معاون امور عمرانی استانداری آذربایجان شرقی برلزوم مناسب سازی محیط های شهری برای معلولان تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما رحمتی در نشست ستاد مناسب سازی استان افزود : وضع نابسامان محیط های شهری در مناطق
وی ادامه داد : نیاز به مناسب سازی محیط کار و زندگی برای کم توانان رفته رفته افزایش یافته است چون جمعیت سالمندان دارای مشکلات مزمن حرکتی بیشتر شده است.
رحمتی گفت : دستگاه های اجرایی ساختمانهای خود را با صرف بودجه های کلان احداث می کنند و پس از چند سال دوباره به اعتبار جدید برای مناسب سازی نیازمند می شوند در حالی که باید سازوکار الزام به رعایت قوانین مناسب سازی در همان زمان احداث اندیشیده شود.
معاون امور عمرانی استانداری آذربایجان شرقی افزود : شهرداری متولی اصلی رعایت جزئیات اجرایی طرح مناسب سازی محیطهای شهری است.
وی خاطرنشان کرد : پایان کار مجتمع های تجاری و تفریحی که صادر می شود باید قبلا الزامات مناسب سازی در آنها کنترل شده باشد.
رئیس شورای اسلامی کلانشهر تبریز هم گفت : مناسب سازی بیش از پول و اعتبار نیاز به فکر و فرهنگ دارد.
اکبرنژاد افزود : اینکه رمپ ویژه ویلچر ساخته شود یک مطلب است ولی استانداردسازی آن مطلب دیگری است.
وی ادامه داد : سنگهای برجسته ای که در سطوح شیب دار ورودی ساختمانها وجود دارد به گونه ای است که دو نفر باید ویلچر معلولان را حرکت دهد و خود قادر به حرکت نیست و سرویس های بهداشتی عمومی ، طبقات داخلی ادارات ، درب مساجد ، هم به هیچ شکل ماسب سازی نشده است.
ارشد زاده مدیرکل بهزیستی استان هم گفت : در استان 160 هزار نفر معلول وجود دارد و 420 هزار نفر سالمند دارای معلولیت و هزاران نفر دیگر که به عناوین مختلف دچار مشکلات حرکنی هستند که در مجموع 1 میلیون نفر را شامل می شوند.
وی گفت : این جمعیت روز به روز بیشتر میشود در حالی که امکانات خاص این افراد ایجاد نشده است.