کلیات طرح آمایش سرزمین چهارمحال و بختیاری پس از چهار سال مطالعه عملیاتی در شورای برنامه ریزی و توسعه استان به تصویب رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز چهارمحال و بختیاری؛ این طرح را ، مرکز مطالعات و تحقیقات شهرسازی و معماری کشور، بعنوان مشاور، در پنج هزار صفحه، متشکل از هشت فصل تهیه کرده است.
استاندار چهارمحال و بختیاری در این نشست با قدردانی از تلاش کارفرما و گروه مشاور در تدوین این برنامه گفت : کلیات طرح بنا به ضرورت و تاخیری که در تدوین چنین طرحی طی سالهای گذشته انجام گرفته است به تصویب رسید اما اصلاحات و پیشنهاداتی وجود دارد که باید لحاظ شود.
اقبال عباسی افزود: در نشستی ظرف یک هفته آینده با حضور مجمع نمایندگان استان، مدیران دستگاه های اجرایی و مشاور طرح، اصلاحات موردنظر از جمله بازنگری در میزان منابع آب استان و آخرین آمارهای اقتصادی و جمعیتی اعمال شود.
نماینده مردم شهرستانهای اردل، فارسان، کیار و کوهرنگ در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با اشاره به اهمیت سند آمایش سرزمین گفت : ریشه بسیاری از مشکلات و کاستی هایی که امروز در کشور و استان وجود دارد ناشی از نبود سند آمایش سرزمین است.
علی کاظمی باباحیدری ابراز امیدواری کرد : با تدوین و اجرای سند آمایش سرزمین استان به ظرفیت ها و فرصت هایی که در استان وجود دارد بستر توسعه یافتگی استان فراهم شود.
وی با تاکید بر اصلاح موارد مغفول مانده در سند آمایش سرزمین استان افزود: نگاه به صنعت باید پررنگ تر دیده شود و به مسائلی از قبیل نقش آموزش و مراکز علمی در پیشبرد امور استان باید توجه بیشتری داشت.
نماینده مردم شهرستانهای شهرکرد، بن و سامان در مجلس شورای اسلامی نیز تدوین سند آمایش سرزمین را اقدامی مهم و ارزشمند دانست و گفت: بی شک اهمیت موضوع می طلبد تا حساسیت و دقت بیشتری برای تدوین آن به کار گرفته شود.
اردشیر نوریان افزود: همچنین انتظار می رود این سند دست مایه ای برای اعمال محدودیت ها در استان نشود و متناسب با ظرفیت های هریک از مناطق زمینه برای رشد صنعت، گردشگری، کشاورزی و سایر فعالیت های اقتصادی فراهم شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی چهارمحال و بختیاری نیز با اشاره به مراحل تدوین سند آمایش سرزمین استان گفت: این سند با وجود اینکه با فراز و نشیب های از دولت اصلاحات تاکنون مواجه بوده اما اینک به سرانجام رسیده و امید می رود منشاء تحولات خوبی در استان شود.
طهمورث الیاسی بختیاری افزود: این سند پس از اعمال اصلاحات موردنظر به شورای آمایش سرزمین کشور ارسال می شود.
آمایش سرزمینی به معنای بهره برداری بهینه از امکانات در راستای بهبود وضعیت مادی و معنوی در قلمرو جغرافیایی خاص است.
در این طرح مزیت های فضای طبیعی، اجتماعی و اقتصادی، سازماندهی و نظام بخشی می شود.
این کار با هدف ایجاد رابطه منطقی بین توزیع جمعیت و انجام فعالیت ها در پهنه سرزمین با توجه به ویژگی های فضایی مناطق است.
مساله آمایش سرزمین در زمینه های مختلف صنعتی، کشاورزی، فرهنگی و آموزشی دخالت دارد بنحوی که هر فعالیتی باید بر اساس واقعیت های آمایشی شکل گیرد.