به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خلیج فارس، اسحاق جهانگیری در این جلسه که وزرای نیرو، تعاون کار و رفاه اجتماعی، جهاد کشاورزی و فعالان اقتصادی نیز حضور داشتند گفت: ما از اقتصادانان، کارشناسان و نخبگان میخواهیم با کمک یکدیگر ثبات را به اقتصاد ایران برگردانیم و کاری کنیم نرخ ارز و بازار و تورم با ثبات و قابل پیش بینی باشد.
وی گفت: صادرکنندگان از وضعیت فعلی افزایش قیمت ارز برای توسعه صادرات غیر نفتی باید استفاده و ما به ازای آن ارز و کالای مشابه مورد نیاز کشور وارد کنند.
معاون اول رئیس جمهور افزود: سختیهایی که در خصوص تحویل ارز صورت گرفته نباید در چرخه اقتصادی کشور مشکل ایجاد و زندگی مردم را دچار بحران کند.
جهانگیری گفت: بدنبال راههایی هستیم که تا بدون ایجاد رانت و فساد انگیزه سرمایه داری در کشور ایجاد و از شغلهای موجود صیانت شود.
وی خطاب به مدیران بنگاههای اقتصادی افزود: دولت نسبت به مساله و چالشهای هیچ بنگاهی بی تفاوت نیست، مسائل بنگاهها و کارگران برای ما مهم است، اما دولت نمیتواند بنگاهها را مدیریت کند، زیرا از توان دولت خارج است.
رئیس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی هرمزگان افزود: دولت برای حل مشکلات بنگاههای تولیدی کمیتهای رفع موانع در مرکز کشور و استانها راه اندازی شده است تا مشکلات نقدینگی و موانع تولید را مرتفع کند.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به سیاستهای آمریکا افزود: آمریکا در سیاستهای نفتی در مقابل ایران شکست خورد و روسیه با توافق کاهش تولید نفت یکبار دیگر در کنار ایران ایستاد که این به منزله شکست بزرگی برای آمریکایی هاست.
جهانگیری با اشاره به توطئه دشمنان گفت: اکنون در آستانه چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی هستیم و جشن امسال را باید خیلی خوب برگزار کنیم ونشان دهیم نظام سرزنده و کشور ما قدرتمندو قادر به حل مشکلات است.
رئیس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی کشور افزود:طیفی که امروز در آمریکا سرکار هستند با پررویی و بی شرمی اعلام کردند کاری میکنیم ایران چهلمین سال انقلاب را جشن نگیرد وپرونده آن بسته شود.
جهانگیری گفت: ما با دشمنان اینگونه سرو کار داریم و آرزوهایی برای سرنگونی انقلاب اسلامی دارند و برخی کشورهای منطقه که آدمهای بیشعوری هستند در کنارشان قرار دارند.
وی افزود: دشنمان منطقهای ایران تمام اینها در جنگ 8 ساله تحمیلی میلیاردها دلار پول به صدام دادند و منابع در اختیار رژیم بعثی قرار دادند و پس از جنگ و زمانی که صدام به انها دست درازی کرد تنها کشوری که در کنارشان ایستاد ایران بود.
معاون اول رئیس جمهور گفت:آمریکاییها داعش را درمنطقه راه انداختند تا کشورهای عرب را دچار بحران کنند و تنها کشوری که وسط آمد و نگذاشت آنها آسیب ببیند ایران بود، ایران کشور بزرگ و قدرتنمد و ثروتمند منطقه است و با سابقه تاریخی و تمدنی همواره لنگرگاه ثبات بوده است.
جهانگیری افزود: مصلحت منطقه این است که کشورهای منطقه با توجه به وضعیت جغرافیای منطقه دست دوستی دراز کنند و سیاست ما نیز توسعه دوستی با کشورهای اسلامی و مسلمانان است.
وی گفت: آمریکایی با جو ایران هراسی در حال دوشیدن کشورهای منطقه را بدوشند. حاکمان عربی نیز از حکام متحد امریکا در گذشتههای دور عبرت بگیرند.
معاون اول رئیس جمهور گفت: ما خیلی تلاش کردیم با دنیا به توافق برسیم و موانع توسعه کشور را رفع کنیم و زمینه رشد اقتصادی و صادرات فراهم شود، اما آمریکایی با نهایت ناباوری از برجام خارج شدند و فشار بیش از اندازهای ایجاد کردند که باعث شوک کوتاه مدتی به اقتصاد کشور شد.
جهانگیری افزود: خروج آمریکایی از برجام و حمایت از برجام باعث رسوایی این کشور در دنیا شده است.
وی گفت: قتل روزنامه نگار عربستانی و حمایت حاکمان آمریکایی از حکام سعوی نشان داد که انها دنبال حقوق شهروندی و بحثهایی که میکننند نیستند و اگر این قتل متعلق به کشوری دیگر بود چه بساطی را راه میانداختند واکنون بدنبال توجیه کردن هستند که ما نمیتوانیم قرارداد 400 میلیارد دلاری با عربستان را فدای یک انسان کنیم.
معاون اول رئیس جمهور افزود: به جزء دو کشور منطقه و اسرائیل همه کشورهای دنیا از توافق برجام حمایت میکنند و بدنبال کار کردن با ایران هستند.
جهانگیری افزود: آمریکایی بدنبال ایجاد نظم قلدرمابی در دنیاهستند و میخواهند و میخواهند همه کشورهای دنیا تابع سیاستهای آنها باشد.
وی گفت: تحریمها نشان داد که بیماریهای مزمنی که در اقتصاد ایران وجود دارد که یک جاهایی سر باز میکند.
معاون اول رئیس جمهور افزود: اکنون باید فرصت هاو ظرفیتهای مختلفی که در کشور داریم احیا و بیماریهای مزمن اقتصادی را با جراحی اصلاح کنیم.
جهانگیری در خصوص ظرفیتهای هرمزگان گفت:استان هرمزگان از ظرفیت بالایی دربخشهای کشاورزی، صنایع بزرگ و مادر فولاد آلومینیوم و نفت و گاز و مناطق آزاد برخوردار است و به علت مرزهای طولانی توجه به صنعت دریامحوری و رونق گردشگری دریایی و شیلات و پروش آبزیان است.
وی گفت:غبار محرومیت از هرمزگان برداشته میشود و زیبنده نیست که بگوییم هرمزگان از استانهای محروم است.
معاون اول رئیس جمهور افزود:سیاست دولت این است که بر اساس محدودیت منابع آب صنایع آب بر در مرکز کشور توسعه پیدا نکند و با توسعه سواحل زمینه مهاجرت از دیگر نقاط کشور به سواحل فراهم میشود.
معاون اول رئیس جمهوری گفت: اختیارات باید از مرکز به استانها واگذار شود در مقطعه فعلی استانهایی که مرز دارند مهمترین مراکزی هستند که تحریمهای آمریکا را دور میزنند.
جهانگیری افزود: تحریم کردن ایران حرف بیهودی است، چون با کشورهای مختلف تعامل داردو با 15 کشور هم مرز است.
وی از مسولان استان خواست کاهش هزینه حمل و نقل دریایی، افزایش سرمایه صندوق خرد زنان و دریافت عوراض گمرکی بر اساس ارزش واقعی کالا مورد توجه قرار گیرد.
وزیر نیرو: 70 اب شیرین کن در کشور دردست ساخت است
وزیر نیرو در جلسه شورای اداری هرمزگان گفت: در سال آینده با راه اندازی سه نیروگاه برق در هرمزگان 25 درصد به تولید برق استان افزوده میشود.
رضا اردکانیان افزود: این طرحها نیروگاه 160 مگاواتی هرمز در منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس و نیروگاه 307 مگاواتی کلاس f در شهرستان بندرعباس، نیروگاه و 160 مگاواتی جزیره قشم است که در مجموع 627 مگاوات برق تولید میکنند.
وزیر نیرو افزود: اگر مصرف فعلی ادامه یابد در تابستان سال آینده با ناپایداری در شبکه برق روبرو میشویم.
اردکانیان گفت: سالانه 850 هزار کولر گازی وارد کشور میشود که 70 درصد انها استاندارد ندارد و باعث افزایش مصرف برق میشوند
وی افزود:سیاست دولت در توسعه استفاده از آب شیرین کنها در شهرهای ساحلی است و در این راستا 70 آب شیرینکن در کشور با مشارکت بخش خصوصی در سدست ساخت است.
وزیر نیرو افزود: در هرمزگان نیز 30 آب شیرین کن در حال ساخت است.
اردکانیان درباره طرحهای برق و آب در هرمزگان گفت:130 طرح در حوزه برق و آب با پیشرفت فیزیکی 50 درصد در حال ساخت است که برای تکمیل انها هزار و 480 میلیارد تومان اختصاص یافته است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماع: مهارت افزایی پیش شرط ورود نیروهای بومی و ماندگار در صنایع استان است
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: تحریمها عامل برون زای به هم ریختگی نرخ ارز است و دولت با همه توان در حال اتخاذ تصمیماتی است که تولید کنندگان و تعاونیها آسیب نبییند.
شریعتمداری افزود: امسال 216 میلیارد تومان به 477 طرح اقتصادی مولد اشتغال در هرمزگان پرداخت شده است.
وی گفت: برخی قوانین مربوط به هر دستگاه اجرایی روند اداری را کند کرده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: باید به عنوان نمونه منطقهای در استان انتخاب شود و همه مجوزهای لازم برای سرمایه گذاری را به متقاضیان ارائه کند.
شریعتمداری گفت:امسال 1 و 230 نفر در طرح کاورزی و 719 نفردر طرح محیط واقعی کار در استان جذب بازار کار شدند.
وی افزود: اسامی 17 هزار نفر نیز در دستگاههای مختلف در سامانه رصد کار ثبت شد.
حفظ نرخ ارز منجر به محدویت مواد اولیه تولید کنندگان و بروز مشکلاتی برای صادرکنندگان است.
وزیر جهاد کشاوزی:هرمزگان رتبه نخست آبیاری نوین در کشور است
محمود حجتی افزود: 106 هزار از 150 هزار هکتار از زمینهای کشاورزی هرمزگان با سیستمهای نوین آبیاری آبیاری میشود
وی گفت: کشت گلخانههای استان دو برابر شده و به 290 هزار هکتار رسیده است.
حجتی افزود: امسال 60 میلیارد تومان برای اجرای عملیات آبخیزداری در استان اختصاص یافته منجر به تغدیه سفرههای زیر زمینی میشود.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: 33 درصد صید کشور در هرمزگان است و پیش بینی میشود امسال 300 هزار تن ابزی صید شود.
محمود حجتی افزود: استمهال وام کشاورزان و نوسازی نخلها و باغهای فرسوده هرمزگان در دستور کار قرار دارد.
حجتی گفت: براساس برنامه ششم باید 5 درصد از بودجه استانها به صندوق های زیر بخشی، خرد زنان و توسعهای اختصاص یابد.
رئیس مجمع نمایندگان هرمزگان: سازمانهای توسعه گر به سمت هرمزگان سوق داده شوند
رئیس مجمع نمایندگان هرمزگان ساعتی پیش در این جلسه گفت: کانونهای محرومیت در هرمزگان مانند کوشا احمدی، جزیره هرمز، شهر رویدر، فین و بشاگرد نیازمند به نگاه ویژه و میان بر دارد تا بتوان فاصله شاخصهای توسعه را کوتاه کرد.
وی پیشنهاد کرد سازمانهای توسعه گر به سمت هرمزگان سوق داده و یک کارگروه ویژه و معین برای استانهای همجوار در حوزه محرومیت زدایی ایجاد شود.
آشوری گفت: تعارضاتی در انجام قانون ایجاد میشود که القا تبعیض در مناطق مختلف میکند به طور مثال دولت مصوبه دارد که ۵۰درصد جذب نیرو به نیروهای بومی هر منطقه اختصاص یابد، اما برخی از دستگاهها آن را اجرا نمیکنند.
نماینده مردم هرمزگان گفت: یکی دیگر از تعارضات قانونی بحث ورود خودروهای مناطق آزاد به سرزمین اصلی بود که این قانون در اروند اجرایی شد، ولی در هرمزگان خودروهای قشم و کیش اجازه ورود به سرزمین اصلی و شهرستانهای استان را ندارند
آشوری افزود:در مناطقی این معافیت گمرکی داده شد، ولی در هرمزگان مانند جزیره هرمز این معافیتها اجرا نشد این خواسته جدی مردم است.
وی گفت: هرمزگان با درآمدزایی بالا نباید وابسته دولت باشد، ۴فلات نفتی در استان وجود دارد اگر درآمدهایی این فلاتها در استان هزینه شود دیگر شاهد القای تبعیض در استان نخواهیم بود.
هدفگذاری سی هزار فرصت شغلی، توسعه سواحل مکران، توسعه بنادر شهید رجایی و ترانزیت کشور، شناسایی پهنههای معدنی و توسعه صنایع دستی و گردشگری از محورهای این نشست است.
استاندار هرمزگان: بیش از یک میلیارد دلارکالای غیر نفتی از هرمزگان صادر شده است
استاندار هرمزگان نیز در این جلسه گفت: از ابتدای امسال بیش از یک میلیارد دلارکالای غیر نفتی از هرمزگان صادر شده است که تا پایان سال سه میلیارد دلار هدفگذاری شده است.
فریدون همتی افزود: استان هرمزگان توانسته در جذب منابع تسهیلات صندوق توسعه ملی برای اشتغالزایی روستایی رتبه نخست کشور را کسب کند.
وی گفت: سال گذشته حدود 22 هزار شغل در هرمزگان ایجاد شد و برای سال جاری ایجاد 30 هزار شغل در هرمزگان هدف گذاری شده است.
رئیس شورای اداری هرمزگان با بیان اینکه فاز اول بندر منطقه ویژه پارسیان آماده بهره برداری است، افزود: متقاضیان برای سرمایه گذاری در زمینههای پتروشیمی، فولاد و پودر آلومینا در این منطقه اعلام آمادگی کرده اند.
همتی در خصوص توسعه سواحل مکران گفت: ایجاد پایانه صادرات نفت، پالایشگاه 350 هزار بشکهای توسط بخش خصوصی، شهرک صنعتی دو هزار هکتاری، نیروگاه هزار و 400 مگاواتی سیریک و ایجاد منطقه آزاد در جاسک از جمله برنامههای در حال اجرا برای توسعه سواحل مکران است.
در نشست شورای اداری استان برخی از فعالان اقتصادی به بیان مسائل و مشکلات پرداختند.
لزوم توجه به تامین تجهزات و ماشین آلات کشاورزی، یافتن بازار فروش محصولات کشاورزی، بازگشت درآمد مازاد استان برای پشرفت و توسعه استان، استمهال وام خسارت به کشاورزان، حذف قوانین زائد اداری و کاهش روند صدور مجوز سرمایه گذاری ازخواستههای فعالان اقتصادی بود
توجه به صنعت دریایی بویژه ساخت شناورهای دریایی، تفویض اختیارات به استانها و افزایش اعتبار صندوق خرد زنان روستایی و توجه به صنعت گردشگری استان ازدیگر درخواستهایی بود که فعالان بخش اقتصادی و خصوصی استان مطرح کردند.
حضور بخش خصوصی در تصمیم گیریهای اقتصادی دولت و حمایت از تولید کنندگان به عنوان پیشران اقتصاد کشور در شرایط تحریم از مسائل دیگری بود که مطر ح شد.