به قدرت رسیدن روسای جمهور پی در پی و برگزاری انتخابات مختلف بوده ایم، اما خیانت و دروغ ادامه داشته است. آقای رئیس جمهور ما خسته شده ایم و خشمگین هستیم و راه دیگری برای رساندن صدای اعتراض خود جز برگزاری تظاهرات نداریم.“
خبرنگار المیادین خاطر نشان کرد: طرفداران مکرون هم برای دفاع از سیاست های خود به خیابان آمدند. این افراد معتقدند پیشنهادی مکرون، راه حل مناسبی است. معترضان معتقدند اصرار مکرون بر نشنیدن صدای اعتراضات، نشانه دور بودن او از واقعیت هاست. معترضان کاهش تعداد شرکت کنندگان در تظاهرات را مشکلی برای ادامه اعتراضات نمی دانند و شنبه آینده به عنوان ششمین هفته اعتراضات تعیین شد. ادامه اعتراضات حامل این پیام آشکار است که وعده های مکرون قابل قبول نیست و اعتراضات تا زمان تحقق عدالت اجتماعی ادامه خواهد داشت.
در گزارش المیادین آمده است: هر هفته، خواسته های جدیدی به خواسته های معترضان اضافه می شود. این موج اعتراضات با اعتراض رانندگان تاکسی به افزایش بهای سوخت آغاز شد و اکنون به درخواست برکناری مکرون و دعوت به خروج از اتحادیه اروپا رسیده است. حتی نگرانی های امنیتی هم مانع از مشارکت فرانسویها در آنچه عده ای ”شنبه سیاه“ توصیف می کنند، نشد. دولت فرانسه تلاش کرد از حمله استراسبورگ در شرق فرانسه استفاده کند تا عامل بازدانده ای برای ادامه اعتراضات ایجاد کند. حتی بعضی از معترضان می گویند تعطیلات جشن میلاد حضرت مسیح (ع) و حتی تعطیلات سال جدید را در محل های برگزاری تظاهرات سپری خواهند کرد. مبالغه آمیز نیست اگر بگوییم آنچه در فرانسه رخ می دهد تحول تاریخی است. فرانسه حدود شش میلیون بیکار و ده میلیون فقیر دارد. رشد اقتصادی فرانسه در ده سال اخیر از یک تا دو درصد فراتر نرفته است. قدرت این اعتراضات آن است که از هر نوع قید و بند حزبی یا سیاسی آزاد است. معترضان می گویند چهل سال است که حکومت فرانسه به مردم عادی توجه ندارد و سیاست سرکوب فقیران ادامه داشته است. شاید رویارویی در فرانسه بین روزهای شنبه فروکش کند، اما شعله برافروخته شده است و خاموش نخواهد شد.