سیزدهمین نشست مسوولان ارشد پاکستان، ایران و افغانستان در زمینه مبارزه با قاچاق مواد مخدر در اسلام آباد پایان یافت.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد ، سیزدهمین نشست مسوولان ارشد کشورهای پاکستان، ایران و افغانستان در زمینه کنترل قاچاق مواد مخدر در اسلام آباد پایتخت پاکستان پایان یافت. در این نشست دو روزه هیات هایی از ایران، پاکستان و افغانستان در اسلام آباد حضور یافتند.
"عارف نواز خان" قائم مقام سازمان مبارزه با مواد مخدر پاکستان ریاست این نشست را بر عهده داشت و در آن
راهکارهای موثر مبارزه با قاچاق مواد مخدر تولید شده در افغانستان بررسی شد.
"سزار گودس" مدیر دفتر سازمان ملل برای مبارزه با مواد مخدر و جرائم در پاکستان گفت: گسترش همکاری های منطقه ای ضد قاچاق مواد مخدر می تواند در بهبود وضعیت منطقه و ارتقای زندگی مردم کمک کند.
سردار "زاهدیان" رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر کشورمان در گفتگو با خبرنگار صداوسیما در اسلام آباد گفت: معضل مواد مخدر به عنوان تهدیدی ضد جامعه بشری همواره مدنظر کشورها و سازمان های بین المللی مرتبط است.
وی در مورد نشست سه جانبه اسلام آباد گفت: جلسهای که در اسلام آباد برگزار شد به منظور ارائه راهکارهای جدید همکاری در راستای مقابله بهتر با شبکه های قاچاق مواد مخدر تشکیل شد. در این جلسه سه کشور جمهوری اسلامی ایران، جمهوری اسلامی افغانستان و جمهوری اسلامی پاکستان با ارائه آخرین وضعیت شبکه های قاچاق مواد مخدر، وضعیت تولید و توزیع آن توانستند به نتایج و دستاوردهای خوبی برسند.
سردار "زاهدیان" افزود: تقویت مرکز هماهنگی و تبادل اطلاعات در تهران در این نشست بررسی شد و به عنوان یک دستاورد برای نشست به شمار میآید. همچنین برای برگزاری نشست وزراي سه کشور و موضوعاتی که در اين نشست باید مطرح شود گفتگو شد و امیدواریم اين نشست تا پایان سال جاری برگزار شود.
وي تاکید کرد: مطمئناً این رفت و آمدها و این هماهنگی ها در ارتقای مبارزه و برخورد سازمان یافته با شبکه های قاچاق مواد مخدر موثر خواهد بود.
زاهديان با اشاره به حضور آمریکا در منطقه و معضلات آن گفت: حضور آمریکاییها در منطقه ما نه تنها در تثبیت امنیت و ثبات منطقه ای نقشی نداشته بلکه همواره هر جایی که آنها رفتهاند تروریسم و معضلات خاصی مانند قاچاق مواد مخدر افزایش پیدا کرده است.
وی افزود: از سال 2001 که آمریکایی ها وارد افغانستان شدند, هر روز شاهد پیچیده تر شدن مسئله مواد مخدر هستیم. در سال 2001 تولید مواد مخدردر افغانستان 185 تن بود اما این میزان در سال 2017 به 9 هزار تن رسید و این مساله بیانگر این است که نه تنها امنیت را برای منطقه به ارمغان نیاورده اند بلکه موجب بروز چالشهای اساسی در حوزه تولید مواد مخدر و اشاعه تروریسم در منطقه هم شده اند.