مرحله نخست بزرگ ترین آب شیرین کن کشور به ظرفیت ۲۰ هزار متر مکعب در شبانه روز با حضور معاون اول رئیس جمهور در بندرعباس به بهره برداری رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خلیج فارس، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری هرمزگان گفت: بخش خصوصی برای راه اندازی فاز نخست آب شیرین کن صد هزار متر مکعبی ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال هزینه کرده است. امین قصمی افزود: با راه اندازی سایت آب شیرین کن ۲۰۰ هزار نفر از جمعیت غرب شهر بندرعباس و بندر خمیر از آب آشامیدنی با کیفیت بهرهمند شدند. وی گفت: دولت مجوز خرید تضمینی آب آب شیرین کن را صادر کرده است. مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری هرمزگان با بیان اینکه همه تاسیسات زیربنایی فازهای دیگر آب شیرین کن آماده شده است افزود: تا پایان سال آینده فازهای دیگر این آب شیرین کن صد هزار متر مکعبی به مدار میآید. قصمی افزود: بهره برداری کامل سایت آب شیرین کن صد هزار متر مکعبی بندرعباس ۵۰ درصد نیاز آبی استان بر طرف میشود. وی گفت: هم اکنون ساخت ۱۷ سایت آب شیرینکن با سرمایه گذاری بخش خصوصی در هرمزگان در حال اجرا است و سالیانه ۲۳ میلیون مترمکعب منابع آب آشامیدنی استان با شیرین سازی آب دریا تامین میشود. قصمی گفت: هماکنون ۲۲ درصد از نیاز آبی استان با شیرینسازی آب دریا و ۷۸ درصد آن با منابع سطحی و زیرسطحی تأمین میشود.
تاکید نماینده هرمزگان بر استفاده از نیروهای بومی و ماندگار نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی در مراسم فاز نخست بزرگترین آب شیرین کن بندرعباس بر استفاده از نیروهای بومی و ماندگار در بخشهای مدیریتی و تخصصی استان تاکید کرد. احمد مرادی افزود: باید در هیات مدیره صنایع، پالاشگاه و مناطق آزاد از نیروهای متخصص بومی استفاده شود. وی گفت: صنعت آب و برق در دست نیروهای بومی است و بهره برداری از این آب شیرین کن نشان دهنده توانایی نیروهای بومی است. مرادی گفت: باید مخاطرات زیست محیطی آب شیرین کن یک میلیون متر مکعبی مشترک سه استان هرمزگان، کرمان و یزد به حداقل برسد و همچنین مردمی که در استان و مسیر خط انتقال آب هستند از آب آشامیدنی بهرهمند شوند وبرای هزینههای خط انتقال و ساخت مخازن از منابع ملی تامین اعتبار شود.
استاندار هرمزگان؛ پایدار سازی تامین آب پایدار اولویت اصلی دولت در استان است استاندار هرمزگان گفت: بنا داریم فشار برداشت آب از دشت میناب که قطب تولید محصولات خارج از فصل کشور است، برداشته شود. فریدون همتی از رسانهها خواست پوشش خبری خوبی از بهره برداری فاز نخست آب شیرین کن بندرعباس داشته باشند. وی گفت: سد سرنی تا تابستان امسال آبگیری میشود. همتی افزود:جاده دسترسی سد گابریک، و سد جاماش و برآفتاب مطالعه شده و این سدها با سرمایه گذاری بخش خصوصی ساخته میشود. استاندار هرمزگان گفت:پارسال نیاز آب آشامیدنی بندرعباس و خمیر ۲ هزار و ۶۰۰ لیتر بود که با ایجاد چند حلقه چاه در دشت میناب ۷۰۰ لیتر آب تامین شد. وی گفت: اطلاع رسانی و گفتگوی اجتماعی از طریق صدا و سیما و تریبونهای خطبههای نماز جمعه هزار لیتر آب تابستان صرف جویی کردیم. همتی افزود: تا پایان سال ۹۸ همه فازهای آبشیرین کن به مدار میاید وی گفت: قیمت هر متر مکعب آب از شیرین سازی دریا ۵ هزار تومان تمام میشود و زیر ۵۰۰ تومان به مصرف کنندهها تحویل میشود. همتی از مردم خواست برای حفظ سرمایههای ملی، همچنان صرفه جویی کنند.
بهره برداری از بزرگ ترین سایت آب شیرین کن کشور
بهره برداری از بزرگ ترین سایت آب شیرین کن کشور
بهره برداری از بزرگ ترین سایت آب شیرین کن کشور
بهره برداری از بزرگ ترین سایت آب شیرین کن کشور
بهره برداری از بزرگ ترین سایت آب شیرین کن کشور
بهره برداری از بزرگ ترین سایت آب شیرین کن کشور
مشاور رئیس جمهور؛ بیش از ۹۸ هزار شغل در ۵ منطقه اقتصادی
مشاور رئیس جمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: استان هرمزگان با داشتن ۳ منطقه ویژه اقتصادی و دو منطقه آزاد از ظرفیتها و پتانسیلهای زیادی برخوردار است. مرتضی بانک در مراسم بهره برداری از مرحله نخست آب شیرین کن صد هزار متر مکعبی بندرعباس افزود: در این ۵ منطقه ویژه، بیش از ۹۸ هزار اشتغال ایجاد شده است که بیش از ۱۵ هزار نفر در دو منطقه ویژه اقتصادی، کشتی سازی، فلزی و معدنی مشغولند. وی گفت: در منطقه ویژه اقتصادی چهار و دو دهم میلیون تن انواع محصولات فلزی و بیش از ۲۵۷ هزار تن آلومینیم تولید میشود که رقم بسیار بالایی است. مشاور رئیس جمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی افزود: مصوبه جدیدی که دولت برای تامین کالاهای مواد اولیه و قطعات، در نظر گرفت تا هم از ظرفیتهای ارزی پراکندهای که در کشورهای مختلف وجود دارد استفاده کند و هم بتواند از امکانات موجود و نیازهای موجود در کشور برای صنایع فراهم کند. وی گفت: با مصوبهی اخیر دولت برای صادرات غیر نفتی نیز شرایط بسیار خوبی برای صادرات محصولات فراهم و مشکلات فعالان اقتصادی برطرف میشود.
وزیر نیرو ؛ ۱۹ هزار مگاوات نیروگاه برق در ۲۷ استان کشور در دست ساخت است رضا اردکانیان افزود: تا پایان دولت دوازدهم ۱۲ هزار مگاوات از این نیروگاهها به بهره برداری میرسد. وی گفت: از پنج سال گذشته تاکنون با برقرسانی به دو هزار و ۳۷۱ روستای کشور، اکنون شمار روستاهای برقدار به ۵۷ هزار روستا، با جمعیت حدود چهار و نیم میلیون خانوار رسیده است. وزیر نیرو گفت: در حال حاضر تمام روستاهای بالای ده خانوار کشور برقدار شده اند. رضا اردکانیان افزود: از ابتدای دولت تدبیر و امید یعنی سال ۹۲ تاکنون، ده هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاهی کشور افزوده شده که این نتیجه تلاش بیش از پیش در این زمینه است. وی گفت: در این مدت ۵ میلیون نفر در روستاهای کشور، معادل ۷۵ درصد جمعیت روستایی، از نعمت دسترسی به شبکه آب سالم و بهداشتی برخوردار شدند. وزیر نیرو با اشاره به اینکه از هر ده نفر در جهان یک نفر به آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارد افزود: در کشور ما ۹۹ درصد جامعه شهری و ۷۵ درصد روستانشینان از آب آشامیدنی سالم برخوردارند. اردکانیان گفت: در زمینه آب شیرین کنها نیز تاکنون ۱۴۲ قرارداد مشارکت بخش خصوصی به حجم ۷ هزار و سیصد میلیارد تومان منعقد شده است. وی گفت: اکنون ۷۱ طرح نمک زدایی در دست ساخت است که با بهره برداری از آنها ۴۱۰ هزار مترمکعب در شبانه روز، آب تولید میشود.