رضا رحمانی: تامین کالاهای اساسی مردم، اولویت اصلی وزارت صنعت، معدن و تجارت است.
به گفته رحمانی، اعتبار لازم این اولویت ها از درآمدهای نفتی تامین می شود، از این رو مشکلی در این خصوص نداریم.
وی با تاکید بر ادامه فعالیت واحدهای تولیدی داخلی در شرایط جنگ اقتصادی و تحریم های کنونی افزود: ادامه حیات و فعالیت واحدهای تولیدی - صنعتی، به یقین حلال مشکلات اقتصادی، تورم و بیکاری است، موضوعی که مقام معظم رهبری هم در بیاناتشان بارها و بارها بر " حفظ وضع موجود و رفع مشکلات" تاکید دارند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت، مشارکت و همراهی صاحبان صنایع و تولیدکنندگان را در تحقق این مهم و پیشبرد کشور برای عبور از بحران و تحریم ها بسیار مهم برشمرد.
سکوی پیشرفت با واگذاری اختیارات وزارت صمت به استان ها
رحمانی در ادامه با اشاره به واگذاری اختیارات وزارت صمت به استان ها و مسئولان محلی گفت: مسئولان استانی باید به دور از بروکراسی و دوندگی های زائد اداری، تا جایی که ممکن است همراه تولیدکنندگان و صنعتگران باشند و آنان را در گردش چرخ های اقتصادی کشور یاری کنند.
سامانه ای برای یاری واحدهای تولیدی راکد و خرده پا
وزیر صنعت به راه اندازی سامانه شناسایی ظرفیت های تولید ملی برای نخستین بار در کشور هم اشاره کرد و گفت: با راه اندازی این سامانه، متوجه شدیم بخشی از صنایع ما به علت نبود نقدینگی از ادامه فعالیت باز مانده اند، از این رو با راهکارهای لازم و تامین منابع، آنها را به چرخه تولید بازمی گردانیم.
رحمانی افزود: ضمن این که در سایه راه اندازی این سامانه، بسیاری از واحدهای تولید کوچک هم در استان های مختلف کشور شناسایی شد و با واگذاری اختیار به استان ها، درصددیم مشکلات همین واحدهای کوچک را هم حل کرده و از رکود و تعطیلی آنها جلوگیری کنیم.
اشتغالزایی گسترده به شرط تکمیل طرح های ناتمام
وزیر صنعت، معدن و تجارت، تکمیل طرح های ناتمام را از دیگر اولویت های وزارت صمت اعلام کرد و افزود: از مجموع 15 هزار طرحِ تولیدی - صنعتی در دست اجرا، 740 طرح بالای 60 درصد پیشرفت دارد و در صورت بهره برداری از آنها، 20 هزار فرصت شغلی در کشور ایجاد خواهد شد.
ذخایر و ظرفیت های موجود، دروازه توسعه آذربایجان شرقی
رحمانی همچنین به پیشرو بودن آذربایجان شرقی از جمله تبریز در حوزه تولید و صنعت اشاره کرد و افزود: خطوط تولید این استان باید همچنان با سرعت و شتاب در گردش باشد و لازم است برای تامین مایحتاج کارخانه ها، با کشورهای همسایه مراوده کرد تا مواد لازمِ آنها از این کشورها وارد شود.
وی، مس، آلومینا و خودرو را از ظرفیت های آذربایجان شرقی اعلام کرد و افزود: موتور توسعه آذربایجان شرقی همین ظرفیت هاست و با ایجاد صنایع پایین دستی مس و شهرک تخصصی مس، به یقین استان با شتاب در مسیر پیشرفت قرار خواهد گرفت و ما هم با جدیت از آن حمایت خواهیم کرد.