رییس پژوهشکده انیستیتو پاستور شمال کشور گفت : انتقال هاری به انسان ناشی از گزش حیوانات وحشی یکی از تهدیدهای جدی بیماری های مشترک میان انسان و دام در استانهای شمالی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مازندران ، دکتر" محسن آسوری" در جمع مدیران و معاونان ادارات کل حفاظت محیط زیست استانهای شمالی ( اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان و سمنان ) در پژوهشکده انیستیوپاستور آمل افزود : متاسفانه درصد زياد حیوان گزیدگی به خصوص گونه های وحشی وجنگلی به انسان در استانهای شمالی با توجه به گونه های متعدد آن در طول سال زیاد است که در برخی موارد حتی باعث مرگ افراد نیز شده است.
وی گفت : امسال چندین نمونه بیماری هاری در گرگ ، شغال و چند گونه حیوانات وحشی دیگر در حوزه زیستی استانهای شمالی کشور به پژوهشکده پاستور ارسال و پس از بررسی نمونه ها، مثبت اعلام شد .
رییس پژوهشکده انیستیتوپاستور شمال کشور افزود : برخی از این وحوش، متاسفانه ارتباط با برخی گونه های اهلی منطقه نیز دارند واحتمال انتقال بیماری هاری که از راه گزش در انسان وجود دارد، خطرآفرین است.
دکتر آسوی گفت : باید با همکاری اداره های کل حفاظت محیط زیست و دامپزشکی استانهای شمالی کشور نسبت به اهمیت بیماری هاری و برخی بیماریهای انتقالی که مشترک میان انسان و دام است، از سوی کارشناسان این اداره های کل با همکاری مراکز عملی جدی تر گرفته شود.
وی با بیان اینکه متاسفانه اطلاعات دقیقی درخصوص بیماریهای مشترک بین انسان وحیوان بویژه حیوانات وحشی درسطح استانهای شمالی وجود ندارد، افزود : در عین حال پژوهشکده انستیتو پاستور شعبه آمل، با امضای تفاهم نامه ای در حوزه های آموزشی، پژوهشی و تشخیصی با همکاری اداره کل محیط زیست در این استانها همکاری های مشترک خود را بیشتر خواهد کرد.
رییس پژوهشکده انیستیتو پاستور شمال کشور با بیان اینکه پژوهشکده آمل یکی از مراکز مهم تشخیصی و آموزشی است، گفت: در این نشست، مقرر شد تا دوره های آموزشی پیشگیری و راهکارهای پس از حیوان گزیدگی به محیط بانان پنج استان شمالی ارائه شود.
پژوهشکده انیستیتو پاستور شمال کشور شعبه آمل با دارا بودن آزمایشگاه های مرجع و تشخیصی بیماری های مشترک میان انسان و دام از مراکز علمی و اصلی رسیدگی به نمونه های ارسالی بیماریها محسوب می شود.
این پژوهشکده مهر پارسال ، با همکاری مشترک بین انیستیتو پاستور ایران و فرانسه و با همکاری سازمان بهداشت جهانی ، سازمان جهانی حیوانات ، سازمان کشاورزی و خواربار ملل متحد (فائو) ، شبکه انیستیتو پاستورهای جهان ، کنسرسیوم بین المللی مبارزه با بیماری عفونی و دانشگاه لوزان فرانسه میزبان کارگاه بین المللی پایش و کنترل هاری به مدت 12 روز بود.