بانک مرکزی از افزایش قیمت خُردهفروشی ۹ گروه موادخوراکی در هفته منتهی به بیست و پنجم آبان ماه خبر داد.
در هفته منتهی به بیست و پنجم آبان نرخ لبنیات ۰.۵ درصد، تخم مرغ ۳.۹ درصد، برنج ۰.۲ درصد، حبوب ۰.۸ درصد، میوههای تازه ۱.۸ درصد، سبزیهای تازه ۷.۳ درصد، گوشت مرغ ۵.۲ درصد، قند و شکر ۰.۳ درصد و چای ۰.۱ درصد نسبت به هفته قبل افزایش و نرخ گوشت قرمز ۱.۱ درصد و روغن نباتی ۰.۳ درصد کاهش یافت.
لبنیات و تخم مرغ
درهفته مورد گزارش در گروه لبنیات قیمت ماست پاستوریزه، پنیر پاستوریزه و کره پاستوریزه نسـبت به هفته قبل بدون تغییر بود و بهای سایر اقلام بین ۰.۶ درصد تا ۱.۶ درصد افزایش یافت. قیمت تخم مرغ معادل ۳.۹ درصد افزایش داشت و شانهای ۱۷۰ هزار تا ۲۴۰ هزار ریال فروش میرفت.
برنج و حبوب
در این هفته در گروه برنج، بهای برنج وارداتی غیرتایلندی معادل ۰.۱ درصد کاهش ولی قیمت برنج داخله درجه یک و درجه دو به ترتیب ۰.۱ درصد و ۱.۴ درصد افزایش یافت. در گروه حبوب بهای عدس معادل ۰.۳ درصد و لوبیا قرمز ۰.۹ درصد کاهش ولی قیمت سایر اقلام بین ۰.۴ درصد تا ۲.۴ درصد افزایش داشت.
میوهها و سبزیهای تازه
در هفته مورد بررسی، در میادین زیر نظر شهرداری پرتقال درجه دو، هندوانه و موز عرضه کمی داشت. سایر اقلام میوه و سبزی تازه که تعدادی از آنها از نظر کیفی در مقایسه با سایر میوهفروشیها متفاوت بودند، به نرخ مصوب سازمان میادین میوه و ترهبار عرضه میشد. میوهفروشیهای سطح شهر اقلام میوه و سبزی تازه را عرضه میکردند که در گروه میوههای تازه بهای سیب قرمز معادل ۱.۸ درصد، پرتقال درجه یک ۹.۶ درصد، لیموشیرین ۴.۳ درصد، انار ۰.۹ درصد و کیوی ۳.۱ درصد کاهش ولی قیمت سایر اقلام بین ۰.۳ درصد تا ۹.۵ درصد افزایش یافت. در گروه سبزیهای تازه بهای سیب زمینی معادل ۰.۲ درصد کاهش ولی قیمت سایر اقلام بین ۲.۱ درصد تا ۱۳.۳ درصد افزایش داشت.
گوشت قرمز و گوشت مرغ
در هفته مورد گزارش بهای گوشت گوسفند معادل ۱.۴ درصد و گوشت تازه گاو و گوساله ۰.۱ درصد کاهش ولی قیمت گوشت مرغ ۵.۲ درصد افزایش یافت.
قند، شکر، چای و روغن نباتی
در این هفته بهای قند معادل ۰.۳ درصد، شکر ۰.۴ درصد و چای خارجی ۰.۱ درصد افزایش ولی قیمت روغن نباتی جامد ۱.۲ درصد کاهش داشت. بهای روغن نباتی مایع ثابت بود.
تغییرات یکساله
متوسط قیمت خرده فروشی در هفته منتهی به بیست و پنجم آبان امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان میدهد که نرخ لبنیات ۵۷ درصد، تخم مرغ ۵۶.۶ درصد، برنج ۲۱.۶ درصد، حبوب ۱۴.۹ درصد، میوههای تازه ۶۸.۳ درصد، سبزیهای تازه ۳۹.۳ درصد، گوشت قرمز ۳۹ درصد، گوشت مرغ ۴۹ درصد، چای ۲۳.۸ درصد، روغن نباتی ۴۳.۸ درصد و قند و شکر ۴۱.۸ درصد افزایش یافته است.