به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره ؛ وال استریت ژورنال نوشت گزارش سی آی ای نشان می دهد ولیعهد سعودی 11 پیام برای مشاور خود که بر ترور جمال خاشقجی روزنامه نگار سعودی نظارت داشت، ارسال کرده است.
این روزنامه افزود: پیام های تلفنی ولیعهد سعودی هنگام ترور خاشقجی به القحطانی ارسال شده است.
همچنين اتحادیه بین المللی روزنامه نگاران و اتحادیه روزنامه نگاران آمریکای لاتین اعلام کردند اگر سران حاضر در نشست گروه بیست، قتل خاشقجی را محکوم نکنند، به شرکای سیاسی این جنایت تبدیل خواهند شد.
اتحادیه بین المللی روزنامه نگاران و اتحادیه روزنامه نگاران آمریکای لاتین حملات پی در پی به روزنامه نگاران را به شدت محکوم کردند.
این دو اتحادیه با انتشار بیانیه ای مشترک، با اشاره به متهم شدن محمد بن سلمان ولیعهد سعودی به تحریک برای ربودن، شکنجه کردن و کشتن جمال خاشقجی روزنامه نگار سعودی در کنسولگری این کشور در استانبول ترکیه، در خصوص حضور بن سلمان در نشست گروه بیست، به شدت ابراز نگرانی کردند.
در این بیانیه آمده است سران کشورهایی که در نشست بوینس آیرس حضور یافته اند، باید آشکارا این جنایت را محکوم کنند و در صورتی که این کار را انجام ندهند، به شرکای سیاسی این جنایت تبدیل خواهند شد؛ جنایتی که همچنان روزنامه نگاران را در جهان دچار شوک کرده است.
دو اتحادیه ضمن بیان این که راه حل های ناقص کمکی به حل این پرونده نمی کند، افزودند: سازمان ملل باید تحقیقات مستقلی درباره این قضیه انجام دهد.
احتمالا خیابان روبروی سفارت عربستان سعودی در واشنگتن به زودی خیابان جمال خاشقجی نامیده خواهد شد.
مقامات محلی یکی از مناطق پایتخت فدرال آمریکا به تغییر نام خیابان رو بروی سفارت عربستان سعودی به خیابان جمال خاشقجی روزنامه نگار سعودی کشته شده در اوایل ماه اکتبر رای دادند.
در صورتی که این رای در شورای شهرداری واشنگتن تایید شود ، بخشی از خیابان رو برویی ساختمان سفارت عربستان سعودی در منطقه لوکس فاگی باتوم به خیابان " جمال خاشقجی " تغییر نام خواهد داد.
جمال خاشقجی که در آمریکا زندگی و با روزنامه واشنگتن پست همکاری می کرد روز دوم اکتبر در کنسولگری آمریکا در استانبول به قتل رسید.
شبکه سی ان ان اعلام کرد تغییر نام خیابان روبروی سفارت عربستان سعودی به خیابان جمال خاشقجی از حدود یک ماه پیش و پس از جمع آوری امضا در این باره مطرح شد. عاملان جمع آوری امضای بیش از هشت هزار نفر می گویند ما این پیشنهاد را مطرح کردیم تا هر روز به مقامات عربستان سعودی یادآوری شود که این گونه قتل ها به هیچ وجه قابل قبول نیستند.
ریاض پس از چندین بار تغییر در اظهارات رسمی خود در مورد ناپدید شدن خاشقجی که از منتقدان حاکمیت این کشور بود سرانجام قتل وی را به رسمیت شناخت. دستگاه قضایی عربستان سعودی یازده نفر را در این زمینه متهم کرد و برای پنج تن از این متهمان تقاضای حکم اعدام کرده است. به علاوه دستگاه قضایی این کشور محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی را به طور کامل از این ماجرا مبرا دانسته است. اما به گفته رسانه های آمریکا، سیا به این نتیجه رسیده است که بن سلمان دستور قتل را داده است.