دستگاه اندازه گیری کشش بین سطحی و زاویه تماس در دما و فشار بالا در اراک بومی سازی و تولید شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز اراک؛ عضو پارک علم و فناوری استان مرکزی گفت: فناوری ساخت این دستگاه به صورت حرفه ای تنها در اختیار چهار کشور آلمان، فرانسه، آمریکا، انگلستان بود که در اراک طراحی و ساخته شده و به همت فناوران داخلی ایران نیز به جمع کشورهای تولید کننده این دستگاه پیوست.
زین العابدینی هزاوه افزود: آغاز تحریم ها منجر به تولید بومی این محصول شد و استقبال کاربران داخلی باعث شد تا این دستگاه رقیبی برای نمونه های خارجی باشد.او گفت: در سایه اعتماد به دانش بومی و نوآوری که با حمایت مصرف کنندگان داخلی حاصل شد، با بهره گیری از این دستگاه می توان از خروج میلیون ها دلار ارز از کشور جلوگیری کرد.
طراحی و ساخت این دستگاه سال 91 آغاز شد و سال 93 با موفقیت در کسب مقام سوم در جشنواره جوان خوارزمی راه به سوی بازار با اطمینان باز شد.
او افزود: تولید آزمایشی این دستگاه در سال 94 و 95 با سرمایه گذاری شخصی 2 میلیارد و 100 میلیون ریال صورت گرفت و پارک علم و فناوری استان مرکزی 700 میلیون ریال تسهیلات تولید آن اعطا کرد.
این دستگاه در مهندسی نفت و شیمی و به ویژه برای بررسی فرآیند های ازدیاد برداشت از مخازن نفتی قابلیت کارایی دارد و می تواند در عرصه های نوین علمی مانند نانوتکنولوژی، پدیده های سطح و داروسازی مورد استفاده قرار گیرد.
عضو پارک علم و فناوری استان مرکزی گفت: دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه و موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی اصفهان برای خرید این محصول سفارش تولید داشتند .
زین العابدینی گفت: این شرکت با دستیابی به دانش فنی و بومی سازی ساخت دستگاه مذکور، هفت تولید دیگر مانند دستگاه بررسی رفتار فازی (PVT)، سیلندر های نمونه گیری نفت و گاز، دستگاه استخراج اسانس از گیاهان دارویی و معطر به استفاده از سیال فوق بحرانی، محفظه های دیداری با قابلیت تحمل فشار تا یکهزار بار و دمای 150 درجه سانتیگراد، پمپ های تک سیلندر فشار بالا برای تزریق به درون سیستم های متنوع با دقت های بالا را نیز بومی سازی کرده است که نتیجه آن جلوگیری از خروج ارز در شرایط تحریمی است.
پارک علم و فناوری استان مرکزی در شهریور ماه سال 81 بر اساس مصوبه شورای عالی گسترش آموزش عالی، شروع به فعالیت کرد و در دی ماه 82 نیز اولین مرکز رشد واحدهای فناور پارک علم و فناوری استان، فعالیت اجرایی خود را آغاز کرد.
شمار شرکت های دانش بنیان استان مرکزی در دولت تدبیر و امید از سه به 76 شرکت رسیده که این مهم گامی عملی در بهبود مناسبات اقتصادی و تقویت دانشگاه و تولید استان محسوب می شود.
استان مرکزی به عنوان دومین قطب صنعت کشور بیش از سه هزار واحد صنعتی و تولیدی دارد.