به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه ماهواره ای العهد عراق؛ یک شبکه آمریکایی که در حوزه عراق فعالیت می کند، در اقدامی فرقه گرایانه 34 کارمند شیعه مذهب خود را پس از ماه ها اعمال فشار علیه آنان برای در پیش گرفتن رویکرد ضد ایرانی و ضد گروه های مقاومت عراقی از کار برکنار کرد.
به گزارش محمد محسن خبرنگار شبکه ماهواره ای العهد عراق، تردیدها در خصوص رویکرد خصمانه و شیوه مستقیم تهاجمی واشنگتن در عراق به پیشگامی رسانه های آمریکایی، شدت یافته است و این تردیدها با اقدام سیاسی فرقه گرایانه شبکه ماهواره ای "الحرة- عراق" در تعامل با کارمندان عرب خود در حال تبدیل شدن به یقین است. اخیرا مدیریت شبکه "الحرة- عراق " و رادیو "سوا" که از واشنگتن پخش می شوند، اقدام به برکناری 34 کارمند بر اساس معیارهای فرقه ای کرده است، این افراد شامل مجریان برنامه ها و تهیه کنندگانی می شود که سنوات خدمت آنها حدودا به 13 سال می رسد و با کارمندانی از مصر و اردن جایگزین شده اند که از امور مربوط به عراق اطلاعات چندانی ندارند. به نظر می رسد این رویکرد خصمانه از زمان آغاز به کار دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا آغاز شده است که تلاش می کند همه اقداماتش مستقیم باشد. اما طبق اطلاعات و آمارهای اخیر، برنامه ریزی ها برای اجرای این سیاست خصمانه در یک فضای آرام و بی سر و صدا صورت می گیرد.
خبرنگار افزود: گزارش های رسانه ای بیانگر این است که برکناری 34 کارمند شبکه الحرة که اغلب آنان از شیعیان بوده اند، نتیجه رویکرد "آلبرتو فرناندز" و معاون او "نانت بوران" است که در سال 2017 به عنوان مسئول شبکه NBN -که از شبکه الحره و رادیو سوا پشتیبانی می کند- انتخاب شدند. سیاست این دو نفر، بر مد نظر قرار دادن رویکردها و منافع اسرائیل استوار است و آنها تلاش می کنند تا همزمان با اعمال تحریم های آمریکا علیه ایران، با فراهم کردن زمینه در داخل شبکه الحره، جنگ تبلیغاتی را علیه این کشور هدایت کنند. از این رو کارمندانی در این شبکه به خدمت گرفته می شوند که با اقدامات فرناندز برای محقق ساختن این هدف همسو و تابعیت کشورهایی را داشته باشند که با سیاست های خصمانه آمریکا همخوانی و تعامل بیشتری دارند.
خبرنگار شبکه العهد در پایان گفت: تحولات اخیر و اقدامات فرقه گرایانه شبکه الحرة در به خدمت گرفتن کارمندان خود با واکنش های کارمندان این شبکه در شبکه های اجتماعی مواجه شده است. آنان برکناری خود را نتیجه نهایی اعمال فشارهای چند ماهه برای در پی گرفتن سیاست های خبری از قبیل استفاده از عبارت "نیروهای شبه نظامی بسیج مردمی"، مبالغه در نقش ایران در عراق و هتک مقدسات از طریق پخش برنامه های رادیو و تلویزیونی می دانند. اقدام اخیر شبکه الحرة در برکناری 34 نفر از کارمندان شیعه مذهب خود که غالبا دارای تفکرات لائیک نیز بودند، بیانگر مبارزه واشنگتن با هر جریان و طیف عراقی است که با منافع آن در تعارض باشد.