معاون امور استانهای سازمان صدا و سیما گفت: جوانان مخاطبان اصلی رادیو زیارت هستند بنابراین باید گرایشات و نیازهای آنان را شناخت و آنها را در برنامهسازی مشارکت داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، دکتر علی دارابی در مراسم اولین سالگرد افتتاح رادیو زیارت که در مشهد
وی گفت: آگاهیبخشی و معرفتافزایی، ترویج و توسعه گفتمان اسلام ناب محمدی و ارتقای سطح معنوی و نشر و رشد معارف ديني با محوریت اهل بیت علیهم السلام به ویژه حضرت امام رضا(ع) و ارتقاء فرهنگ رضوی، از دیگر اهداف راهاندازی این رادیو به شمار میروند.
به گفته وی مراکز استانهای کشور بطور اخص شیراز و قم همکاری بایستهای را آغاز کردند و بخش FM رادیو زیارت در این دو شهر از مدتی قبل آغاز و در آینده در سایر استانها نیز ایجاد خواهد شد.
معاون امور استانهای رسانه ملی تصریح کرد: شایسته است دست اندرکاران و مسئولان ذیربط و همه ما ارزیابی از عملکرد و نحوه همکاری ساير نهادها از جمله آستان قدس رضوی، مراکز استانها، سایر اماکن مذهبی، نهادهای فرهنگی، هنری برای توسعه کمی و کیفی این رادیو داشته باشیم.
وی با اشاره به لزوم تحقق همه اهداف شکلگیری رادیو زیارت گفت: بایدبرای جذب مخاطب، حفظ و افزایش آن مطالعات و پژوهشهای ویژهای صورت بگیرد به همین دلیل از اداره کل صدا، پژوهش و نیز صدا و سیمای خراسان رضوی میخواهم برای این کار مهم وارد عمل شوند چرا که سرمایه اصلی یک رسانه مخاطب آن است به ویژه آنکه امروزه مخاطبان، فعال، تاثیرگذار و خواهان ارتباط دو سویه هستند.
دارابی تقویت شورای اندیشهورزی رادیو زیارت که جمعی از نخبگان، سرآمدان و صاحبنظران فکری، رسانهای و مدیران و برنامهسازان با تجربه و حرفهای در آن حضور داشته باشند را مورد تاکید قرار داد و افزود: این شورا باید با نگاه و رویکردی جامع و همه جانبه ماموریتها، وظایف واولویتهای برنامهسازی رادیو را مورد بررسی قرار دهد.
وی با بیان اینکه اگر چه برای رادیو زیارت همه طول سال دارای اهمیت است اما بی شک مخاطبان در مناسبتهایی همچون اعیاد، اربعین، محرم و ماه مبارک رمضان توقع و انتظارات ویژهای از این رادیو دارند خاطرنشان کرد: نباید از رادیو زیارت سخنان یا مطالب سست شنیده شود که بدون اعتبار و وجاهت عقلی و نقلی است بلکه محتوی پیامها باید مستدل، باورپذیر، مستند و بدور از هرگونه حواشی، خرافیگری و عوامگرایی باشند .
دارابی با بیان اینکه همکاری بایسته با شبکههای سراسری رادیو و رادیو مراکز استانی باید در دستور کار رادیو زیارت باشد گفت: افزون بر این بايد با کشورهای همسایه بویژه عراق مبادله برنامهای و تولید مشترک داشته باشد.
معاون امور استانهای رسانه ملی اضافه کرد: رادیو زیارت رادیو وحدت و اتحاد و اخوت مسلمانان است و نشر هرگونه مطالب خلاف وحدت تناقض آشکار با فلسفه وجودی رادیو دارد؛ رادیو زیارت باید الگوی عملی و رفتاری وحدت و نیز زیارت با معرفت علوی و شیعی را معرفی کند.
وی با تاکید بر اینکه قرآن، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه باید از جایگاه و سهم والایی در برنامهسازی و در کنداکتور پخش رادیو زیارت برخوردار باشند ادامه داد: این رادیو، صدای خلاقیت، ایدههای نو، برنامههای جذاب و مبتکرانه است و بر این اساس باید از کلیشهها به دور باشد.
دارابی افزود: لازم است شورای سیاستگذاری و برنامهریزی رادیو با مشارکت موثر مدیران مراکز صدا و سیمای قم و فارس، مدیر کل صدای استانها و تنی چند از صاحبنظران و نخبگان و نماینده عالی آستان قدس رضوی شکل بگیرد، شورایی که به مثابه قرارگاه فرماندهی رادیو زیارت عمل کند.
مدیر کل صدا و سیمای خراسان رضوی گفت: این رادیو با هدف آگاهی بخشی و ارتقا مباحث مربوط به رویدادهای فرهنگی و معنوی برای زائران و مجاوران رضوی راه اندازی شد.
محسن نصرپور شرط بقای این رادیو را به روز بودن، در لحظه بودن و ایجاد شرایط مناسب برای جذب مخاطب اعلام کرد و افزود: 60 درصد تولیدات این رادیو توسط بخش خصوصی انجام می شود.
در یک سال گذشته 9600 ساعت برنامه در رادیو زیارت تولید شده است، در این مدت 21 هزار و 900 دقیقه خبر در 6 بخش خبری تهیه و تولید و پخش شده است.
برنامه های این رادیو روی موج اف ام ردیف 99 ونیم مگاهرتز به صورت 24 ساعته قابل دریافت است.
پخش این رادیو از امروز در استانهای فارس و قم به صورت رسمی آغاز شده است.