معاون سازمان برنامه و بودجه مهمترین ویژگیهای بودجه سال آینده را توجه به معیشت عمومی، توجه ویژه به تولید و حمایت از مسائل مربوط به محیط زیست و ارتقای علم و دانش دانست.
وی افزود: منابع مربوط به یارانه مانند امسال ۴۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان و میزان افزایش حقوق کارمندان کشوری و لشکری ۲۰ درصد پیش بینی شده است.
وی افزود: ۲ هزار میلیارد تومان برای همسان سازی حقوق بازنشستگان، ۷ هزار میلیارد تومان برای مقابله با فقر مطلق و حمایت از اقشار ضعیف در نظر گرفته شده است.
معاون سازمان برنامه و بودجه گفت: ۳۵ هزار میلیارد تومان برای طرح تحول سلامت، ۱۵ هزار میلیارد تومان برای توازن منطقهای بینی شده و اعتبارات مربوط به بخش کشاورزی ۲۰ درصد رشد دارد.
وی گفت: برای حمایت از تولید طرح بازآفرینی شهری و بازسازی مسکن فرسوده از ۱۰۰ هزار واحد امسال به ۳۰۰ هزار واحد خواهد رسید.
وی با اشاره به طرح های توسعه ای در بخش کشاورزی گفت: منابعی برای جایگزینی ناوگان فرسوده نیز پیشبینی شده و بودجه عمرانی از ۶۲ هزار میلیارد تومان به ۶۵ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.
پورمحمدی گفت: در بحث توجه به علم و فرهنگ و حمایت از مراکز علم و فناوری رشد ۷۱ درصدی اعتبارات را داریم و دو هزار میلیارد تومان برای رتبهبندی معلمان در نظر گرفته شده است.
وی افزود: اعتبارات هزینه ای مدارس و آموزش و پرورش با ۲۸ درصد رشد به ۴۳ هزار میلیارد تومان و اعتبارات مدارس مناطق محروم از ۴۲۰ میلیارد تومان به ۹۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته است.
وی به رشد ۸۴ درصدی اعتبارات محیط زیست اشاره کرد و گفت: اعتبارات مربوط به بحث گردشگری نیز ۱۰۰ درصد رشد خواهد داشت.
وی گفت: برای پایداری بودجه در برابر تحریمها بحث اصلاحات مالیاتی و هدفمندکردن دقیق یارانه ها را در دستور کار داریم و دستگاهها با حداکثر صرفهجویی عمل خواهند کرد.
وی گفت: دستگاههای ملی که بودجه آنها مبتنی بر عملکرد بوده از۳۰% امسال به ۱۰۰ درصد افزایش یافته است.
انضباط بودجه ای را تقویت کرده ایم
معاون سازمان برنامه و بودجه گفت: انضباط بودجه ای را در سال آینده تقویت کردیم و به صورت شفاف تمام نهادهایی را که از بودجه دولتی استفاده می کردند،مشخص کرده ایم.
معاون سازمان برنامه و بودجه در ادامه نشست خبری نوبخت در جمع خبرنگاران افزود: بسیاری از کارهای ملی را به استان ها واگذار کردیم و بحث اصلاحات نظام بانکی و بازار بدهی را در دستور کار قرار دادیم.
وی گفت: در بحث اوراق مالی دولت، بانک مرکزی ورود پیدا نمی کرد و با عملیات باز بانک مرکزی و در ازای بدهی دولت به بانک ها اوراق مالی منتشر می کند و در اختیار بانک ها قرار می دهد و بانک ها می توانند این اوراق مالی را در بازار عرضه کنند و این اقدام باعث انضباط مالی می شود و بانک مرکزی می تواند به جای خط اعتباری اوراق مالی دولت را ارائه دهد و اوراق به عنوان سیاست ارتباطی دولت است و هر زمانی که بخواهد می تواند این اوراق را تزریق و پول را جمع آوری کند و یا اوراق را جمع و پول به جامعه تزریق کند.
معاون سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: برای نظم سیاست های اعتباری و کاهش قیمت اوراق مالی بازار کار با همکاری بانک مرکزی راه اندازی می شود.
پورمحمدی درباره سیاست های دولت درخصوص مسکن گفت: امسال تعداد زیادی از مسکن مهر را که فاقد متقاضی بود به افراد تحت پوشش کمیته امداد دادیم و اختیاراتی به وزارت راه دادیم تا برخی از املاک و مستقلات خود را واگذار کند.
وی در خصوص اقدامات صورت گرفته در بافت فرسوده و بازآفرینی آن گفت: دولت بازآفرینی در بافت فرسوده را با مشارکت بخش خصوصی انجام می دهد و این اقدامات را با فراهم آوردن زیرساخت ها از طرف دولت و همچنین پرداخت تسهیلات ارزان قیمت انجام می دهد.
پورمحمدی ادامه داد: در روستاها نیز در قالب بهسازی روستاها تسهیلات ارزان قیمت می دهد تا بتوانیم مسکن برای روستائیان فراهم کنیم.