موانع سر راه صادرات به کشور عراق با حضور سرکنسول ایران در بصره بررسی شد.
احمد سیاهپوش با اشاره به برخی اشکالات واضح و عمده در تجارت و بازرگانی متذکر شد: تیم اقتصادی باید اتاق فکر داشته باشد اما ما مشکلات فنی، زیربنایی و سیاسی داریم.
وی گفت: 5 درصد نفت عراق از بصره تامین می شود بنابراین باید تلاش کنیم حضورمان در بصره چشمگیر شود.
سیاهپوش تاکید کرد: یکی از مسائل مهم این است که فعالان اقتصادی باید با تلاش مستمر در محل حضور داشته باشند، شلمچه امروز مرز طلایی ماست، سالانه دو میلیون دلار فعالیت اقتصادی دارد.
سرکنسول ایران در بصره خاطر نشان کرد: در تلاشیم تبعات سیاسی را از اقتصاد و روابط اقتصادی کمتر کنیم، اشکالاتی هست اما تمام تلاشمان را می کنیم.
وی افزود: در استان بصره روزانه ۷ هزار ویزا صادر و سه هزار نفر را روزانه بدون ویزا روانه منطقه آزاد می کنیم ،اما چقدر توانستیم از این فرصت استفاده کنیم؟
شلمچه امروز ویترین جمهوری اسلامی است و علی رغم تلاش های عربستانی ها و اردنی ها اعتماد عراقی ها به جمهوری اسلامی است.
سیاهپوش گفت: در اربعین حسینی مردم عراق سنگ تمام گذاشتند و نقشه های دشمن
را خنثی کردند، ما هنوز یک آژانس برای تردد مهمانان عراقی در شلمچه نداریم.
وی خاطر نشان کرد: کیفیت کالاها را باید افزایش دهیم صادرات محصولات بی کیفیت را به حداقل برسانیم تا سبب نشود اعتماد عراقی ها از محصولات ایرانی سلب شود.
و تلاش کنیم حوزه سلامت و بهداشت را با تعرفه های درمانی اصولی در راستای گردشگری سلامت به عراقی ها معرفی کنیم.
رییس اتاق بازرگانی آبادان نیز در این نشست گفت: سال ۹۴ -۹۵ از مرز شلمچه روزانه بیش از هزار کامیون صادرات به عراق داشتیم اما امروز این صادرات به روزانه کمتر از ۱۰۰ کامیون رسیده است.
خیاط زاده افزود: با اینکه نگاه کشور به صادرات غیرنفتی است اما آمار امروز ما نگران کننده است.
وی با بیان اینکه افزون بر ۲۰ درصدِ صادرات به کشور عراق است خاطر نشان کرد: این موضوع نیازمند نگاه ویژه است.
محصولاتی مانند خرما و سیب درختی به نام کشورهای دیگر به سایر کشورها وارد می شود، تعرفه صادرات در مرز چذابه کمتر است، ورود و خروج کامیون ها در شلمچه بسیار کند است و برخی زیرساختها مانند بارانداز هم ایجاد مشکل کرده .
برای پس گرفتن دوباره بازار از ترکیه پس از ممنوعیت صادرات محصولاتی مانند مرغ و مرغ تخم، گوجه فرنگی و سیب کسی تلاشی نمی کند.
عراق واردات ماهی را از یکم مهر ممنوع کرده در حالی که سال ۹۶ ۳۲ هزار تن ماهی گرمابی به عراق صادر کردیم.
وی تاکید کرد: خب باید دید مشکل کجاست؟ منطقه آزاد هستیم اما صادراتمان از مرزهای دیگر کمتر شده است.
رییس اتاق بازرگانی آبادان ایجاد گذرگاه آبی میان بندر اروندکنار و فاو عراق را راهکاری دانست که می تواند در افزایش تجارت کمک موثری باشد.
خیاط زاده افزود: همه شرایط برای فعالیت بیشتر این بندر مهیاست، فاصله 2 مایلی اروندکنار تا فاو تسهیل کننده مبادلات است و بارانداز و اسکله اروندکنار آماده است تا روزانه ۵ کشتی ۵۰۰ تنی را تخلیه و بارگیری کند، انبارها هم بزرگ و مناسب هستند.