از جمله آثاری که در معرض تهدید قرار دارد، آثار باستانی شهر «اور» در استان ذی قار عراق است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ آثار باستانی در عراق به علت اهمال و بی توجهی مسئولان این کشور در آستانه نابودی قرار دارد.
به گزارش شلبکه تلویزیونی العراقیه؛ دهها بلکه صدها اثر باستانی، تاریخ کهن کشور عراق را از زمان های بسیار دور و دوره های تاریخی بسیار قدیمی نشان می دهد اما بی توجهی به این آثار باستانی باعث شده است در معرض تهدید نابودی قرار بگیرند. از جمله آثاری که در معرض تهدید قرار دارد، آثار باستانی شهر «اور» در استان ذی قار عراق است.
لؤی الرفاعی خبرنگار شبکه تلویزیونی العراقیه در گزارشی گفت: شهر باستانی اور از بیش از پنج هزار سال پیش تاکنون همچنان پابرجاست.
این شهر باستانی از آثار، داستان ها و اسرار کهن و تاریخی زیادی برخوردار است به طوری که قدیمی ترین تمدنی که در حال حاضر وجود دارد و انسان آن را شناسایی کرده است، در شهر باستانی اور است.
این شهر بسیار قدیمی به رغم اینکه اخیرا در مراکز فرهنگی و تاریخی جهانی به ثبت رسیده است، در معرض بی توجهی و بی مبالاتی (مسئولان عراقی) قرار دارد.
گفتنی است شهر اور از مهمترین آثار باستانی است که در کشور عراق وجود دارد. از بارزترین آثار این شهر، معبد «الزقوره» است، معبدی که «اورنمّو» (Ur-Nammu) موسس سلسله اور سوم و بزرگترین پادشاه آن در واپسین سدهٔ هزاره سوم قبل از میلاد، آن را بنا کرد.
همچنین شمار زیادی از معابد، کاخ ها و منزل حضرت ابراهیم در این شهر قرار داد. این آثار ویژه باعث شده است این شهر باستانی در صدر مراکز باستانی عراق قرار بگیرد و موجب رونق گردشگری های دینی و باستانی در این شهر شود.
ادامه بازسازی این شهر و جذب سرمایه گذاری برای حمایت از آثار و مراکز باستانی آن باعث می شود امکان حمایت و محافظت از این آثار و مراکز فراهم شود. بازسازی این مناطق همچنین باعث خواهد شد استان الناصریه به همراه استان های همجوار آن که مملو از آثار باستانی اند، به مراکز گردشگری و اقتصادی تبدیل شوند.
شهر گردشگری اور نیاز به توجه خاص مسئولان دارد تا به مهمترین منطقه گردشگری عراق و جهان تبدیل شود.