کارگردانان جوان با ساخت فیلمهایی در گونههای مختلف برای رسیدن به سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر تلاش میکنند.
کارگردانان جوان با دیدگاههای مختلف دست به ساخت فیلمهایی در گونههای مختلف زدند و شاید عنصر تنوع در این دوره غلظت بالایی داشته باشد.
محمدحسین مهدویان که با ساخت فیلم هایی چون «ایستاده در غبار»، «ماجرای نیمروز ۱» و «لاتاری» نگاه سینما دوستان را به خود و آثارش معطوف کرد، این روزها مشغول ساخت فیلم «ماجرای نیمروز ۲، رد خون» است؛ فیلمی که فیلمبرداری آن دیروز به پایان رسید و به نظر میرسد از جنجالیترین فیلمهای حاضر در جشنواره سی و هفتم باشد.
این فیلم قصه همان گروه اطلاعاتی و عملیاتی ماجرای نیمروز با شخصیت به یاد ماندنی کمال و دوستانش را روایت میکند که بعد از ۷ سال متوجه تحرکاتی در نیروهای منافقین میشود، در ادامه با شروع عملیات مرصاد شاهد اتفاقات جدیدی میشویم.
سید هادی حجازی فر، جواد عزتی، بهنوش طباطبایی و محسن کیائی از بازیگران اصلی این فیلم هستند و باید شاهد بازیهای متفاوتی از این اشخاص باشیم.
مهدویان تصمیم دارد این فیلم را به جشنواره سی و هفتم برساند و سیمرغ را روی شانه خود و همکارانش در این فیلم بنشاند.
تهیه کنندگی این فیلم بر عهده سید محمود رضوی است.
در جشنواره سی و چهارم دو نام درخشید یکی خالق «ایستاده در غبار» و دیگری خالق «ابد و یک روز» که هر دو نخستین فیلم بلند سینمایی شان را روی پرده نقرهای میبردند.
این روزها کارگردان «ابد و یک روز» نیز مشغول ساخت فیلمی جدید است، «متری ۶ و نیم» دومین همکاری سعید روستایی با نوید محمدزاده، پریناز ایزدیار و پیمان معادی است.
روستایی در دومین فیلم بلند سینمایی اش نیز به سراغ مسأله اعتیاد رفته و تصمیم دارد در بستری اجتماعی قصهای متفاوت را روایت کند.
تهیه کنندگی این اثر بر عهده سیدجمال ساداتیان است.
منوچهر هادی که در چند سال اخیر در تلویزیون، سینما و شبکه نمایش خانگی به نسبت موفق عمل کرده است برای فیلم «رحمان هزار و ۴۰۰» فرم حضور در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر را پر کرد.
این فیلم قصه فردی را روایت میکند که مشکلات مالی بسیاری دارد و به دنبال این است که از مدیر عامل شرکت آقای جالوسی که مهران مدیری بازی آن را بر عهده دارد کمک بگیرد، ولی آقای جالوسی چکی برای سال هزار و ۴۰۰ میکشد و شاهد اتفاقات زیادی در قصه میشویم.
در این فیلم سعید آقاخانی، مهران مدیری، محمد رضا گلزار، ساره بیات، یکتا ناصر و بهرام افشاری به ایفای نقش میپردازند.
یکی از فیلمهایی که علاقهمندان به سینما برای دیدنش مشتاق هستند «۲۳ نفر» است؛ فیلمی که تصمیم دارد قصه قهرمانانی را به تصویر بکشد که در سال ۱۳۶۱ به اسارت نیروهای بعثی درآمدند و قصه مردانگی شان شنیدنی است.
این فیلم به کارگردانی مهدی جعفری و تهیه کنندگی مجتبی فرآورده اوایل پاییز کلید خورد و کارگردان آن ۱۰ سال پیش مستند «۲۳ نفر و آن یک نفر» را ساخته که از نخستین آثاری است که در معرفی این قهرمانان نوجوان ساخته شده است.
مسعود ده نمکی نیز مدتها قبل فیلمبردای فیلم «زندانی ها» را آغاز کرد؛ فیلمی که پاییز سال ۹۶ پروانه ساخت گرفت و همانند دیگر آثار ده نمکی یک طنز اجتماعی است.
این فیلم قصه دانشجویی را روایت میکند که قصد دارد برای پایان نامه اش روی تعدادی زندانی تحقیق کند، بنابر اخبار منتشر شده ده نمکی تصمیم دارد در این فیلم تأثیر معنویات بر زندانیها را به تصویر بکشد.
بهنوش بختیاری، هدایت هاشمی، هومن برق نورد، بهنام تشکر، برزو ارجمند و بهاره افشاری از بازیگران این فیلم هستند.
«مشت آخر» جدیدترین فیلم مهدی فخیم زاده است که تهیه کننده اش از تلاش سازندگان آن برای رساندن فیلم به جشنواره سی و هفتم میگوید.
این فیلم نیز یک کمدی اکشن است که در قالب طنز به مسائل اجتماعی و خانوادگی میپردازد. گوهر خیراندیش، احمد نجفی و رامین راستاد از بازیگران این فیلم به حساب میآیند.
علیرضا رئیسیان در جدیدترین اثر خود همکاری مشترکی با اسپانیا داشته و در «مردی بدون سایه» بحران عاطفی انسانها و نقش فضای مجازی بر زندگی امروز را به تصویر کشیده است.
لیلا حاتمی، علی مصفا، فرهاد اصلانی و امیر آقایی از بازیگران اصلی این فیلم هستند و باید منتظر ماند و دید آیا این فیلم خود را به سی و هفتمین فیلم فجر میرساند؟
«مدیترانه» به کارگردانی هادی حاجتمند هم مضمونی اجتماعی دارد و حال و هوایش با آثار قبلی حاجتمند متفاوت است.
این فیلم در ایران و سوریه جلوی دوربین میرود.
مهراوه شریفی نیا، بهرنگ علوی و پوریا پور سرخ از بازیگران اصلی این فیلم هستند.
«سونامی» دیگر فیلمی است که به نظر میرسد خود را برای حضور در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر آماده میکند.
این فیلم نخستین اثر میلاد صدرعاملی به حساب میآید و به روایت چالشهای رقابتی ورزشکاران میپردازد.
رعنا آزادی ور، بهرام رادان، مهرداد صدیقیان و علیرضا شجاع نوری از بازیگران اصلی این کار هستند.
«دینامیت» نیز دیگر فیلمی است که این روزها مراحل تولید خود را سپری میکند.
این فیلم با کارگردانی مسعود اطیابی و تهیه کنندگی ابراهیم عامریان ساخته میشود و بازیگرانی چون نازنین بیاتی، احمد مهرانفر، زیبا کرمعلی و نادر سلیمانی در آن بازی میکنند.
این فیلم مضمونی اجتماعی دارد.
«ما همه با هم هستیم» جدیدترین فیلم کمال تبریزی است که تهیه کنندگی آن را سیدرضا میرکریمی بر عهده دارد.
این فیلم در زمان انتشار نام بازیگران و دستمزدهای آنها با حواشی زیادی روبرو شد و عدهای به دریافتیهای بازیگران این فیلم نقدهای زیادی داشتند.
این فیلم روایتی کمدی از سقوط یک هواپیما و رازهای مسافران آن است.
مهران مدیری، محمدرضا گلزار، لیلا حاتمی، ویشکا آسایش، هانیه توسلی، پژمان جمشیدی، مانی حقیقی و جواد عزتی از بازیگران اصلی این فیلم هستند و این فیلم از پر بازیگرترین فیلمهای سینمای ایران به حساب میآید که باید ببینیم بر بال سیمرغ سی و هفتم مینشیند.
فیلم سینمایی «قصر شیرین» ساخته سید رضا میرکریمی هم از نیمه مهر جلوی دوربین رفت و قرار است برای نمایش در جشنواره فجر امسال آماده شود.
«قصر شیرین» داستانی اجتماعی دارد و حامد بهداد، محمد عسگری و ژیلا شاهی از بازیگران اصلی آن به حساب میآیند.
در چند ماه گذشته اخباری از جدیدترین ساخته نرگس آبیار، «شبی که ماه کامل شد» منتشر شد.
قرار بود این فیلم در نیمه اول سال ۹۷ کلید بخورد.
این فیلم قصه دختر جوانی را تصویر میکشد که درگیر عشق جوانی شهرستانی میشود در حالی که به دلایلی مجبور به مهاجرت از ایران است تاکنون بازی هوتن شکیبا و الناز شاکردوست در این فیلم قطعی شده باید منتظر ماند و دید آبیار فیلمش را به فجر سی و هفتم میرساند.
«غلامرضا تختی» نیز جدیدترین فیلم کارگردان «تنگه ابوقریب» است که این روزها مراحل تولید را میگذراند.
چندین فیلم سینمایی دیگر نیز مراحل مختلف پیش تولید، تولید و تدوین نهایی را میگذرانند، حالا باید منتظر بمانیم و ببینیم کدام یک از فیلمها بر بال سیمرغ سی و هفتم مینشیند، اما آنچه بیش از هم به چشم میآید حضور کارگردانان جوان با نگاههای متفاوت به مسائل اجتماعی است که شاید رنگ متفاوتی به ویترین سینمای ایران ببخشد.
به نظر میرسد این فیلمها از گزینههای حضور در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر باشد.
گزارش از: سحر قناعتی