رئیس رسانه ملی: هماکنون باید از فرصت تحریمهای اخیر برای بالا بردن توان تولید داخلی خود استفاده کنیم.
دکتر علی عسکری در آئین پایانی پانزدهمین اجلاس فناوری رسانه، پیشرفتهای انجام گرفته در عرصه فناوری(تکنولوژی) را حاوی یک پیام قاطع برای دنیا توصیف کرد و گفت: تحریمهای دشمنان ملت همواره فرصت پیشرفت را برای کشور فراهم کرده است و هماکنون نیز باید از فرصت تحریمهای اخیر برای بالا بردن توان تولید داخلی خود استفاده کنیم.
وی با اشاره به پیشرفتهای رسانه ملی در عرصه فناوریهای رسانه افزود: حتماً این تلاشهای جهادی و ارزشمند، ما را به مرز فناوری پیش میبرد.
رئیس سازمان صداوسیما ابراز امیدواری کرد: این اجلاس بتواند رسانه ملی را در سطح جهانی پیش ببرد و تعاملات فنی کشورمان را گسترش دهد.
وی به ابراز علاقه کشورهای مختلف برای گسترش تعاملات فنی و محتوایی اشاره کرد و گفت: معاونت توسعه و فناوری رسانه این زمینه را ایجاد کرده است تا این تعاملات گسترش همهجانبه پیدا کند و بتوانیم از ظرفیتهای مختلف استفاده کنیم.
دکتر علی عسکری توانمندی داخلی و رسانه جهانی را دو کلیدواژه اجلاس پانزدهم فناوری دانست و افزود: با تلاش مضاعف همکاران عزیزمان در معاونت توسعه فناوری رسانه به سمت تمام HD و حتی k۴ شدن پیش میرویم و این یعنی مرز فناوری.
رئیس رسانه ملی شرکتهای دانش بنیان تلاشگر در عرصه فنی رسانه را بسیار ارزشمند توصیف کرد و گفت: اینها عرصه کوچکی از توانمندی جهانی ماست و امروز برخی پیشرفتهای جدید را دیدم که بسیار ستودنی بود.
رئیس سازمان صدا و سیما روش شکل گرفته در حوزه فنی سازمان را بسیار پیشرفته دانست و افزود: این شرکتهای دانش بنیان که از مدتها قبل در سازمان جا افتادند و فعالیتشان را شروع کردند میتوانند برای سایر حوزهها و سازمانها الگو باشند.
وی تأکید کرد: سایر وزارتخانهها و سازمانها میتوانند از این مدل استفاده کنند و با میدان دادن به شرکتهای دانش بنیان هم مشکلات خود را رفع کنند و هم به پیشرفت کشور کمک کنند.
دکتر علی عسکری رسانه ملی را رسانهای در تراز جهانی در حوزه محتوا و فنی دانست و گفت: هماکنون شبکههای برونمرزی صداوسیما با تأثیرگذاری ویژه، مرزهای محتوایی را در نوردیده و توانسته است جهانی بودن را به معنای واقعی ثابت کند.
رئیس سازمان صدا و سیما پیشرفتهای انجام گرفته در عرصه فناوری را حاوی یک پیام قاطع برای دنیا توصیف کرد و افزود: تحریمهای آمریکاییها و دیگر دشمنان ملت این فرصت پیشرفت را برای ما به وجود آورد و هماکنون نیز باید از تحریمهای اخیر بهترین فرصت را به دست آورد.
وی گفت: تحریمهای اخیر و بالا رفتن قیمت ارز فرصتی بینظیر برای بالا بردن توان تولید داخلی است و میتواند بهانهای برای افزایش تولیدات و گامی برای صنعتی شدن ایران اسلامی باشد.
رئیس سازمان صدا و سیما با بیان این که زمینه پیشرفت جهانی فنی را باید از عرصه سختافزار به سمت نرمافزار پیش برد، افزود: شرکتهای دانش بنیان ما باید با توجه ویژه به پهنای باند، اینترنت و عرصه برودبند(پهنای باند)، بیش از پیش در مسیر پیشرفت نرمافزاری حرکت کنند.
دکتر علی عسکری عرصه امروز را عرصه جنگ نرم توصیف کرد که رسانهها در آن تعیینکننده هستند.
رئیس سازمان صدا و سیما به استفاده از فضای رسانهای برای مقاصد سیاسی اشاره کرد و گفت: به عنوان مثال در برخی کشورها، آمریکا از اجرایی کردن نظریه استفاده از جنبش جهانی اینترنتی استفاده کرد و توانست اهداف خود را به ثمر برساند.
وی فعالیت همکاران رسانه ملی را حرکتی اندیشمند در عرصه جنگ نرم و بسیار مهم توصیف کرد و افزود: تلاشهای مؤثر شما برای حفظ ایران اسلامی است و باید بدانید که هماکنون در چه عرصه مهمی در حال تلاش هستید.
دکتر علی عسکری به اهمیت طراحی شبکههای اطلاعات اشاره کرد و گفت: برغم اینکه رهبر معظم انقلاب سالها قبل به راهاندازی شبکه ملی اطلاعات تأکید ورزید، اما هنوز این مهم انجام نشده است و در این خصوص کمکاری داشتهایم.
وی افزود: هماکنون شاهد هستیم اروپاییها با همه وابستگیشان به آمریکا در حال طراحی شبکه اینترنت اروپایی هستند و این نشان میدهد که آنها نیز خطر نفوذ فرهنگی آمریکاییها و اهمیت استقلالشان را در این زمینه درک کردهاند.
دکتر علی عسکری به تهدیدهای آمریکا و رئیس جمهور این کشور اشاره کرد و گفت: حضور پرشور مردم در ۱۳ آبان امسال که بعد از تسخیر لانه جاسوسی در سال ۵۸ بینظیر بود، تو دهنی محکمی به آمریکاییها و شخص ترامپ محسوب میشود.
رئیس سازمان صدا و سیما چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی را یکی از نقاط اوج قدرت و ایستادگی ملت دانست و افزود: مردم در ۲۲ بهمن امسال بار دیگر عظمت خود را به رخ جهان و به ویژه آمریکاییها خواهند کشید.
تجلیل از بیش از ۳۰ فناور برتر عرصه رسانه
در آیین پایانی پانزدهمین اجلاس فناوری رسانه با حضور رئیس رسانه ملی از فناوران برتر این رسانه تجلیل شد.
رضا علیدادی در آیین پایانی پانزدهمین اجلاس سراسری فناوری رسانه گفت: پانزدهمین اجلاس فناوری رسانه با موفقیت به پایان رسید، امیدواریم این اجلاس که با شعار «توانمندی ایرانی، رسانه جهانی» کار خود را اغاز کرد بتواند دستاوردهای قابل توجهی داشته باشد.
معاون توسعه و فناوری رسانه ملی افزود: در این اجلاس نشستهای علمی و تخصصی با حضور اساتید داخلی و خارجی در سطح جهانی، ۳۲ سمینار در زمینه هوش مصنوعی، فناوریهای نوین فضایی و زمینی، مانیتورینگ و... ارائه شد
وی گفت: در هر نهاد و سازمانی (ارگانی)، تحول و نوآوری بخش مهمی از بنیان یک سازمان را تشکیل میدهد، در رسانه ملی نیز طرحهای نوآورانه موضوع مهمی تلقی میشود، در این دوره بیش از ۱۶۰ طرح فناورانه ارائه شد.
علیدادی افزود: یکی از برجستهترین موضوعهای اجلاس پانزدهم نمایشگاه فناوری و صنعت رسانه و از نوآوریهای این نمایشگاه حضور استارت آپها و شرکتهای کوچک صاحب طرح و ایده نو بود.
معاون توسعه و فناوری رسانه ملی با تشکر از شبکههای مختلف رسانه ملی بابت پوشش این اجلاس گفت: شبکه آموزش مقدمه تهیه تفاهمی برای تعمیق موضوع علم و فناوری در رسانه را به وجود آورد و از آنها تشکر میکنم.
وی افزود: رسانه ملی برغم همه محدودیتها جهش بزرگی در زمینه ابر رسانه شدن طی کرده، این رسانه با نگاه به درون مسیر رشد صنعت رسانه را طی کرده و با استفاده از تولیدات داخلی توانمند و به رقیبی برای سایر کشورها بدل شده است.
در آیین پایانی پانزدهمین اجلاس فناوری رسانه از ۱۲ طرح برتر فناورانه عرصه رسانه رونمایی شد.
پانزدهمین اجلاس فناوری رسانه از ۲۸ تا ۳۰ آبان در مرکز همایشهای صدا و سیما برگزار شد.