رئیس سازمان میراثفرهنگی: پرونده رسیدگی به تخلف ساخت و ساز در حریم مجموعه فرهنگی تاریخی گلستان و عمارت شمس العماره به دادسرای تهران ارجاع داده شده است.
مونسان در این بازدید با پیاده روی در خیابان ناصرخسرو و گفتگو با کسبه این منطقه، در جمع خبرنگاران رسانههای مختلف گفت: پرونده رسیدگی به تخلف ساخت و ساز در حریم مجموعه فرهنگی تاریخی گلستان و عمارت شمس العماره به دادسرای تهران ارجاع داده شده و قرار است ساخت و ساز متوقف شود.
رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری ادامه داد: دستور رسیدگی به پرونده این تخلف صادر شده است و بدون شک با هر گونه تخلفی که در عرصه آثار تاریخی صورت گرفته باشد برخورد میشود.
وی با اشاره به اینکه توقف عملیات ساختمانی در این محوطه در دستور کار قرار گرفته است، افزود: علت این تصمیم رعایت نشدن ضابطه ارتفاعی و تصرف عدوانی کاخ گلستان از موارد تخلف سازنده است.
رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گفت: پرونده ساخت و ساز غیرمجاز در اطراف بنای شمس العماره و حریم کاخ گلستان در دادسرای ناحیه ۱۲ تهران توسط سازمان میراث فرهنگی در حال پیگیری است، ساخت این سازه تخلف بوده و سازنده قواعد و ضوابط میراث فرهنگی را رعایت نکرده است.
مونسان افزود: در صورت ادامه این روند، مالک دچار خسارت میشود، زیرا باید سازه را براساس قوانین و ضوابط اجرا کند.
رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گفت: حفاظت و حراست از آثار تاریخی و دغدغههای دوستداران میراثفرهنگی برای ما اهمیت دارد و به همین دلیل در محل حاضر شدیم تا از نزدیک موضوع را بررسی کنیم.
همچنین در این بازدید محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی کشور با توضیح در مورد روند ساخت و ساز غیرمجاز در خیابان ناصرخسرو و اطراف بنای شمس العماره گفت: در سال ۹۵، شورای فنی اداره میراث فرهنگی استان تهران و شهرداری منطقه مجوز ساخت این بنا را صادر کرده اند که کار درستی نبوده است.
وی افزود: بنایی که پیش از این وجود داشته و تخریب شده، بنای ارزشمند تاریخی نبوده، اما سازنده باید براساس قوانین و نقشهای که ارائه داده است، عملیات عمرانی را انجام دهد و از این قواعد عدول نکند.
معاون میراث فرهنگی با اشاره به اینکه تصرف به زمینهای کاخ گلستان از دیگر تخلفات صورت گرفته است، گفت: پرونده این تخلفات به واحد حقوقی سازمان ارجاع داده شده و در حال پیگیری است.
طالبیان افزود: این بنا براساس نقشه ارائه شده باید ۱۰ و نیم متر باشد در حالی که اکنون حدود ۱۳ متر ارتفاع دارد، سازنده باید براساس قوانین محوطه و بافت تاریخی عمل کند و ارتفاع را کاهش دهد.
معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری پیش از حضور در خیابان ناصر خسرو از مدرسه تاریخی دارالفنون و هتل امیرکبیر و خانه تاریخی ایرج در محله پامنار نیز بازدید کرد.