به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ مقارن با روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان، سازمان صهیونیستی بین المللی زنان، ویزو، اطلاعاتی را درباره خشونت های خانوادگی منتشر کرد که نشان می دهد 21 زن از ابتدای سال 2018 میلادی توسط نزدیکان خود به قتل رسیده اند و این رقم در مقایسه با سال گذشته 30 درصد افزایش داشته است.
پایگاه اینترنتی روزتامه صهیونیستی یودیعوت آحارونوت نوشت، سازمان صهیونیستی بین المللی زنان، ویزو، مقارن با روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان اطلاعاتی را منتشر کرد که بر اساس آن شمار زنانی که توسط نزدیکان خود از آغاز سال 2018 به قتل رسیده اند، نسبت به سال گذشته افزایش 30 درصدی داشته و به 21 نفر رسیده است.
بنا بر اعلام این سازمان، بیش از 13 هزار زن سال گذشته به دلیل جراحت های ناشی از رفتارهای خشونت آمیز تحت درمان قرار گرفته اند و همین هفته پیش بود که مردی از جنوب اسرائیل خواهر 43 ساله خود را به ضرب گلوله کشت.
حدود نیمی از زنانی که در دو سال گذشته به قتل رسیده اند، به پلیس شکایت کرده بودند.
علاوه بر این، بر اساس گزارش ویزو نزدیک به 200 هزار زن که هدف رفتارهای خشونت آمیز قرار گرفته اند و نیم میلیون کودک که شاهد رفتارهای خشونت آمیز بوده اند در اسرائیل زندگی می کنند. پلیس اسرائیل روزانه به طور متوسط به پنجاه مورد پرونده مربوط به خشونت های خانوادگی رسیدگی می کند.
شمار زنانی که به مراکز امن برای زنان آسیب دیده پناه می برند سال 2017 نسبت به سال قبل از آن کاهش نیم درصدی داشت و در سال 2017 ، 686 زن و 945 کودک که هدف خشونت خانوادگی قرار گرفته بودند، در این مراکز حضور داشتند.
بررسی عللی که موجب می شود زنان به این مراکز روی آورند نشان می دهد که 77 درصد زنان به دنبال اینکه هدف رفتار خشونت آمیز شدید قرار گرفته اند به این مراکز مراجعه کرده اند حال آنکه انگیزه تنها 9 درصد آنها تصمیم برای تغییر زندگی خود بوده است.
پنجاه و نه درصد زنانی که سال 2017 در این مراکز تحت درمان قرار گرفتند دیگر حاضر به زندگی با افرادی نشدند که آنها را در معرض خشونت قرار داده اند حال آنکه 19 درصد نظری متفاوت با گروه اول داشتند.
رئیس یکی از مراکز امن برای زنان آسیب دیده می گوید تنها یک مرکز این چنینی در جنوب اسرائیل وجود دارد که از مادرانی که فرزندان نوجوان دارند حمایت می کند و در این مرکز نوجوانان از مادران خود جدا نمی شوند و می توانند در کنار مادرانشان بمانند.
وی افزود زنان در این مرکز بار دیگر توانمندی و قدرت اولیه خود را به دست می آورند و همه ابرازهایی که آنها برای بهبود خود و تشکیل یک زندگی مستقل نیاز دارند در اختیارشان قرار داده خواهد شد.
گیلات زنی 40 ساله از شمال اسرائیل است که سالها بدون اینکه کسی متوجه شود در معرض خشونت رفتاری قرار گرفته است و هشت سال پیش همسرش او را به شدت مورد ضرب و شتم قرار داده است.
خواهر گیلات می گوید هنگامیکه خواهرم را با چهره ای کبود دیدم متوجه شدم که در جهنم زندگی می کند.
وی افزود از همان لحظه ای که یک زن به طور زبانی، ذهنی و فیزیکی مورد آزار و اذیت قرار می گیرد اگر نداند چگونه مقابل این رفتارها بایستد اعتماد به نفس خود را از دست خواهد داد و دچار افسردگی خواهد شد.
خشونت خانوادگی اغلب بر دیگر اعضای خانواده، دوستان و نزدیکان زنان نیز تاثیرگذار است و آنها نیز باید فشارهای مالی و روحی ناشی از این شرایط را تحمل می کنند.
رئیس یک مرکز بین المللی حمایت از زنان یهودی می گوید زنان باید بدانند که زمانیکه محل خشونت را ترک می کنند تا زمانیکه بار دیگر به زندگی عادی و استقلال مالی خود بازگردند مورد حمایت قرار خواهند گرفت.
وی افزود مقامات اسرائیل باید برنامه جامعی را تدارک ببینند و در چارچوب آن آموزش های حرفه ای را ارائه و همه زنانی را که نیازمند کمک هستند تحت پوشش قرار دهند.
رئیس سازمان صهیونیستی بین المللی زنان نیز خواستار راه اندازی یک شبکه ملی برای مبارزه با خشونت علیه زنان شد و اعلام کرد تنها نهادی که مسئولیت اصلی آن مبارزه با خشونت علیه زنان باشد قادر خواهد بود این پدیده را ریشه کن و به این مسئله در همه سطوح لازم رسیدگی کند.