معاون اول رئیس جمهور: بعید است سهم درآمد نفت در بودجه سال آینده بیش از ۲۵ درصد باشد.
وی با بیان اینکه امروز فشارهای دشمن اقتصاد کشور را هدف قرار داده تا سایر زیرساختها نیز آسیب ببینند؛ گفت: ابتدا باید اقتصاد مقتدری را رقم بزنیم که در آن رشد مناسب سرمایه گذاری و استفاده از این منابع خارجی انجام شود.
وی افزود: در منطقه پرآشوب خاورمیانه اقتدار ایران حیاتی است و اگر امروز اقتدار ایران به چالش کشیده شود و با مشکلاتی مواجه شود منطقه خاورمیانه و خلیج فارس دچار آشوبها و بحرانهایی میشود که دنیا به سادگی نمی تواند از کناراش بگذرد.
جهانگیری تاکید کرد: حضور ایران مقتدر در منطقه و خلیج فارس می تواند به ثبات منطقه کمک بزرگی کند.
وی یکی از چالشهای کشور را بحث بیکاری به ویژه در بین تحصیلکردگان دانست و گفت: برای تعداد زیادی از جوانانی که در سن اشتغال و ایجاد ثروت هستند، نتوانستیم کار ایجاد کنیم.
معاون اول رئیسجمهور با بیان اینکه ثبات اقتصادی پیش نیاز توسعه است گفت: برای ایجاد ثبات صنعت بیمه ،بورس و بانک سه محور اصلی هستند که میتوانند دولت را در انجام و اجرای سیاست هایش کمک کنند.
وی با اشاره به دشمنی آمریکا با ایران گفت: این بار آمریکایی ها دست به حرکت عجیبی زدند که آبروی آنها را در سطح بینالمللی دچار مشکل کرد.
وی افزود: آمریکا که مدعی پیگیری قوانین بین المللی و مصوبات شورای امنیت سازمان ملل است برخلاف مصوبات شورای امنیت از برجام خارج شده و ایران را تحریم ظالمانه کرده است.
وی با بیان اینکه آمریکا جنگ اقتصادی روانی و رسانه ای علیه ایران آغاز کرده گفت: تاکنون از نظر اخلاقی و سیاسی ملت ایران برنده این شرایط بوده و غیر از رژیم صهیونیستی و یکی دو دولت غیر مردمی در منطقه کسی نیست که بگوید ایران تخلف کرده است.
وی با بیان اینکه امروز چالش اصلی کشور مقابله با تحریم های ظالمانه آمریکا و اداره زندگی مردم در این شرایط است گفت: آمریکا به تنهایی در برابر جامعه جهانی ایستاده و یکجانبه گرایی ترسناکی را آغاز کرده است که اگر جلوی این اقدام آمریکا گرفته نشود میتواند به استقلال همه کشورهای جهان آسیب بزند.
وی گفت: تحریم ها بیشترین تاثیر را بر بیماران، سالمندان، کودکان و اقشار ضعیف دارد و هر حرفی غیر از این دروغ است.
وی انسجام در کشور را پیش نیاز مقابله با تحریمها دانست و گفت: مدیران و فعالان اقتصادی باید در دوره فشارهای تحریمی به صورت تمام وقت و با برنامهریزی در صحنه باشند و مدیری که مدیر کم انگیزه است و فعال اقتصادی منفعت طلب نمی تواند عنصر تاثیرگذاری برای کشورش باشد.
وی با بیان اینکه ظرفیت هایی در کشور برای عبور از بحران وجود دارد گفت: در سیاستهای اصلی ما کاهش اتکا به نفت در برنامه ها در دستور کار بوده است، و در بودجه ۹۸ نیز دولت سعی کرد در موقع مقرر لایحه را به مجلس بفرستد که این پیامی به داخل و خارج بود که ما میتوانیم بودجه را با درآمدی مطمئن تنظیم کنیم.
وی گفت: ایران کشوری نیست که بشود آن را محاصره کرد زیرا با ۱۵ کشور همسایه سواحل دریای و اتصال ریلی از چین تا اروپا دارد و ارتباط جاده ای گسترده ای برخوردار است.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه برخی از شرکت ها به خاطر تحریم ایران را ترک کرده اند گفت: یکی از وظایف اصلی صنعت بیمه این است که طوری عمل کند تا هیچ بخشی از کمبود بیمه آسیب نبیند.
وی در خصوص بیمههای اتکایی برای کشتیها و نفتکشها افزود: ما به صنعت بیمه اطمینان میدهیم که دولت در کنار شماست و برای دولت اختصاص چند میلیارد دلار برای کمک به یک مجموعه کار دشواری نیست.
وی گفت: در گذشته نیز صنعت بیمه در این زمینه تجربه خوبی دارد و هم اکنون نیز انتظار این است که در بحث حمل و نقل مشکلی نداشته باشیم.
وی به اهمیت بحث فناوریهای اطلاعات و صنعت دانش بنیان در حوزه های مختلف از جمله صنعت بیمه اشاره کرد و گفت: فناوری اطلاعات میتواند در این صنعت تحول بزرگی ایجاد کند.
وی با اشاره به فعالیت استارتاپ ها به عنوان یک واقعیت قابل توجه در کشور افزود: این حوزه در بیمه هم می تواند به یکی از بازیگران اصلی این صنعت تبدیل می شود.
جهانگیری گفت: یکی از انتظارات جدی از صنعت بیمه این است که از بزرگترین سرمایه اش که اعتماد مردم است حفاظت و حراست کند و با فرهنگ سازی به مردم این اطمینان را بدهد که بیمه مهمترین پشتوانه آنها است.
وی افزود: در خصوص بازار سرمایه نیز بیمه میتواند با پوشش ریسک به ویژه برای کسانی که با سرمایه های خود وارد این بازار میشوند به بازار سرمایه کمک کند.
وی گفت: همچنین کسانی که با ارزهای خارجی سر و کار دارند می توانند تحت پوشش بیمه قرار گیرند و یا در خصوص بحث های کشاورزی که با مشکلاتی مثل سیل، خشکسالی و آفت مواجه هستند، صندوق بیمه فعالیت های کشاورزی می تواند به آنها کمک کند.