نماینده جنبش حماس تاکید کرد که آنچه مطلوب نخبه های سیاسی و دینی است، تبدیل این کنفرانس ها از سخنرانی و اعلام موضع به برنامه های اجرایی است که قابل عملیاتی شدن باشد.
وی ادامه داد: این کنفرانس در شرایطی که منطقه چنین وضعیتی دارد و ایران نیز از سوی دیگر تحت محاصره است، بسیار مهم است. زیرا اهل تسنن و شیعه و عرب و غیرعرب در آن حاضر می شوند و این خود موفقیتی است اما آنچه که مطلوب و مورد درخواست ما به عنوان نخبه های سیاسی و دینی است، تبدیل این کنفرانس ها از سخنرانی و اعلام موضع به برنامه های اجرایی است که قابل عملیاتی شدن باشد. ما عنوانی کلی به نام فلسطین را برای کنفرانس قرار داده ایم ولی باید برنامه هایی عملی برای آن قرار دهیم.
دکتر قدومی در ادامه درباره وضعیت شکننده دولت نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی به ویژه پس از تحولات اخیر نیز بیان کرد: نتانیاهو امروز در ضعیف ترین حالت خود در ائتلاف کابینه رژیم صهیونیستی است. کابینه او به فروپاشی تهدید شده و امکان انتخابات زودهنگام مطرح گشت و از سوی دیگر دچار تنش داخلی است اما علیرغم تمام این ضعف ها، به خود جرأت می دهد و با حضور در کشورهای عربی و اسلامی با آنها رابطه برقرار می کند. این چیز بیهوده ای است و ما باید با این روند مقابله کنیم و در این راستا نقش خود را بدانیم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا امکان تشکیل ارتش مشترک از کشورهای اسلامی برای آزادسازی قدس وجود دارد، تاکید کرد: این پیشنهاد بسیار زیبایی است. ما باید در ابتدا نسبت به تحولات منطقه دیدگاه مشترک و یکپارچه ای کسب کنیم. به ویژه اینکه بدانیم دشمن صهیونیستی دشمن امت و عامل فقدان امنیت و تنش در منطقه و کشتار و درگیری های فرقه ای است. این موضوع نخست است. تشکیل ارتش مشترک موضوع بدیهی و جزئی است و ما به موضوعاتی عمیق تر از آن نیاز داریم. ما امروز به برنامه عمل مشترک نیاز داریم که چه کنیم و چه زمانی دقیقا آن را انجام دهیم.