رئیس کمیسیون انرژی مجلس: با وجود اقدامات خصمانه آمریکا در تحریم نفتی کشورمان نه تنها با قوت به صادرات نفت خام ادامه دادیم.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس با یادآوری خروج آمریکا از برجام و اقدامات متعدد این کشور در به صفر رساندن صادرات نفت خام ایران گفت: آمریکا تلاش داشت از طریق افزایش عرضه عربستان و هماهنگی با دیگر کشورها همچنین بی نظمیهای موجود در کشورهایی، چون ونزوئلا، نیجریه و لیبی بازار جهانی نفت را آشفته کند.
وی افزود: این آشفتگی اعمال فشار مضاعفی به جمهوری اسلامی در فروش نفت بود بنابراین پیش از فرارسیدن روز موعود کمیسیون انرژی مجلس در اقدامی هماهنگ با وزارت نفت و دیگر اجزا و ارکان نظام در قوای مختلف جلسات منظمی برگزار و برنامه ریزیهای متعددی را تدارک دید.
رئیس کمیسیون انرژی گفت: علاوه بر این رایزنیها با خریداران جدید آغاز شد تا این که در روز ۱۳ آبان نه تنها منافع جمهوری اسلامی تحدید نشد که بیش از تصور پیشین موفق به ارزآوری از محل صدور نفت خام شدیم.
حسنوند با بیان این که عربستان سعودی به هیچ وجه نمیتوانست خواست آمریکا را تحقق بخشد، افزود: عربستان برای پرکردن خلاء احتمالی ایران حداقل به ۵ سال زمان و دستکم ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز داشت که تحقق این هدف در مدت زمان تعیین شده آمریکاییها عملا امکانپذیر نبود.
وی گفت: آنچه سعودیها در مقطع فعلی انجام دادند صرفا سرازیر کردن ذخایر نفتیشان به بازار برای برهم زدن تعادل عرضه و تقاضا بود، ضمن اینکه اعمال فشارها در بازار اقتصادی امریکا و اروپا و افزایش قیمت سوخت موجب بالا رفتن نرخ نفت خام شد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: علاوه بر اینها سرمای زمستان پیش رو را عاملی شد تا امریکا مجبور شد هشت کشور متقاضی نفت را از تحریمهای نفتی ایران معاف کند و این همه یعنی سیاستهای تحریمی کاخ سفید کامل منجر به شکست شد.
به گفته حسنوند اگرچه این روزها قیمتهای جهانی نفت کاهش پیدا یافته، اما انتظار میرود با ورود متقاضیان جدید نفت ایران و سرمای زمستان پیش رو مجدد قیمتها افزایش یابد.