کتابهای «قصه زندگی من» به قلم شرمین نادری و «فرهنگ قصه شناسی یلدا» تألیف علی خانجانی، ۲۷ آذر رونمایی میشوند.
بخش قصه ۹۰ ثانیه، یکی از بخشهای جدید جشنواره امسال بود که علاقهمندان به قصه گویی بدون محدودیت سنی در آن شرکت کردند و بیش از ۷ هزار اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد.
بعد از بازبینی آثار ۹۰ ثانیه که در دو مرحله انجام شد، ۱۸۰ قصه به مرحله نهایی راه یافت که از این بین، ۳۰ قصه به صورت اقتباسی توسط شرمین نادری، نویسنده و داور بخش ۹۰ ثانیه جشنواره قصه گویی انتخاب و تبدیل به کتاب «قصه زندگی من» شد.
شرمین نادری از سال۱۳۸۳ به عنوان نویسنده و تصویرگر در نشریات مختلف به ویژه حوزه جوان و نوجوان شروع به کار کرده است.
وی همچنین تجربه نویسندگی برای برنامههای نوجوانان و جوانان در تلویزیون و تجربه قصه گویی و قصه نویسی برای بخشهای برنامه رادیو هفت را در کارنامه اش دارد.
کتابهای منتشر شده این نویسنده از سال ۱۳۸۳ تا امروز بیشتر درباره تاریخ و ادبیات کهن و قصههای قدیمی و زندگی آدمهای روزگار دور است.
از آثار منتشر شده نادری میتوان به «کتاب جادو»، «کتاب پیشگویی»، «رؤیای تهران»، «خانجون و خواب شمرون»، «خانجون و کوچه پریون»، «خانجون و بوی ریحون»، «فدایت شوم»، «قمر درعقرب»، «تلخ و شیرین بلدیه»، «ماه گرفته ها»، «اشرف جان و رویاهای شهریور»، «منو تلخک»، «راز» و... اشاره کرد.
کتاب «قصه زندگی من» در روز ۲۷ آذر رونمایی میشود و در مراسم اختتامیه در اختیار علاقهمندان قرار میگیرد.
همچنین در این روز از کتاب «فرهنگ قصه شناسی یلدا» علی خانجانی، نویسنده، پژوهشگر و داور بخش ملی جشنواره قصه گویی نیز رونمایی میشود.
این کتاب معرف ۸ هزار روایت شفاهی به ثبت رسیده از قصههای ایرانی است که هر صفحه از این فرهنگ، به معرفی یک روایت اختصاص پیدا کرده است.
برای هر روایت یافتههای پژوهشی شامل بنمایهها، شخصیتهای انسانی و غیر انسان، پیام اصلی و پیامهای فرعی و گروه سنی مخاطبان در نظر گرفته شده است.
افزون بر یافتههای پژوهشی، اطلاعاتی در رابطه با راوی، گردآورنده و ناشر نیز به خواننده کتاب ارائه میشود.
«فرهنگ قصه شناسی یلدا»، براساس تلاشهای صورت گرفته در نخستین سال از طرح پنج سالهی تهیه «دانشنامهی جامع قصهها و افسانههای ایرانی»، شکل گرفته است. این مجموعه به علاقهمندان هنر قصهگویی کمک میکند تا در کوتاهترین زمان، قصهها و منابع مورد علاقه و نیاز خود را شناسایی کنند.
«فرهنگ قصه شناسی یلدا»، محصول تلاش جمعی یک تیم ۷۰ نفره، متشکل از استادان دانشگاهی، پژوهشگران داخلی و خارج از کانون است که تحت نظارت و مدیریت «مرکز پژوهش و ترویج قصههای ایرانی» و به کوشش «علی خانجانی» تهیه میشود.
بیست و یکمین جشنواره بینالمللی قصه گویی از ۲۶ تا ۲۹ آذر به دبیری سروش صحت در تهران برگزار میشود.