نحوه طبخ آبگوشت قنبید و پنج میراث ناملموس دیگر استان به ثبت ملی رسید.
وی افزود: غذاهای سنتی جزئی از فرهنگ ملتها است و طبخ و عرضه این غذاهای سنتی می تواند گردشگران را جذب کند.
یزدانی با بیان اینکه آبگوشت قنبید از غذاهای بومی و سنتی استان قم بوده است گفت: قدیمیترین سندی که تاکنون یافت شده و در آن به این غذا اشاره شده مربوط به دوره قاجار است.
وی گفت: نحوه پخت غذای سنگک نیز از دیگر میراثهایی بود که در فهرست میراث ملی ثبت شد.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بیان داشت: غذای سنگک را نباید با نان سنگک اشتباه گرفت، این خوراکی نیز مانند نان سنگک در صبحانه مورد استفاده قرار میگیرد.
یزدانی با اشاره به اینکه خوراکی سنگک از حبوباتی بنام بلبلی یا سنگک تهیه میشود، گفت: سنگک تقریباً شبیه عدسی است و تنها خوراکی است که پخت آن با مشقتهای فراوان فقط در قم انجام میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی استان اضافه کرد: هنر تذهیب در استان قم از قدمت چند صد ساله برخوردار است و ثبت آن در فهرست آثار ملی ضروری بود تا این هنر آئینی بیش از گذشته زیر چتر حمایت میراث فرهنگی قرار بگیرد.
وی تصریح کرد: مراسم لاله گردانی حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) از جمله مراسمهای زیبا و دیدنی است، این مراسم مخصوص خادمان حرم است که هنگام تغییر کشیک انجام میشود.
یزدانی گفت: مهارت اجرای طاق قمی پوش نیز به عنوان شیوهای ابداعی از عناصر معماری سنتی ایرانی است که در گذشته در قم ابداع شده است و در کمیته تخصصی ثبت میراث فرهنگی ناملموس در فهرست آثار ملی ناملموس به ثبت رسید.
مدیرکل میراث فرهنگی استان با بیان اینکه باید از معماری سنتی قم حمایت بیشتری شود، اضافه کرد: با تغییر الگوی معماری از سنتی به نوین، استفاده از شیوه «طاق قمی پوش» در معرض فراموشی قرار گرفته و محدود به بازسازی خانههای تاریخی شده است.