رئیس کل گمرک ایران گفت: با تبادل دیتا و اطلاعات با کشورهای عمده طرف معامله با ایران، می توان قسمت عمده قاچاق و شفافیت در تجارت خارجی را حل کرد.
وی با تاکید بر اینکه با پیشنهادهای سازنده و برنامه منسجم در اجلاس حضور یافتیم تصریح کرد: ایران جزء چهار گمرک فعال منطقهای آسیا پاسفیک و سایر مناطق است و از نظرات کارشناسی ما در اجلاس قدردانی شد و مورد پذیرش قرار گرفت.
معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه در حاشیه اجلاس به دنبال اهداف و برنامههای گمرک در جهت ارتقای وضعیت تجارت خارجی بودیم گفت: یکی از این رویکردها، رایزنی برای فراهم شدن تفاهمنامه گمرکی با شرکای اصلی تجارت خارجی کشورمان بود تا از این طریق بتوانیم برخی مسائل و مشکلاتی از جمله قاچاق را کاهش دهیم.
وی به تبیین این موضوع پرداخت و افزود: یکی از مشکلات موجود، به شفافیت در امر تجارت خارجی باز میگردد که میتوان با تبادل الکترونیک دیتا میان مبدا و مقصد کالاها، از بروز هرگونه مشکل و سوء استفادههای احتمالی جلوگیری کرد؛ این مساله نیاز به فراهم شدن زیرساختهایی میان کشورها و همچنین سیاستگذاری بین دستگاهی دارد.
به گفته رئیس کل گمرک ایران، یکی از سیاستها و رویکردهای کنونی گمرک جلوگیری از قاچاق کالا است و در این رابطه رایزنیهای خوبی با پنج کشور عمده تجارت خارجی صورت گرفت؛ البته این موضوع نیازمند پیگیریهای مجدانه است.
وی ادامه داد: ایران عضو کنوانسیون تجدیدنظر شده کیوتو بوده که یکی از استاندارهای آن تبادل اطلاعات میان گمرکاتی است که با یکدیگر تجارت دارند و این تبادل الکترونیک در ارتقای شفافیت تجارت خارجی نقش بسزایی دارد.
میراشرفی افزود: به دنبال آن هستیم تا با پنج کشور عمده وارداتی دیتا و اطلاعات تجارت را تبادل کنیم تا بتوان قسمت عمده قاچاق و شفافیت در تجارت خارجی را حل کرد.
رئیس کل گمرک ایران به موانع پیشروی چنین رویکردی پرداخت و گفت: با محدودیتهای قوانین داخلی روبرو هستیم و همچنین هماهنگیهای بین دستگاهی در کشورها نیاز است تا بتوان دروازه مشترک تجاری مجازی را عملیاتی کرد. اگر این مسیر به نتیجه برسد بسیاری از پروندههای تخلفات گمرکی در کمیسیونها و محاکم قضایی به شدت کاهش مییابد.
معاون وزیر اقتصاد افزود: در حاشیه اجلاس با طرفهای هندی، کرهای، چینی، ایتالیایی، فرانسوی، برزیلی و انگلیسی رایزنیهایی صورت گرفت.