مهمترین خاصیت زعفران که از قدیم مورد توجه بوده درمان افسردگی است.
زعفران بوی قوی و طعمی تلخ دارد، باعث تحریک اعصاب شده، اثر مسکن دارد و دارای خاصیت آرام بخشی و خواب آوری است و اگر می خواهید همیشه شاد و خندان باشید، زعفران بخورید.
زعفران را باید در شیشه های دربسته و دور از تور نگه داری کنید زیرا عطر و رنگ خود را در اثر نور از دست می دهد.
اسانس زعفران تبخیر شدنی است و در صورت نگه داری نامناسب به مرور زمان اسانس آن تبخیر، از اثرات دارویی و طعم مزه آن کاسته شده و مرغوبیت خود را نیز از دست می دهد.
با توجه به اینکه مواد معطر گیاه در حالت پودر شده، بسیار سریع تر از پودر نشده آن تبخیر می شود پس بهتر است زعفران را تا موقع مصرف پودر نکنید یا در صورت پودر کردن، در ظرف دربسته نگه داری کنید.
از مضرات زعفران این است که روی سیستم تولید مثل اثر دارد پس زنان حامله باید از خوردن زیاد آن اجتناب کنند ودر ضمن خوردن زیاد زعفران برای کلیه ها مضر است و اشتها را نیز کم می کند.
زعفران بومی نواحی مختلف آسیا، به ویژه جنوب غرب آسیا مانند افغانستان و ایران، جنوب اروپا و اسپانیا است.
قسمت مورد استفاده این گیاه که به نام زعفران در بازار تجارت موجود است انتهای خامه و کلاله گل و رنگ زعفران مربوط به ماده ای به نام کرویسن است.