رئیس کل بانک مرکزی گفت: از زیر ساختهای فناورانه برای اعمال سیاستهای نظارتی در بازار پول و ارز استفاده میکنیم.
وی گفت: استفاده از زیرساختهای فناورانه برای اعمال سیاستهای نظارتی و کنترلی بانک مرکزی توسعه خواهد یافت.
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به اقدامات این بانک در خصوص اعمال محدودیت سقف تراکنش روزانه کارتی بر اساس کدملی و صدور چکهای تضمینی فقط در وجه ذینفع، ادامه داد: پولشویی آشکار از طریق چکهای تضمینی و کارتهای بانکی توسط سفته بازان انجام میشد که خوشبختانه این روند متوقف شده است؛ لذا قصد ما جلوگیری از سفته بازی و کاهش ارزش پول ملی است و نمیخواهیم محدودیتی در تراکنشهای روزمره و واقعی مردم ایجاد کنیم.
در این مراسم ضمن اعلام آماری از عملکرد سامانه «مهک»، مبنی بر جلوگیری از فعالیت یک میلیون و هفتصد هزار کارت فاقد کد ملی یا هویت نامعتبر از هفته گذشته، رئیس کل بانک مرکزی بر پالایش و نظارت دقیق بر هویت مشتریان و نظارت دقیق بر مکان و حدود فعالیت پایانههای کارتخوان و تراکنشهای الکترونیکی تاکید کرد و افزود: هدف اصلی بانک مرکزی در راهبری سامانههای حاکمیتی و سامانههای ملی پرداخت و تسویه باید بر اشراف کامل بر روند مبادلات و رصد و نظارت دقیق مبتنی باشد تا امکان هر گونه سؤ استفاده از خدمات پرداخت الکترونیک برای فعالیتهای مخل اقتصادی از میان برود.
گفتنی است؛ در این مراسم از چهار سامانه "نهاب" (نظام هویت سنجی الکترونیکی مشتریان بانکی)، "سپند (سامانه پرداختهای نظاممند دوره ای)، «مهک» (مدیریت هویت کارت) و نیز استفاده از کارت بانکی به عنوان کارت سوخت رونمایی شد.
لازم به ذکر است؛ بر این اساس جمع آوری و پالایش دادههای هویتی مشتریان نظام بانکی در یک پایگاه داده متمرکز توسط سامانه نهاب و همچنین پرداخت صورتحسابهای دورهای به صورت خودکار از حساب بانکی افراد به درخواست مشتری توسط سامانه سپند انجام میشود.
همچنین از سامانه «مهک» به عنوان زیرساخت نظارتی و از سامانه مدیریت کارت سوخت به عنوان پل ارتباطی بین نظام بانکی و نظام مدیریت سوخت کشور استفاده میشود.