معاون عملیات فرودگاهی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی کشور گفت: نخستین سامانه بومی مسیریاب هواپیما (DME) شش تا 8 ماه آینده و نخستین برج مراقبت سیار تا یک سال آینده به دست متخصصان شرکت های دانش بنیان کشورمان ساخته و در مدار عملیاتی قرار خواهد گرفت.
غلامحسین باقریان در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما در مراسم آغاز مرحله نخست بومی سازی تجهیزات فرودگاهی کشور که با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور برگزار شد افزود: امروز دو توافقنامه و دو قرارداد با شرکت های دانش بنیان و مراکز علمی کشور منعقد شد که می تواند آغاز ساخت داخل شدن تجهیزات ناوبری فرودگاههای کشور باشد.
وی افزود: توافقنامه اول بین شرکت فرودگاههای ایران با دانشگاه صنعتی اصفهان و شرکت صنایع الکترونیک شیراز (صاشیراز) با نظارت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای ساخت اولین سامانه رادار ثانویه بومی (MSSR) با مد S که در حوزه هواپیماهای غیر نظامی کاربرد دارد منعقد شد.
وی افزود: توافقنامه دوم بین شرکت فرودگاهها با صاشیراز و با نظارت معاونت علمی ریاست جمهوری برای ساخت نخستین سامانه مسیریاب هواپیما (DME) هزار وات بود که این سامانه هم در حوزه غیر نظامی کاربرد زیادی دارد.
عضو هیئت مدیره شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران همچنین در مورد دو قراردادی که امروز منعقد شد نیز گفت: قرارداد اول با جهاد دانشگاهی دانشگاه خواجه نصیر با نظارت معاونت علمی ریاست جمهوری در زمینه تولی و ساخت سامانه روشنایی باند که سامانه ای برای کمک ناوبری بصری فرودگاههای کشور است منعقد شده که جزو فناوری های برتری است که بر لبه فناوری حرکت می کند و باید از آخرین فناوری های روز جهان بهره مند باشد.
وی افزود: قرارداد دوم نیز قرارداد خرید 5 دستگاه برج مراقبت پرواز سیار است که در نقاط مختلف کشور قرار می گیرد و اگر به هر دلیلی یک برج مراقبت از مدار عملیاتی خارج شود می تواند جایگزین آن شود.
باقریان تصریح کرد: این برج های سیار نیز از مهمترنی تجهیزات فرودگاهی است و فناوری برتر و روز جهان را دارا خواهد بود.
وی در خصوص زمان بندی عملیاتی شدن این دو قرارداد نیز گفت: امیدواریم بین دو تا سه ماه آینده مراحل طراحی سیستم و مشخصات فنی و قراردادی این دو طرح مذاکره و نهایی شود و توافقنامه ساخت آن حداکثر ظرف سه ماه آینده منعقد و مراحل ساخت، عملیاتی شود.