رئیس سازمان امور عشایر کشور: معیشت و رفاه جامعه عشایری از اولویتهای سازمان امور عشایر کشور است.
قندالی با بیان اینکه حدود 1.8 دهم جمعیت کشور را جامعه عشایری تشکیل داده است گفت: یک میلیون و 200 هزار نفر در قالب 213 هزار خانوار آخرین آمار جمعیت عشایری کشور است که در بیش از 15 هزار نقطه ییلاقی و قشلاقی زندگی می کنند.
وی افزود: عشایر تامین کننده 5.6 درصد تولیدات کشاورزی کشور، 28 درصد دام سبک، 25 درصد تولید گوشت قرمز، 35 درصد صنایع دستی و 9.5 میلیون راس دام پرواری در کشور هستند.
رئیس سازمان امور عشایر کشور با اشاره به اینکه معیشت و رفاه جامعه عشایری از اولویتهای سازمان امور عشایر کشور در سالهای اخیر بوده است، گفت: تنوع درآمد عشایر با بهره گیری از سایر ظرفیتهای موجود هستیم که توجیه اقتصادی و درآمدزایی داشته باشد که بر این اساس تقویت صنعت گردشگری، صنایع دستی و کشت گیاهان دارویی به عنوان برنامههای اقتصاد مقاومتی در بین عشایر تعریف شده و در حال اجراست.
قندالی گفت: 40 میلیارد تومان به منظور آبرسانی سیار یا آبرسانی در سامانههای عرفی برای جمعیت عشایر کشور توسط دولت اختصاص یافت.
وی اضافه کرد: با راه اندازی کارخانه خوراک دام ویژه عشایر استان مرکزی در شهرستان ساوه شاهد اصلاح روش تغذیه و کوچ از تغذیه سنتی به تغذیه صنعتی خواهیم بود تا بهرهوری مناسبی از منابع تولید و اشتغال بعمل آید.
عشایر استان مرکزی شامل ایل شاهسون، مغان، سنگسری، زند راویه ای، کرد کلهر، ذلکی، کله کوهی و عرب خراسانی است.
جمعیت عشایر استان مرکزی بیش از پنج هزار نفر در قالب 770 خانوار است که بیشتر در مناطق مختلف ساوه، زرندیه، دلیجان و خمین زندگی می کنند.
ایلات و عشایر استان مرکزی، بومی این منطقه نیستند و از سایر نواحی ایران به علت طبیعت بکر و شرایط مناسب زندگی ایلی در جای جای استان مرکزی استقرار یافته اند.