مسئول بسیج جهاد کشاورزی اعلام کرد: با کمک موسسات تحقیقاتی و اساتید دانشگاه برای هرکدام از محصولات یک راهنمای کاربردی تعریف شده و پیش بینی می شود تا دو سال آینده، کامل ترین مجموعه راهنمای کاربردی محصولات کشاورزی آماده شود.
وی افزود: همچنین فاصله بین کشاورزان نخبه و متوسط ملی زیاد است زیرا کشاورزان نخبه از دانش و علم استفاده می کنند و بقیه این امکان را ندارند و به همین دلیل، علم و دانش باید به زمین های بقیه کشاورزان انتقال پیدا کند.
مسئول بسیج جهاد کشاورزی برنامه «گفت و گوی علمی» رادیو گفت و گو بیان کرد: در گام نخست محتوای علمی کاربردی هم برای کشاورزان و هم برای بسیجیان مهندس تهیه شد تا سطح دانش علمی و عملی شان را افزایش دهند. در گام نخست تمام محصولات اولویت دار کشور تامین شد و با کمک موسسات تحقیقاتی و اساتید دانشگاه برای هر کدام از این محصولات یک راهنمای کاربردی تعریف شد که تا به امروز بیش از ۵۰ عنوان راهنما، برنامه ریزی شده است و در همین راستا ۱۴ جلد کتاب منتشر شده است.
وی افزود: پیش بینی می شود امسال نیز ۱۰ عنوان کتاب دیگر چاپ شود تا بتوانیم ۵۰ عنوان کتاب را منتشر کنیم و پیش بینی می شود طی دو سال آینده، کامل ترین مجموعه راهنمای کاربردی محصولات کشاورزی آماده شود که این مهم توسط بسیج تهیه می شود.
افزایش عملکرد محصول ۱۱ هزار نقطه در عرصه کشاورزی با حضور بسیج
مجری طرح بسیح همگام با کشاورز گفت: خدمت به عرصه کشاورزی با حضور بسیج پنج برابر افزایش پیدا کرد و در سال زراعی گذشته نیز بیش از ۱۱ هزار نقطه شاهد افزایش عملکرد محصول بودیم.
عبداله جعفری مجری طرح بسیج همگام با کشاورز با بیان اینکه حاضر بودن و غایب نبودن در جایی که باید در آن حضور داشت، یکی از خصوصیات بسیج است، گفت: در حقیقت بسیج عرصه جهاد است. جهاد یعنی در میدان با تلاش و هدف بتوانیم، عملکرد مثبتی داشته باشیم و روحیه بسیجی یکی از ویژگی هایی است که اگر در هر جامعه ای به وجود بیاید، در آن فعالیت و نشاط مضاعف می شود.
وی افزود: بسیج مهندسین کشاورزی نیز با داشتن ده هزار مهندس بسیج کشاورزی، در سال ۹۲ طرح بسیج همگام با کشاورز را اجرا کرد. نخستین گام در این طرح که علمی سازی کشاورزی است، تولید محتوای علمی ذیل پژوهشکده امنیت غذای سازمان مهندسین کشاورزی بود و پس از آن آموزش و توانمندسازی، شبکه سازی و سازمان دهی مهندسین کشاورزی برای حضور در روستاهای هدف است.
مجری طرح بسیج همگام با کشاورز درباره اهداف این طرح بیان کرد: هدف اصلی افزایش عملکرد محصول در واحد سطح است و اولویت در این زمینه پنج محصول غالب گندم، برنج، ذرت، کلزا و جو است اما در عین حال، محصولات مزیت دار هر استان را نیز در اولویت آن استان هم قرار دادیم.
وی به حضور بسیج در عرصه کشاورزی اشاره و تصریح کرد: خدمت به عرصه کشاورزی و در حوزه های آموزش، ترویج و خدمات کشاورزی با حضور بسیج، پنج برابر افزایش پیدا کرد. در سال زراعی ۹۴ الی ۹۵ در هزار و ۲۸۰ نقطه شاهد افزایش عملکرد محصول بودیم. همچنین در سال زراعی گذشته نیز بیش از ۱۱ هزار نقطه شاهد افزایش عملکرد محصول بودیم که تنها در محصول برنج، در بیش از ۶ هزار نقطه شاهد این افزایش بودیم که ارزش اقتصادی آن ۱۸ میلیارد تومان است.
فعالیت بیش از ۱۸۶ هزار پزشک در سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور
رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور گفت: ۱۸۶هزار نفر از کارکنان حوزه سلامت کشور بطور رسمی عضو جامعه بسیج هستند و در تمام برنامه ها حضور دارند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، برنامه «گفت و گوی علمی» رادیو گفت و گو با موضوع بسیج جامعه پزشکی و با حضور دکتر محمد رئیس زاده رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور به روی آنتن رفت.
محمد رئیس زاده در آغاز با بیان اینکه بسیج پزشکی تداوم حضور جامعه پزشکی در دوران دفاع مقدس است، گفت: در دوران دفاع مقدس، جامعه پزشکی پا به پای رزمندگان حضور داشتند و یاد و نامی که از جامعه پزشکی در دوران جنگ تحمیلی به جای مانده است، درخشان و پر افتخار است.
وی افزود: پس از جنگ تحمیلی، ظرفیت بسیج جامعه پزشکی باقی ماند و از آن در دوران پس از جنگ نیز استفاده کردند. به همین جهت، در سال ۷۴ در قالب یک تشکل رسمی به نام سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور و ذیل سازمان بسیج مستضعفین آغاز به فعالیت کردند.
رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور درباره این سازمان ادامه داد: در حال حاضر ۱۸۶ هزار نفر از کارکنان حوزه سلامت کشور به طور رسمی عضو جامعه بسیج هستند و در تمام برنامه ها حضور دارند. اما از منظر دیگر، تمام کارکنان حوزه سلامت کشور، عضو جامعه بسیج کشور هستند زیرا هر کسی که به شکل داوطلبانه، فراتر از کار روتین اداری برای مردم خدماتی را ارائه دهد، بسیجی محسوب می شود.
وی با بیان اینکه در بسیاری از فعالیت های پزشکی داخل و خارج از کشور ، بسیاری از افراد نخبه علمی و دانشگاهی جامعه پزشکی حضور دارند، عنوان کرد: رویکرد بسیار مهمی که بسیج جامعه پزشکی در چند سال اخیر در پیش گرفته است و بسیار موفق بوده است، گسترش چتر خودش در حوزه فعالیت های خدمت رسانی بود که با اقشار مختلف همکاری می کند.
رئیس زاده در ادامه خاطرنشان کرد: برغم همه پیشرفت های بسیار خوبی که در حوزه بهداشت و درمان داشتیم، خدمات رسانی در مناطق محروم همچنان با مشکلاتی مواجه است. این در حالی است که حجم زیادی از نیروهای داوطلب دارای تخصص و آماده برای حضور در میادین مختلف خدمت رسانی، در جامعه پزشکی وجود دارد و بسیج جامعه پزشکی در حقیقت پل رابط بین این دو جریان است.
رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی ادامه داد: بسیج جامع پزشکی ظرفیت آماده مستعد پزشکان را به مناطق محروم وصل می کند و نیاز آن ها را برطرف می کند. این خدمات در قالب های مختلفی از جمله بیمارستان صحرایی، اعزام تیم های تک تخصصی، ویزیت های رایگان و تیم های اضطراری در زمان بروز بلایا و حوادث به مردم مناطق محروم ارائه می شود.
وی درباره برنامه های بسیج جامعه پزشکی بیان کرد: اول هر سال برنامه های هر استان را ارائه می دهیم. در هر استان شعبه ای از سازمان بسیج جامعه پزشکی وجود دارد و بیش از ۴۷۰ کانون جامعه پزشکی نیز در همه مراکز درمانی داریم که وظیفه سازمان دهی و ارتباط گیری با اعضای پزشکی را دارند.
راه اندازی مرکز نوآوری بسیج برای تبدیل ایده مخترعان به ثروت
مرکز نوآوری و شتاب دهی بسیج در پایان سال ۹۶ راه اندازی شد تا با ادامه این کار تجاری سازی همه محصولات و تکمیل چرخه علم اتفاق بیفتد.
مهدی رحیمی رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور ضمن تبریک هفته بسیج و هفته وحدت گفت: یکی از الزامات تمهیدی برای رسیدن و کمک به تمدن اسلامی، توجه به عرصه علم و فناوری است.
وی افزود: برای توجه به عرصه علم و فناوری باید راهبردها و سیاست گذاری های خاصی به کار گرفته شود.
رحیمی در ادامه این برنامه، جریان سازی و نهادینه کردن گفتمان علمی در کشور را یکی از راهبردهای دستیابی به هدف مرجعیت علمی در کشور دانست و گفت: ما در این راستا قرارگاه رسانه ای را راه اندازی کردیم و سالیانه اخبار علمی و فناوری کل کشور را از طریق خبرگزاری ها و فصل نامه ها و جشنواره هایی که در هفته بسیج برگزار می شوند اطلاع رسانی می کنیم.
رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور در مصاحبه با رادیو گفت و گو بیان کرد: ما در هفته بسیج جشنواره جهادگران علم و فناوری را در سطح کشور در چهارشنبه سی ام آبان ماه برگزار کردیم.
این مقام مسئول، تقویت علمی و مهارت آموزی در بسیجیان را راهبردی دیگر برای رسیدن به تمدن اسلامی در عرصه فناوری خواند و ادامه داد: در این راستا فعالیت های زیادی انجام شده که از جمله آن می توان به راه اندازی مدارس نمونه و ویژه در سطح بسیج دانشجویی اشاره کرد.
رحیمی همچنین گفت: کمک به مدیریت توان و دانش کشور و ایجاد چرخه علم وفناوری می تواند در این حوزه موثر باشد. بدین منظور راه اندازی ۸۷ مرکز رشد در سطح کشور، ۲۳ مرکز حمایت از تحقیقات تجربی، ۳۲ مرکز نخبگان، ۳۲ خبرگزاری و ۶۰۰ پایگاه علمی و پژوهشی را در دستور کار خود قرار دادیم که تقریباً ۲۰ درصد از این فعالیت ها در سال گذشته انجام شده است.
رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور در پایان این برنامه بیان داشت: یکی از خلاهای موجود در این حوزه این است که مخترعان ما وقتی اختراعی می کنند و آن ها را به مرحله صنعتی می رسانند به دلایلی رها می شوند و این علم به ثروت تبدیل نمی شود. به همین خاطر مرکز نوآوری و شتاب دهی بسیج را در پایان سال ۹۶ راه اندازی کردیم تا با ادامه این کار تجاری سازی همه محصولات و تکمیل چرخه علم اتفاق بیفتد.
حدود ۴۵۰ گروه جهادی در شهر تهران فعال هستند
معاون بسیج سازندگی سپاه از سازماندهی بسیجیان استان تهران برای ورود به حوزه های عمرانی این استان خبر داد.
علی ایل بیگی ، معاون بسیج سازندگی سپاه محمد رسول الله تهران در گفت و گو با برنامه "در این هفته" رادیو تهران اظهار کرد: بسیج سازندگی در شهر تهران نیروهای جهادی و نیروهای مردمی و خودجوش را که به صورت آتش به اختیار به عمران و آبادی می پردازند سازماندهی کرده است.
وی افزود: حدود ۴۵۰ گروه جهادی در شهر تهران فعال هستند که حدود ۲۰۰۰۰ جهادگر بسیجی را سازماندهی کرده اند که در عرصه های عمرانی، محرومیت زدایی، بهداشتی ، درمانی، اشتغال و کار آفرینی، قرآنی و آموزشی به فعالیت میپردازند.
ایل بیگی در خصوص حمایتهای لازم از این گروههای جهادی گفت: کمک های مالی از طریق سپاه پاسداران انجام می شود و بخش دیگری کمک هایی است که توسط خیرین و خود بسیج جمعآوری می شود و در این پروژهها هزینه میشود. همین امسال گروههای جهادی توانستند ۱۴ هزار سبد کالا را توزیع و به خانواده های نیازمند تقدیم کنند.