با اظهارات استاندار خراسان رضوی درباره ارتقاء زبرخان به شهرستان، بار دیگر این موضوع به یک سوژه داغ بویژه برای مردم نیشابور تبدیل شده است.
بخش زبرخان در شمال شرقی شهر نیشابور و در دامنه رشته کوه های سر به فلک کشیده بینالود قرار گرفته است به طوری که بخشی از
6 آبان امسال، علیرضا رشیدیان که روزهای پایانی خدمتش را در استانداری خراسان رضوی می گذراند و منتظر تحویل این منصب به جانشین خود بر اساس قانون منع به کارگیری بازنشستگان بود، از ارتقاء بخش های زبرخان و میان جلگه نیشابورو صالح آباد تربت جام سخن گفت.
با اظهارات رشیدیان بار دیگر موضوع تبدیل زبرخان به شهرستان به یک موضوع داغ بویژه برای مردم نیشابور تبدیل شد.
رایزنی ها به نتیجه رسیده است
نماینده مردم نیشابور و فیروزه در مجلس در این باره می گوید: موضوع ارتقاء بخش زبرخان این بار بسیار جدی است و مراحل مختلف اداری را در وزارت کشور و استانداری گذرانده است.
حمید گرمابی می افزاید: بخش زبرخان با داشتن بیش از 60 هزار نفر جمعیت از حدود 10 شهرستان استان(شهرستان های بجستان، کلات، فیروزه، خلیل آباد، جوین، جغتای، خوشاب، مه ولات، باخرز و طرقبه و شاندیز)، پرجمعیت تر است و با داشتن سه شهر مهم قدمگاه(رضوی) که سالانه میزبان بیش از 6 میلیون زائر است، شهر خرو که دومین شهرک بزرگ صنعتی استان به نام شهرک خیام در آن قرار گرفته و پایتخت آلوی ایران است و شهر درود که از قطب های گردشگری با بیش از 55 سال سابقه شهری است، تمام ظرفیت های لازم را برای تبدیل شدن به شهرستان دارا است.
گرمابی عمده ترین علت تاخیر در ارتقاء این شهرستان را اختلاف ساکنان شهرهای این بخش برای برخورداری از مرکزیت شهرستان بویژه محل قرار گرفتن ساختمان فرمانداری و نحوه تقسیم اداره ها در بین این شهرستان ها اعلام و تصریح کرد: با جلسات متعددی که با مردم و مسوولان این شهرها برگزار شده، بیش از گذشته درباره لزوم داشتن اتحاد و تفاهم برای برطرف کردن موانع قبلی و تبدیل شدن این بخش به شهرستان و به تبع آن بهره مندی از مزایای آن از جمله برخورداری از امکانات و بودجه بیشتر، اطلاع رسانی و شفاف سازی شده است.
وی با بیان اینکه کارگروه تقسیمات کشوری وزارت کشور نظر موافق خود را درباره ارتقاء بخش زبرخان به شھرستان اظھار کرده است گفت: وزارت کشور خواستار انعقاد تفاھم مکتوب بین اعضای شوراھای اسلامی این بخش و شھرھای آن بود که اعضای شوراھای شھرھای قدمگاه، خرو و درود با کمک فرمانداری نیشابور و با نگاهی توسعه ای به ارتقاء این بخش در این باره رایزنی و به تفاهم رسیدند.
توافق بر سر یک نقطه
عضو اسبق شورای اسلامی و شهردار اسبق درود هم در این باره گفت: فاصله قدمگاه تا خرو(در سمت غربی) 5 کیلومتر و با درود(در
سید مهدی حسینی ادیب افزود: برای حل اختلاف در زمینه نحوه تقسیم اداره ها بین سه شهر پیشنهاد شد ساختمان فرمانداری در حاشیه شهرک صنعتی خیام در زمین های اداره منابع طبیعی قرار گیرد که نقطه ای بین سه شهر است و سه بلوار به سمت قدمگاه، خرو و درود احداث شود و اداره ها در داخل این بلوارها جانمایی و احداث شود. در این صورت سه شهر یاد شده حول این نقطه مرکزی به شهرستان تبدیل می شوند و مشکلات حوزه حمل و نقل عمومی و ... هم به حداقل ممکن کاهش یابد.
ارتقاء زبرخان حیاتی است
یک شهروند ساکن خرو نیز در این باره به خبرنگار ما گفت: به تازگی در غم از دست دادن یک دانش آموز 14 ساله به سوک نشستیم. این دانش آموز دچار بیماری تنفسی شده بود اما چون امکانات درمانی متناسب با نیاز مردم منطقه وجود ندارد مجبور به استفاده از تنها آمبولانس مرکز درمانی بخش برای انتقال بیمار به یکی از بیمارستان های نیشابور بودیم که همین تاخیر در امدادرسانی نوجوان پسر 14 ساله ای را از ما گرفت.
مرشدلو می گوید: شهرستان نیشابور با داشتن نزدیک به 500 هزار نفر جمعیت دومین شهر پرجمعیت استان است به طوری این شهرستان فقط 420 پارچه روستا دارد و مسئولان نیشابور فرصت کافی برای رسیدگی به همه بخش های این شهرستان پهناور را ندارند، بنابراین استقلال زبرخان فرصتی برای رشد و پیشرفت منطقه و برخورداری بیشتر مردم این بخش از امکانات رفاهی، درمانی و اقتصادی است.
وی می افزاید: مردم درود و قدمگاه بیش از 20 کیلومتر با نیشابور فاصله دارند، با وجود این مجبور هستند گاهی برای پیگیری یک مشکل کوچک اداری به نیشابور رفت و آمد کنند که مستلزم صرف وقت و هزینه است، در حالی که با ارتقاء زبرخان مردم در کمترین زمان ممکن خواهند توانست نیازهای اداری خود را برآورده کنند که این منجر به افزایش رضایتمندی مردم خواهد شد.
همدلی کلید تفاهم
معاون استاندار خراسان رضوی و فرماندار ویژه شهرستان نیشابور در این باره می گوید: همدلی مردم شهرهای قدمگاه، خرو و درود، کار
سعید شیبانی می افزاید: در ماههای اخیر نقطه نظرات مردم منطقه جمع آوری شده، جلسات مختلف بین اعضای شوراهای اسلامی این شهرها برگزار شده و طرح جامعی برای ارتقاء این بخش به وزارت کشور ارسال شده است که دربرگیرنده همه آراء و دیدگاهها و شامل همه ملاحظات سیاسی، امنیتی و متضمن منافع اقتصادی و بر طرف کننده نگرانی های فرهنگی و اجتماعی است و قرار شده است همه به تصمیم وزارت کشور پایبند بمانند.
وی گریزی هم به جمعیت بالای این بخش و همسایه بودن این بخش با چهار شهرستان مهم مشهد، نیشابور، تربت حیدریه و و طرقبه-شاندیز می زند و می گوید: شهرستانی که در آستانه تولد آن هستیم با برخورداری از چندین هزار هکتار مزارع کشاورزی و باغ، شهرک صنعتی خیام و دهها نقطه گردشگری و جاذبه های منحصر بفرد طبیعی، یک قطب کشاورزی، صنعتی و گردشگری است و ایجاد این شهرستان نقش عمده ای در پیشرفت و توسعه منطقه بر جای خواهد گذاشت.
سرزمین فیروزه ای نیشابور در آستانه تولد یک شهرستان جدید قرار گرفته است، شاید شاعری قدیمی و گمنام که سروده بود "دو چیز مرد سفر را زغم کند آزاد علی الصباح نشابور و خفتن بغداد"، اگر دوباره پا به دنیا بگذارد مجبور شود واژه دیگری را جایگزین نیشابور کند.
نویسنده: هادی بهجتی فرد