به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما، به نقل از شبکه تلویزیوین المیادین، بیانیه پایانی نشست سران گروه بیست بدون پایان دادن به اختلاف ها و حل و فصل مشکلات میان کشورهای شرکت کننده صادر شد و این نشست شاهد بیشترین اختلاف ها بر سر مسائل اصلی مورد اختلاف میان کشورهای شرکت کننده بود.
شبکه تلویزیوین المیادین با اعلام این خبر افزود با اینکه بسیاری پیش بینی کرده بودند در نشست سران گروه بیست که در پایتخت آرژانتین به کار خود پایان داد, بیانیه پایانی صادر نمی شود, اما شرکت کنندگان پس از مباحثات نفس گیر بیانیه ای صادر کردند که به هیچ یک از اختلاف هایی که این نشست بر اساس آن برگزار شده بود پایان نداد.
ملاک خالد گزارشگر المیادین گفت در عکس یادگاری سران شرکت کننده در نوزدهمین دور نشست گروه بیست, هماهنگی کامل وجود دارد. اما احوال پرسی های متقابل و لبخند ها این واقعیت را پنهان نکرد که این نشست شاهد بیشترین اختلاف ها بر سر مسائل اصلی مورد مناقشه و اختلاف میان کشورهای شرکت کننده در دو روز برگزاری آن بود. بیانیه پایانی طولانی بود و در آن بر پایبندی به توافق آب و هوای پاریس تأکید شد؛ توافقی که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در نشست سال گذشته با اعلام عقب نشینی از آن این توافق را زیر پا گذاشت. در سایه گسترش اختلاف ها میان قدرتمندترین اقتصادهای جهان یعنی چین و آمریکا به نظر می آید نمی توان درباره مشکلات تجاری کنونی و لزوم اصلاح و بهبود عملکرد سازمان تجارت جهانی سخن گفت. به نظر می آید محکوم کردن تروریسم و اعلام نگرانی درباره پیامدهای آن در بیانیه پایانی, نوعی تعهد اخلاقی به شمار می آید. چراکه بیست کشور ثروتمند جهان می توانند با توافق درباره ساز و کارهای واضح برای نابودی تروریسم در بسترهای آن یعنی فقر و افراط گرایی, این پدیده را متوقف کنند.
بر خلاف نشست امسال سران گروه کشورهای هفت و سازمان همکاریهای اقتصادی آسیا–پاسفیک که به سبب اختلاف ها بیانیه های پایانی معمول را صادر نکردند, سران کشورهایی که دو سوم تجارت جهان را در دست دارند, به سبب برخی مسائل دیپلماتیک ترجیح دادند بیانیه پایانی را صادر کنند. این بیانیه پایانی پس از برپایی چند دیدار دوجانبه که همزمان با فعالیت نشست سران بیست برگزار شده بود, صادر شد. این بیانیه به دنبال مناقشات طولانی مدت و نفس گیری صادر شد که در آن به اختلاف ها میان کشورهای شرکت کنند نپرداخت؛ همچون اختلاف با روسیه به دنبال تشدید اوضاع در دریای سیاه یا اختلاف با عربستان سعودی که در آن ولیعهد این کشور که به قتل جمال خاشقجی روزنامه نگار سعودی متهم است شرکت کرده بود.
بیانیه پایانی این نشست مانند عکس جمعی سرا برای یادگاری صادر شد. در واقعیت هیچ تحولی وجود ندارد که نشان دهد ناظران امیدوارند تأثیر این بیانیه فراتر از حدود روابط کشورهای گروه بیست و فراتر از سالگرد برگزاری این نشست در بوینس آیرس است.