دومین گردهمایی روز جهانی خاک در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد.
نیکشاد گفت: 37 درصد از جمعیت استان یعنی 110 هزار بهره بردار در حوزه کشاورزی مشغول هستند گفت: این میزان در کشور 25 درصد است اما در استان اردبیل به دلیل وجود شرایط مساعد برای کشت و زرع در اغلب نقاط استان این رقم در استان بالا است.
وی خاطر نشان کرد: 755هزار هکتار اراضی کشاورزی در کل استان وجود دارد که 250 هزار هکتار آن آبی و مابقی دیم است.
پروفسور اصغرزاد استاد دانشگاه تبریز هم که مهمان ویژه این همایش بود تبدیل کشاورزی سنتی به صعنتی و مدرن برپایه آخرین یافته های علمی را از جمله راهکارهای حفظ خاک دانست و افزود شعار امسال روزجهانی خاک تعیین راهکارهایی برای رفع آلودگی خاک است اما همیشه پیشگیری کم هزینه تر از درمان بوده و بهترین راه جلوگیری از ایجاد آلودگی خاک است.
وی گفت استفاده از فاضلاب های نیمه تصفیه شده و یا اصلا تصفیه نشده از جمله منابع آلوده کننده خاک خصوصا در مزارع اطراف شهرهای بزرگ است که سلامتی مردم را نیز به خطر می اندازد.
پروفسور اصغرزاد استفاده بیش از حد از کود های شیمیایی و سموم را از جمله دیگر عوامل آلوده کنندخاک برشمرد گفت استفاده از نانو ذارت و بیو چار برای تقویت خاک و حاصلخیزی آن جزو جدید ترین روشهای علمی که باید در مزارع کشور نیز استفاده شود.
قویدل رییس دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی هم در این همایش گفت متاسفانه سالانه در ایران بیش از 2 میلیارد و 500 میلیون تن خاک در این فرسایش یافته و از دسترس خاک می شود و این میزان به لحاظ آمارهای جهانی سه برابرمتوسط جهانی است.
وی گفت روز جهانی خاک از سال 2003 در تقویم جهانی قرار گرفته تا با برجسته سازی مسئله و فرهنگ سازی دراین خصوص از این منبع که 95 درصد از غذای بشردر آن تولید می شود حفاظت و نگهداری شود.