دولت ائتلافي بلژيک در بحران سياسي
اما و اگرها در خصوص ادامه کار دولت ائتلافي بلژيک بالا گرفته است.
کناره گيريِ حزب مليگراي «ائتلاف فلامن نوين» از دولت بلژيک، کابينه اين کشور را وارد بحران سياسي کرده است. سه وزير کابينه دولت ائتلافي در مخالفت با سفر شارل ميشل، نخست وزير بلژيک به مراکش براي تائيد پيمان مهاجرتي سازمان ملل، استعفا کردند. پادشاه بلژيک هم استعفاي وزراي کشور، دارايي، دفاع و مهاجرت را پذيرفته است. اين دولت در شرايطي اکثـريت پارلماني خود را از دست مي دهد که تنهـا 5 ماه تا برگزاري انتخابات پارلمـاني جديد باقي مانده است.
در اين شرايط که اما و اگرها و ترديدها در خصوص ادامه کار دولت ائتلافي بلژيک بالا گرفته است، نخست وزير بلژيک اعلام کرده که دولت وي به رغم از دست دادن اکثريت پارلماني، به کار خود ادامه خواهد داد؟!
در اينجا اين سؤال مطرح است آيا با خروج ملي گرايان فلماند از ائتلاف حاکم، دولت بلژيک مي تواند به کار خود ادامه دهد؟ آيا با خروج ناسيوناليستها، نخست وزير بلژيک قادر است کابينه خود را به شکل، حکومت اقليت حفظ کند؟
پاسخ هرچه باشد، بايستي گفت که "شارل ميشل"، در حال حاضر شرايط پيچيده و سختي را تجربه مي کند. او به دنبال آن است در رأس دولتي باقي بماند که "دولت اقليت بدون اکثريت پارلماني" محسوب ميشود اما از اکثريت افتادن دولت ائتلافي بلژيک در مجلس، واقعيتي است که به اذعان "ژان ژامبون"، وزير کشور بلژيک مي تواند به فروپاشي دولت ائتلافي بلژيک بيانجامد.
اعتراضات مردمي را هم بايد به اختلافات دروني ائتلاف حاکم اضافه کرد. روز گذشته، همزمان با تظاهرات جليقه زردها در پاريس، معترضان به سياستهاي دولت بلژيک هم با شمايل مشابه در بروکسل تظاهرات کردند. گفته شده پليس حدود ۷۰ تظاهرکننده را در بروکسل بازداشت کرده است.
در اين شرايط، بعيد به نظر مي رسد که شارل ميشل بتواند کابينه خود را به شکل حکومت اقليت حفظ کند.
.............................................................................
مصطفي عبدلي