رئیس سازمان ملی استاندارد گفت: امروز استاندارد مدیریت مسئولیت اجتماعی در همه بنگاه های اقتصادی جاری شده و بدون این استاندارد نمی توان استاندارد کالا را تعریف کرد.
وی با بیان اینکه ۱۷ استاندارد کلان برای این منظور پیشبینی و تدوین شده است گفت: این استانداردها شامل مسائل زیست محیطی انرژی مدیریت و بحث مسئولیت اجتماعی است که یکی از مهمترین استانداردها محسوب می شود.
وی افزود: در کشور ما نیز باید همه بنگاهها بدانند که در برابر مردم چه مسئولیتی دارند و اخلاق کسب و کار در بنگاه های اقتصادی نهادینه شود.
وی همچنین در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به تقدیر از برگزیدگان استاندارد در استان تهران گفت: هر ساله همزمان با روز جهانی استاندارد علاوه بر واحدهای کشوری، تولیدکنندگان در هر استان نیز معرفی میشوند.
وی گفت: استانهای مختلف مزیت های متفاوتی در زمینه استاندارد دارند که می توانند در حوزه های کشاورزی و صنعتی باشد.
وی با اشاره به قانون جدید نظام تقویت و توسعه استاندارد گفت: بخشی از این قانون شامل سازمانها و خدمات دولتی میشود که این موضوع در حال پیگیری است و در برخی از اداره های دولتی دفتر استاندارد ایجاد شده است.
پیروزبخت درباره پیگیری استانداردهای اجباری خودرو گفت: از ماه ۱۰ امسال بازرسیهای سازمان استاندارد آغاز خواهد شد و به مدت یک سال خودروسازان فرصت دارند تا این استانداردها را بر روی خودروها اجرایی کنند.
باید مرامنامه اخلاقی کسب و کار تدوین شود
غلامحسین شافعی امروز در مراسم قدردانی از واحدهای نمونه استاندارد در استان تهران افزود: همه نامهای تجاری جهانی که موفق بوده اند در کنار خود مرامنامه اخلاق کسب و کار داشته اند و به مسئولیت های اجتماعی توجه ویژه کرده اند.
وی با بیان اینکه امروز استانداردها فراتر از کالاهای تولیدی است گفت: امروز تحقق جامعه آرمانی مورد توجه است.
شافعی افزود: نسل جدید نیاز به استانداردهای خدمات و مسئولیت اجتماعی از جمله استانداردهای زیست محیطی الگوهای جمعیتی دارد.
رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به الگوهای توسعه موجود گفت: یک نوع از الگوی توسعه درون گراست که توجه آن تولید داخلی و جایگزینی واردات است و نوع دیگر توسعه برون گراست که در آن اتکا به اقتصاد جهانی فناوریهای روز است و الگوی دیگر الگوی مختلط درون زا و برون نگر است که ضمن حمایت از تولید داخلی وارد شدن به تعاملات جهانی را دنبال می کند.
شافعی افزود: در اقتصاد ما نمیتوانیم ادعا کنیم که کدام الگو را اجرا کرده ایم و به نظر میرسد که سرگردان ماندیم و راهبرد مشخص و مدونی برای الگوی توسعه ای نداریم و مرتب در حال نوسان در اقتصاد هستیم.
رئیس اتاق ایران گفت: گاهی بر الگوی اول تکیه میکنیم که باعث میشود مصرف کنندگان جایگزین دیگری بجز تولیدات داخلی نداشته باشند که این موضوع بر استاندارد نیز تأثیر جدی دارد.
شافعی افزود: حمایت از تولید داخلی امروز وجود دارد اما شیوه عمل آن درست نیست زیرا به جای حمایت از بخش تقاضا باید از بخش عرضه در تولید حمایت شود.
وی ادامه داد: به حمایت مادام العمر از تولید نیز اشتباه است و باعث توانمندسازی تولید نمی شود و به جای آن باید تولید را به سطح بلوغ برسانیم و بعد خود تولید کننده برای ادامه حیات در بازار جهانی راه خود را ادامه دهد.