متخصص مغز و اعصاب بیمارستان شهید بهشتی یاسوج گفت: سه ساعت نخست بروز سکته مغزی، زمان طلایی درمان این نوع حمله محسوب میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و وبویراحمد، متخصص مغز و اعصاب بیمارستان شهید بهشتی یاسوج گفت: با مراجعه فرد آسیب دیده در این بازه زمانی به مراکز درمانی، درمان شخص اثر بخشتر خواهد بود.
دکتر سعید رزمه افزود: سکته مغزی زمانی اتفاق میافتد که خون رسانی به قسمتی از مغز قطع شود و یا شدیداً کاهش پیدا کند و این امر موجب عدم دسترسی اکسیژن و غذا به بافت مغز و در نهایت حمله و سکته مغزی میشود. وی ادامه داد: بیش از ۸۵ درصد حملههای مغزی نتیجه انسداد رگهای مغزی و از نوع سکته مغزی ایسکمیک بوده که موجب کاهش جریان خون به سمت بافت مغز میشود. رزمه افزود: ۱۵ درصد دیگر این نوع حمله ها، سکته مغزی هموراژیک نامیده میشود که نتیجه پارگی رگهای مغزی بوده و در اثر عواملی همچون فشار خون بالای کنترل نشده و ناهنجاری همراه با پارگی و تخریب شریانی و وریدی ایجاد میشود. وی با اشاره به اینکه علائم سکته مغزی به صورت ناگهانی نمایان میشود، گفت: اختلال تکلم، ضعف یک طرفه بدن، تاری دید، دو بینی، سرگیجه و اختلالات بلع از اصلیترین علائم سکته مغزی محسوب میشود. متخصص مغز و اعصاب بیمارستان شهید بهشتی یاسوج اضافه کرد: فشار، قند و چربی خون، وزن بالا، عدم تحرک کافی و استعمال دخانیات از اصلیترین عوامل خطر حملههای قلبی محسوب میشود. دکتر رزمه افزود: سابقه خانوادگی، سن، نژاد و جنسیت مرد از دیگر عوامل خطر ساز بروز حمله و سکته مغزی محسوب میشوند. وی گفت: علائم سکته مغزی با تجویز داروهای ویژه در صورت مراجعه به موقع به مراکز درمانی موجب کاهش علائم و درمان صد در صدی فرد خواهد شد. رزمه مدت زمان سکته مغزی و ناحیه درگیر در مغز را از اصلیترین دلایل ایجاد ناتوانیهای موقتی و دائمی عنوان کرد و افزود: فلج شدن، فقدان حرکت دادن ماهیچه ها، مشکلات احساسی، از دست دادن حافظه، درد و تغیرات رفتاری از مهمترین عوارض سکته مغزی محسوب میشود. وی بیان کرد: معاینات بدنی، سی تی اسکن، ام آر آی، آزمایشهای خونی و آنژیوگرام مغزی از راههای تشخیصی احتمال بروز سکته مغزی است. رزمه اضافه کرد: مصرف دارو، فیزیوتراپی و کار درمانی میتواند موجب کاهش عوارض ناشی از این نوع حملهها شود که در افراد مختلف با توجه به شدت سکته مغزی متفاوت است.