نان یکی از اصلیترین کالای مصرفی روزانه مردم ایران است که حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد کالری مورد نیاز اقشار کم درآمد جامعه را تامین میکند .
منصور سامی با بیان اینکه ایرانیها 50درصد مواد مورد نیاز بدن خود را از طریق نان تامین میکنندگفت: بهتر است از نانی استفاده شود که مواد معدنی بیشتری داشته باشد و به دلیل اینکه افراد در کشور دچار فقر آهن هستند آرد با اسیدفولیک و آهن غنی سازی شود.
وی با اشاره به اینکه در نان لواش ضریب گلیسمی بالاست و سریع به چربی و قند خون تبدیل میشود که این نوع نان به افراد چاق و دیابتی توصیه نمیشودگفت: نان سنگک فیبر بالا دارد و آب را به خوبی جذب میکند و سریع قند خون را بالا نمی برد که در بدن تبدیل به چربی شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در بسیاری از نانوایی ها به ویژه فروشندگان نان بربری از سبوس استفاده می کنندگفت: نانواها هنگام پخت این نوع نان، خمیر را بر روی آرد حاوی سبوس پهن میکنند و بعد داخل تنور میزنند که اشتباه است زیرا استفاده سبوس به این شکل، آلودگیهای بسیاری به همراه دارد.
وی با اشاره به ممنوع بودن استفاده از جوش شیرین و زاج در نانواییها گفت: متاسفانه برخی نانواها به دلیل اینکه در مدت زمان کوتاه نان بیشتری تولید کنند به خمیر، جوش شیرین و زاج اضافه میکنند که این موضوع از دیدگاه صنایع غذایی، بهداشت و غذا و دارو ممنوع اعلام شده است.