چهارمین همایش روز جهانی مبارزه با فساد فراد در اتاق تهران برگزار و در آن از «بنگاه سالم» به عنوان الگویی برای مبارزه با فساد در بنگاهها رونمایی می شود.
وی افزود: در نقشه راهی که برای مبارزه با فساد ترسیم شده است، ارتباط میان بخش خصوص و دولت نیز مورد توجه جدی قرار خواهد گرفته و بخش خصوصی مصمم است که این ارتباطات را پایش کند و ضمن کمک به دولت، سهم و نقش خود را در حوزه مبارزه با فساد ایفا کند.
عابدی جعفری با اشاره به فلسفه برگزاری این همایش توسط پارلمان بخش خصوصی پایتخت ادامه داد: فساد به یکی از معضلات اصلی کشور تبدیل شده و بخشهای مختلف باید نقش خود را در مبارزه با این پدیده ایفا کنند. بخش دولتی اقداماتی را در این زمینه آغاز کرده و انجمنها و تشکلهای مردمی نیز وارد این نوع مبارزه شدهاند.
وی گفت: تا چند سال پیش، بخش خصوصی به صورت مستقیم و مستقل در حوزه مبارزه با فساد، کار جدی و چشمگیری صورت نداده بود اما در دوره اخیر هیات نمایندگان اتاق تهران تصمیم بر آن شد که بخش خصوصی به صورت داوطلبانه به امر مبارزه با فساد بپردازد و به ویژه در قلمرو خود، سازوکارهایی تعبیه کند تا بتواند به تدریج و با استفاده از این سازوکار میزان فساد را کاهش دهد و به حداقل ممکن برساند.
نایب رئیس کمیسیون تسهیل کسب و کار اتاق تهران، با بیان اینکه اتاق بازرگانی ایران در زمینه مبارزه با فساد ماموریتی را به اتاق تهران محول کرده است، افزود: اتاق بازرگانی تهران کارگروهی را تشکیل داده و از زمان شکلگیری این ماموریت، اقدامات مختلفی از جمله فرهنگسازی در قالب برگزاری همایشهای سالانه روز جهانی مبارزه با فساد انجام گرفته است.
عابدی جعفری ادامه داد: اگر بنگاهی این مدل را داوطلبانه مورد استفاده قرار دهد، ابزاری را برای شناسایی فساد و رفع آن در دست خواهد داشت. بنابراین، این مدل، به مثابه یک ابزار ایمنیساز، کمک میکند که بنگاهها روز به روز سالمتر شوند.
وی با بیان اینکه تاکنون سه بنگاه داوطلب شدهاند که مدل مبارزه با فساد را به اجرا بگذارند، اضافه کرد: این مدل در این سه بنگاه پیاده شده و نتایج اجرای آن مورد بررسی قرار گرفته است. در واقع اکنون سازوکار اجرایی شدن این مدل طراحی شده و هر بنگاهی که متقاضی باشد، میتواند آن را اجرا کرده و به سوی یک بنگاه سالم حرکت کند.
عابدی جعفری سپس به امتیازاتی که اجرای چنین مدلی میتواند برای بنگاهها ایجاد کند، پرداخت و گفت: از آنجا که کنترل فساد در جامعه بینالملل نیز از اهمیت فراوانی برخوردار است، چنانچه بنگاهی در ایران بتواند به سمت سالمسازی حرکت کند، این حرکت با توجه به تایید شده مدل بنگاه سالم اتاق تهران توسط مجامع بینالمللی، در مبادلات و مشارکتهای بینالمللی بنگاه و همچنین سرمایهگذاریهای مشترک نیز از سوی همتایان خارجی مورد توجه قرار میگیرد. در واقع، شرکتهای خارجی به دنبال بنگاههای سالم هستند و کسبوکار سالم (Clean business) یک امتیاز جدی تلقی میشود.
نایب رئیس کمیسیون تسهیل کسب و کار اتاق تهران از برنامه اتاق برای تدوین مدل اتاقهای سالم خبر داد و گفت: با توجه به اینکه اتاقهای بازرگانی نیز باید از سلامت کامل برخوردار باشند، مدلی برای دستیابی به این هدف طراحی خواهد شد و به محض آنکه کار طراحی آن به اتمام برسد در اتاقهای سراسر کشور عملیاتی میشود.
در همایش روز جهانی مبارزه با فساد از تشکلها و انجمنهای مبارزه با فساد نیز دعوت شده است تا بخش خصوصی و بخش مردمی در همکاری با یکدیگر دولت را در زمینه مبارزه با فساد یاری برسانند تا بدین ترتیب، رخنههایی که بر اثر فساد ایجاد شده رفع شود.