اعضای هیات عراقی امروز به منظور بررسی مشکلات پیش روی گردشگران کشورشان برای سفرِ بدون روادید به منطقه با مسئولان منطقه آزاد اروند دیدار کردند.
ولی اله حیاتی فرماندار خرمشهر نیز از آمادگی شبانه روزی مرز شلمچه خبر داد و گفت: در ایام اربعین به دلیل آسان سازی سفر زائران به کربلای معلی توافق کردیم که این روند متوقف بشود؛ حالا اما پذیرای ورود گردشگران عراقی به کشور هستیم و برای بررسی موانع و پیشنهادات آمادگی کامل داریم.
در ادامه عقیل قصی مدیر مرز شلمچه عراق نبود امکانات را مشکل عمده طرف عراقی عنوان کرد و ادامه داد: زیرساختهای ما با شمار بالای گردشگران و ورود این حجم بار همخوانی ندارد.
او گفت: امکانات ما کفاف صدور 7 تا 8 هزار گذرنامه در وقت معین را نمی دهد و پارکینگی هم برای این همه گردشگر نداریم، آنچه در توان داشتیم گذاشته ایم و بیشتر از این برایمان مقدور نیست.
عقیل قصی ادامه داد: دستگاه های ایکس ری ما نیز برای کنترل حجم بار سنگین برنج و ماهی توانایی کافی ندارد که البته چنانچه با هماهنگی دو طرف مصوب شود بارهای سنگین به جای عبور از مسیر مسافری از گذرگاه تجاری وارد عراق شود مشکل برطرف خواهد شد.
عقیل صفا مدیر گذرنامه شلمچه هم گفت: برای عبور روزانه ۲۶ هزار نفر از مرز توانایی داریم اما بهتر است فعلا در محدوده ی محلی ورود روزانه حداقل هزار نفر را شروع کنیم تا این موضوع در سطح کلان پیگیری و زیرساختها آماده شود.
در پایان این نشست اسماعیل زمانی مدیرعامل منطقه آزاد اروند خطاب به هیات عراقی گفت: امکاناتی را که ایام اربعین در عراق فعال کردیم می توانیم باقی بگذاریم تا شما فرصت داشته باشید در طول سال امکانات خود را گسترش دهید و بسترسازی کنید.
او همچنین گفت: در عراق یک پارکینگ می سازیم تا گردشگران بتوانند با خودروی شخصی خود به مرز بیایند و یک انبار در مرز شلمچه تدارک می بینیم تا کالاهایی که از نظر شما تجاریست مرجوع کنید و به صورت تجاری وارد عراق بشود؛
او گفت: از این پس هرکالای حجیم مثل مبل و فرش و وسایل تزئینی بزرگ باید از راه تجاری وارد عراق شود.
در این نشست پیشنهاد شد:
*تردد مسافران از دو مسیر آبی "بندر بصره به بندر خرمشهر" و "بندر فاو به بندر آبادان" هم در برنامه قرار گیرد.
*با فعالیت ایکس ری خودرویی گردشگران با خودروی خود بدون تغییر شماره وارد آبادان و خرمشهر بشوند و برگردند.