تخریب های صورت گرفته در جنگلها ، مراتع، اراضی کشاورزی و ورود آلاینده ها از طرق مختلف به تالاب ، حیات این زیست بوم را به مخاطره خواهد انداخت.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور گفت: 100 پاسگاه محیط بانی در کشور به علت کمبود نیرو ، تعطیل است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران ، سرهنگ محبت خانی در نشست تخصصی تبیین حقوق محیط زیست در حفاظت از تالاب ها که پنج شنبه در ساری برگزار شد افزود: بر اساس چارت سازمانی و استاندارد، نیاز نیرویی سازمان حفاظت محیط زیست حدود هشت هزار و 500 نفر است که 38 درصد از این نیروها تاکنون به استخدام سازمان درآمدند و برای رسیدن به استاندارد نیاز به پنج هزار و 300 نیروی جدید داریم.
وی خالی ماندن پاسگاههای محیط بانی را یکی از تبعات کمبود نیرو در یگان حفاظت برشمرد و گفت که هم اکنون از 600 پاسگاه محیط بانی کشور حدود 100 پاسگاه به دلیل نبود نیرو تعطیل است و 200 پاسگاه نیز تنها با یک نفر نیرو فعالیت می کنند.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور مجوز به کارگیری نیرو در این یگان را کند ارزیابی کرد و افزود: ما برای کمبود نیرو در حوزه محیط بانی بر اساس مجوز سالانه 300 نیروی جدید را استخدام می کنیم که برای دوره پنج ساله برنامه توسعه حدود یکهزار و 500 نفر می شود.
سرهنگ محبت خانی از تلاش محیط زیست برای احیای طرح همیار محیط زیست پس از چند سال توقف با هدف جبران کمبود نیرو خبر داد و گفت که به کارگیری سرباز محیط زیست هم راهکار دیگری است که می توان از آن استفاده کرد.
وی افزود: در شرایط فعلی محیط بانان تنها در صورت حمله مسلحانه به آنها توسط متعرضان به محیط زیست می توانند با سلاح از خود دفاع کنند.
سرهنگ محبت خانی با اشاره به شهادت چهار محیط بان طی یک سال گذشته در درگیری با شکارچیان و متخلفان زیست محیطی گفت مشخص نبودن شرایط استفاده از سلاح باعث شده تا یکی از محیط بانان در همدان با حکم اعدام مواجه شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران هم در این نشست گفت: خشکی تالاب های کشور چون بختگان، هامون و غیره باعث شده تا کوچ پرندگان به تالاب های استان های شمالی کشور افزایش یابد، ولی مساعد نبودن شرایط در برخی تالابهای استان میتواند جمعیت پرندگان را تهدید کند.
حسینعلی ابراهیمی تالاب را آینه تمام نمای فعالیت در یک حوضه آبخیز اعلام کرد و گفت تخریب های صورت گرفته در جنگلها ، مراتع، اراضی کشاورزی و ورود آلاینده ها از طرق مختلف به تالاب ، حیات این زیست بوم حساس را به مخاطره خواهد انداخت.
وی کارکرد اکولوژیک تالاب را ۲۰۰ برابر اراضی کشاورزی و ۸ تا ۱۰ برابر جنگل عنوان کرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران انعقاد اولین معاهده بین المللی در زمینه حفاظت محیط زیست در رامسر در صیانت از تالابها را که به کنوانسیون رامسر نام گرفت از حساسیت های جهانی در موضوع تالاب از ۱۹۷۱ میلادی اعلام و از عدم استفاده مناسب از این موقعیت در چند دهه گذشته انتقاد کرد.
وی همچنین به جدیت این اداره کل در خصوص جمع آوری دامهای هوایی در فریدونکنار با هماهنگی بسیار خوب بعمل آمده و مشارکت استانداری،نیروی انتظامی و حمایت دستگاه قضایی اشاره و گفت: محیط زیست استان با قانون شکنی در این حوزه بشدت برخورد خواهد کرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران، ورود فاضلاب مجتمع های تفریحی و توریستی و پلاژهای دستگاههای مختلف به دریا را تاسف بار دانست و افزود: با پیگیری بعمل آمده و دستور معاون اول رییس جمهور و همچنین مقام عالی سازمان حفاظت محیط زیست حداکثر ۶ ماه فرصت داده شد تا این اماکن به سیستمهای تصفیه فاضلاب مجهز شوند ، در غیر اینصورت برخورد قانونی و حتی تعطیلی این مراکز صورت خواهد پذیرفت.
در ادامه این نشست ، رییس کل دادگستری مازندران نیز گفت: همه ما به عنوان مدیران در حفظ محیط زیست قصور کردیم و آنچه امروز بر سر محیط زیست ما از جمله رودخانه ها، تالاب ها می آید و شاهد وضعیت موجود شکارهای غیرمجاز هستیم، ناشی از کم کاری همه دستگاهها و مدیرانشان در حفاظت از محیط زیست در چند دهه گذشته است.
حجت الاسلام محمدعلی تقوی فرد افزود: دستگاه قضایی در مدیریت فعلی با کمک دادستان ها و روسای دادگستری ها در شهرستان های مازندران ورود خوبی برای حفاظت از محیط زیست دارد و با متخلفان نیز مطابق قانون با شدت برخورد می کند.