منبت یکی از مهمترین صنایع دستی شهرستان گلپایگان است که در فهرست آثار ناملموس کشور به ثبت رسیده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اصفهان؛ سرپرست نمایندگی میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری گلپایگان گفت: منبتكاران با هنر بی مانند خود، انواع نقشهاي جالب را با نيش قلم منبت بر روي چوب گلابي و گردو و امثال آن می آفرینند و با تلفيق برش سطحي جوشها و گرههاي چوب سنجد و برخي چوبهاي جنگلي كه بر سطح كار ميچسبانند، وسائل تزیيني و چشمنوازي ميسازند.
مصطفی قانونی افزود: هنرمندان گلپايگاني انواع قاب عكس و ظروف و جعبههاي منبتی ميسازند.
سرپرست نمایندگی میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری گلپایگان گفت: در حال حاضر بیش از هزار نفر هنرمند در زمینه منبت در شهرستان گلپایگان فعالیت می کنند.
به گفته وی از اساتید برجسته این هنر در گلپایگان می توان به استاد توسلی، استاد قدیری، استاد کریمی، استاد حسینی و چند هنرمند دیگر اشاره کرد.
مصطفی قانونی گردش مالی سالیانه منبت در شهرستان گلپایگان را حدود 10میلیارد ریال بیان کرد و گفت: آثار منبت شهرستان گلپایگان از کیفیت و مرغوبیت بالایی برخوردار است و مسافران و گردشگرانی که به شهرستان گلپایگان سفر می کنند آثار هنرمندان این شهرستان را به عنوان سوغات خریداری می کنند.
وی به نمونه آثار قدیمی هنرمندان گلپایگان نیز اشاره کرد و گفت: از نمونههای قدیمی منبت گلپایگان می توان به قسمت بالای در ورودی هفدهتن گلپایگان، منبر و درب مسجد روستای سرآور گلپایگان و درب امامزاده ابوالفتوح روستای زیبای وانشان و آثار استادانی چون استاد حیدر قاشق تراش، استاد حبیب الله یادگاری، استاد عبدالحسین معظمی، برادران مختاری (علی و محمد)، محمدرضا توسلی، احمد محسنی، محمدعلی فخاری، حسین فخاری و حیدر نیکنام (که برخی آثارش در موزه امام رضا(ع) است)،اشاره کرد.
منبت گلپایگان در 4بهمن 1391 به شماره764 در فهرست آثار ناملموس کشور به ثبت رسیده است.