به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، سید آرش حسینی میلانی در صد و پنجمین جلسه صحن علنی شورای شهر در تذکری درخصوص الزامات و آمادگیهای لازم در شرایط اضطرار آلودگی هوا گفت: آییننامه جدید تبصره ۳ ماده ۳ قانون هوای پاک، مهر ماه از سوی هیات دولت ابلاغ شد. در این آییننامه اشاره شده که اداره کل هواشناسی استان شرایط استمرار پایدار جو که موجب وارونگی هوا میشود را ۹۶ ساعت قبل از وقوع اعلام کند و همچنین دانشگاه شهید بهشتی با همکاری اداره کل محیط زیست در صورت افزایش میزان غلظت آلایندگی هوا، شرایط اضطرار را تشخیص و هشدار را اعلام کنند.
وی افزود: شرکت کنترل کیفیت هوا پیشبینی کرده که فردا چهارشنبه شاخص از ۱۵۰ عبور کند و در صورت تداوم پایداری باید زودتر اقدامات پیشگیرانه در دستورکار قرار بگیرد. به نظر میرسد هنوز آمادگی لازم برای اجرای آییننامه جدید آییننامه جدید تبصره ۳ ماده ۳ قانون هوای پاک از سوی دستگاههای متولی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه برای اعلام شاخص کیفیت هوا، دولت وزارت بهداشت را موظف به تهیه "دستورالعمل محاسبه و اعلام شاخص کیفیت هوا" کرده است، اظهار داشت: وزارت بهداشت با همکاری سازمان محیط زیست موظف بوده تا این دستورالعمل را تا ۱۸ آبان امسال تهیه و تنظیم کند. من از دستگاههای متولی میخواهم در تهیه دستورالعمل مذکور تسریع کنند.
سخنگوی کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری ضمن اشاره به اینکه سازمان هواشناسی موظف است ۹۶ ساعت قبل از شرایط اضطرار، وضعیت هشدار را اعلام کند، تصریح کرد: در کارگروه آلودگی هوای استان، سازمان هواشناسی آمادگی خود را برای این زمانبندی اعلام کرده بود. اکنون ما انتظار داریم که فرایند اعلام این هشدار زودتر عملیاتی شود. شرکت کنترل کیفیت هوا پیشبینی کرده که فردا چهارشنبه شاخص از ۱۵۰ عبور کند و در صورت تداوم پایداری باید زودتر اقدامات پیشگیرانه در دستورکار قرار بگیرد. به نظر میرسد هنوز آمادگی لازم برای اجرای آییننامه جدید از سوی دستگاههای متولی وجود ندارد.
حسینی میلانی هشدار از ۹۶ ساعت قبل را مهم دانست و خاطرنشان کرد: تفاوت مهم آییننامه جدید، در اعلام زمانبندی و هماهنگی سریعتر دستگاهها است. انتظار داریم ترتیبات و تدارکات لازم برای تشکیل به موقع این کارگروه در شرایط اضطرار فراهم شود.
شورای شهر پیگیر تعیین زمان برگزاری انتخابات شورایاری هاست
سخنگوی شورای شهر تهران با اشاره به پیگیری شورای شهر به منظور برگزاری انتخابات شورایاری محلات تهران گفت: اخیرا ریاست شورا نامه دیگری در رابطه با برگزاری انتخابات شورایاری ها برای وزیر محترم کشور ارسال کرده است .
علی اعطا سخنگوی شورا با اشاره به پیگیریهای مستمر شورای شهر تهران به منظور اعلام زمان برگزاری انتخابات شورایاریها اظهار کرد: شورای شهر تهران در شهریور ماه امسال نامهای را به منظور تعیین زمان برگزاری انتخابات به وزیر محترم کشور ارسال کرد.
وی ادامه داد: شورای شهر در این نامه خواسته بود تا انتخابات شورایاریها براساس روند گذشته تا پایان سال جاری توسط فرمانداری تهران و با پشتیبانی و همکاری شهرداری و نظارت شورای شهر تهران برگزار شود.
سخنگوی شورای شهر تهران تصریح کرد: تا جایی که ما مطلع شدیم، به دنبال این نامه وزیر کشور دستور داد تا استاندار پیگیر تعیین زمان برگزاری انتخابات شود؛ اما در این رابطه هیچگونه اطلاع رسمی به شورای شهر تهران اعلام نشده است.
اعطا با اشاره به نامه ای که اخیرا شورای شهر تهران برای این موضوع به وزیر محترم کشور ارسال کرده است، گفت: در مکاتبه اخیر با وزیر محترم کشور، درخواست شده است تا در رابطه با برگزاری انتخابات شورایاری ها، نتیجه رسما به شورا ابلاغ شود.
حس تعلق و مسئولیت پذیری با ترویج اقدامات داوطلبانه شهروندی احیا می شود
حجت نظری، سخنگوی کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران هم در نطق پیش از دستور خود به مناسبت روز جهانی کار داوطلبانه بر ضرورت توجه به این امر و بهرهگیری از مشارکت اجتماعی شهروندان تاکید کرد.
حجت نظری در نطق پیش از دستور خود به مناسبت «روز جهانی کار داوطلبانه» بر ضرورت ترویج اقدامات داوطلبانه شهروندی در تهران تاکید کرد و گفت: بهرهمندی از مشارکت شهروندان در قالب کار داوطلبانه نهتنها واگذاری مسئولیتها و وظایف اصلی شهرداری به شهروندان نیست بلکه یک درخواست شجاعانه و بزرگ برای دعوت و حضور فعال مردم در مجموعه برنامههای مدیریت شهری است.
به اعتقاد نظری حضوری که مهمترین خروجی آن را میتوان نظارت همگانی شهروندان بر فعالیتهای مدیریت شهری دانست.
وی ادامه داد: وقتی به تاثیر حضور شهروندان در برنامهها ایمان داشته باشیم و این حضور از برنامهریزی تا اجرا را شامل شود، این بدان معناست که آن میزان شفافیت را در تمامی ساحات داریم بگونهای که آمادهایم شهروندان نیز در کنارمان برای مدیریت شهر حضور داشته باشند و این حضور نه حضوری نمایشی که بیشک حضوری فعال و موثر خواهد بود. حرکت در مسیر کار داوطلبانه نشان دهنده آن است که مدیریت شهری، به سطحی از رشد و بلوغ رسیده است که آماده پذیرش حضور همه جانبه و همیشگی شهروندان به صورت داوطلبان فردی و یا گروهی در حوزه مدیریت شهری است.
رئیس ستاد توانافزایی و حمایت از فعالیت سازمانهای مردم نهاد شهر تهران افزود: یکی از مهمترین بسترهای بروز و نمایش مشارکت داوطلبانه شهروندان، سازمانهای مردم نهاد هستند. سازمانهای مردم نهاد به عنوان گروههایی مردمی، غیرانتفاعی، غیردولتی و غیرسیاسی میتوانند و البته تاکنون نیز توانستهاند تحولات بسیار خوبی را رقم بزنند. اعتماد به توانمندیهای سازمانهای مردم نهاد و ایجاد بستر مناسب برای نقشآفرینی آنها، ما را در شهر تهران به موفقیتهای ارزشمندی خواهد رساند. بسیاری از این تشکلهای غیردولتی سالهاست که تهران را بخشی از زندگانی خویش میدانند و شبانه روز درحال خدمت به این شهر و شهروندان هستند.
عضو شورای شهر تهران ضمن تشکر از تمام کنشگران مدنی که تاکنون پرچمدار اصلی و به حق کار داوطلبانه بودهاند،گفت: من و همکارانم نیز در ستاد توانافزایی و حمایت از فعالیت سازمانهای مردم نهاد شهر تهران، در تلاش هستیم هرچه بیشتر بسترهای مورد نیاز حضور این تشکلها را در شهر فراهم سازیم چراکه معتقدیم سمنها میتوانند در انجام برنامهها و رسیدن به اهداف، اثری مهم داشته باشند و به ما یاری رسانند.
نظری با بیان اینکه سازمانهای مردمنهاد بازوان مشورتی و فعالیتی شورای شهر تهران محسوب میشوند گفت: باید اجازه دهیم به منظور اشاعه فرهنگ شریف کار داوطلبانه و فعالیتهای مشارکت مردمی، بتوانند گزارش اقدامات، فعالیتها و رصد وضعیت شهر را به صورت موضوعی در صحن علنی پارلمان شهری و بهطور مستمر در کمیسیونهای شورا مطرح کنند تا حرکتی همه جانبه را در راستای رفع مشکلات شهری شاهد باشیم و از این رهگذر فاصله شهروندان و مدیریت شهری را هر روز کم و کمتر کنیم.
وی افزود: امیدوارم این اقدام ارزشمند و مبارک بهزودی در صحن علنی شورا و کمیسیونهای تخصصی اتفاق بیفتد. نقش ویژه نظارتی در حمایت از کار داوطلبانه شهری وجود دارد؛ چه این کار داوطلبانه از طریق سازمانهای مردمنهاد باشد و چه فردی و توسط یک یا چند تن از شهروندانمان. این نقش نظارتی ویژه توام با ایفای نقشهایی دیگر چون نقش مشورتی، تصمیم سازی، مطالبهگری یا اجرایی است. ما باید به این سمت حرکت و هرچه زودتر اهمیت و نقش این مهم را درک کنیم. مسلما توفیقات بیشتری نصیب شهرمان خواهد شد.
نظری بخش مهمی از کار داوطلبانه شهری را ورای وظایف مجموعه مدیریت شهری خواند و تشریح کرد: وظایفی که اگر نهاد بزرگ مدیریت شهری فعلی را چندین برابر هم کنیم، باز هم نمیتوان آنها را پوشش داد چرا که مدیریت شهری با این مقیاسها، نیازمند حضور فعال تمامی شهروندانش خواهد بود تا بتواند به اهداف خویش دست پیدا کند. ما باید اعتراف کنیم که بدون نقش آفرینی فعال مردم نمیتوانیم شهرمان را بهخوبی اداره کنیم.
این عضو شورای شهر تهران تاکید کرد: در امر مشارکت مردمی باید تنها بسترهای اولیه را فراهم کرد و خود این مردم هستند که پیش خواهند رفت. شاید بهتر است بگویم بسترهای اولیه نیز تنها در احصا و معرفی زمینههایی است که زندگی شهریمان نیاز به مشارکت شهروندانش دارد. اگر شهروندان ما احساس کنند که حیات شهریشان به نقش آفرینیهای مشارکتی نیازمند است، تصاویری زیبا و به یاد ماندنی خلق خواهند کرد و همه ما بارها از مردم از این دست تصاویر مشاهده کردهایم.
وی افزود: فراهمسازی این بسترهای اولیه توسط مدیریت شهری قطعا،با یاریگری رسانهها در معرفی این بسترها و زمینهها به شهروندان تکمیل میشود و من امیدوارم آقای پیروز حناچی شهردار تهران - که در برنامهها همچنین سوگند خود در صحن شورا، به ضرورت مشارکت مردم تاکید داشت، اقداماتی موثر را در این حوزه انجام دهد.
نظری ادامه داد: افزایش اعتماد شهروندان به مدیریت شهری و ارتقای حس مسئولیت همگانی، انطباق بیش از پیش برنامههای شهری با مطالبات شهروندان و از همه مهمتر، ایجاد حس بیشتر تعلق و هویت به شهر همه و همه از آثار و برکات رشد و گسترش کار داوطلبانه در شهر است.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران افزود: مرور یافتههای جهانی کار داوطلبانه در مجموعههای شهری نیز نشان میدهد که شهرها پس از این دست اقدامات، نشاط و سرزندگی بیشتری داشته و شهروندان احساس بهتری را نسبت به شهر و مدیران آن بیان کردهاند و این قدرت بیبدیل کار داوطلبانه شهری را میرساند. شهروندانی که شهر را از خود بدانند، برای رشد و پیشرفت آن آمادهاند و حاضرند هر قدمی که ممکن باشد را بردارند.
نظری در پایان تاکید کرد: از همکارانم خواهشمندم که در کمیسیونها و کمیتههای مختلف، برای موضوع کار داوطلبانه وقت بگذارند تا هرچه بیشتر بتوانیم تهرانی با نشاط را نظارهگر باشیم.