با توافقات وزیر جهاد کشاورزی و مدیرکل فائو،نظام تولید انگور در ملایر به عنوان پنجاه و سومین میراث مهم کشاورزی جهان به ثبت رسید.
این ثبت با پایلوت دره جوزان شهرستان ملایر صورت گرفت.
وزارت جهاد کشاورزی این ثبت جهانی را به همه کشاورزان، مردم شهرستان ملایر و جامعه کشاورزی کشور تبریک گفته و آن را نشانه ای از پیوند عمیق مردم منطقه با اصول بهره برداری پایدار از منابع آب و خاک در گذر تاریخ می داند.
لازم به ذکر است ثبت میراث های کشاورزی مهم جهانی(GIAHS)ابتکار عمل سازمان فائو می باشد که از سال ۲۰۰۲ آغاز شده است.
هدف از این ابتکار عمل، شناسایی، معرفی و حفاظت از میراث کشاورزی جهانی است.
هر پرونده که درخواست ثبت در این نظام را دارد باید واجد شرایط ۵ معیار نقش آن در امنیت غذایی و معیشت خانوارهای روستایی، تنوع زیستی کشاورزی، دانش محلی و بومی و سنتی، فرهنگ و نظام های ارزشی و سازمان های اجتماعی و چشم اندازهای طبیعی و گردشگری کشاورزی باشد و همچنین کشور درخواست کننده باید یک برنامه عمل جامع برای حفاظت و صیانت و توسعه آن به فائو را ارائه دهد.
از میان هزاران درخواست رسیدهاز کشورهای مختلف، پیش از این فقط پنجاه و دو درخواست در کل جهان موفق به عبور از فرآیند سخت گیرانه نظام ثبت فائو شده بود، که از کشورمان نظام کشاورزی مبتنی بر قنات کاشان در سال ۱۳۹۳ به عنوان نخستین میراث جهانی از کشورمان نیز در میان این فهرست قرار دارد.
جمهوری اسلامی ایران به لحاظ برخورداری از تاریخ و تمدن ریشه ای در بخش کشاورزی و تنوع زیستی منحصر به فرد، ظرفیت های مهمی از بعد میراث جهانی کشاورزی دارد، که در تفاهمات وزیر جهادکشاورزی با مدیر کل فائو به این ابعاد توجه شده است و پس از ثبت کشاورزی مبتنی برقنات در سال ۱۳۹۳ و نیز انگور ملایر ، چند پرونده دیگر نیز توسط وزارت جهاد کشاورزی تکمیل و بهدبیرخانه میراث جهانی کشاورزی تسلیم شده است.