مدیرعامل شرکت آب منطقه ای بوشهر با بیان اینکه برداشت از منابع آب استان بیش از ظرفیت موجود است بر ضرورت اجرای طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب تاکید کرد.
وی افزود: وزارتخانه های جهاد کشاورزی، راه و شهرسازی و کشور نیز موظفند بر اساس آب قابل برنامه ریزی ابلاغی وزارت نیرو، نسبت به تعیین و اعمال الگوی کشت زراعی و باغی، فضای سبز شهری و جانمایی مراکز جمعیتی اقدام کنند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای بوشهر خاطرنشان کرد: بر این اساس حجم آب قابل برنامه ریزی از محل منابع زیرزمینی، برای 16محدوده مطالعاتی استان بوشهر 308 میلیون مترمکعب و برای آب های سطحی در دو حوضه آبریز درجه 2 مند و حله 615 میلیون مترمکعب در سال در نظر گرفته شده است.
وی اضافه کرد: مجموع حجم آب قابل برنامه ریزی سطحی و زیرزمینی برای استان بوشهر 923 میلیون متر مکعب در سال برای مصارف کشاورزی، صنعت و خدمات، فضای سبز شهری و شرب تعیین شده است.
رجایی گفت در برنامه ریزی آب استان، 83 درصد سهم به بخش کشاورزی 10.8درصد به بخش شرب و بهداشت، 5.5 درصد به بخش صنعت و خدمات و 0.6 درصد به بخش فضای سبز شهری اختصاص یافته است.
وی اضافه کرد: همچنین نزدیک به 67 درصد حجم آب قابل برنامه ریزی استان از منابع سطحی و 33 درصد از محل منابع آب زیرزمینی در نظر گرفته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای بوشهر کل مصرف آب استان در سال گذشته را 957 میلیون مترمکعب اعلام کرد و افزود: از این میزان، 494 میلیون متر مکعب (معادل 51.6 درصد) از منابع زیرزمینی، 320 میلیون متر مکعب (معادل 43.3 درصد) از منابع سطحی و 49 میلیون متر مکعب (معادل 5.1 درصد) از نمک زدایی آب دریا تامین شده است.
وی تصریح کرد: شرایط موجود بهره برداری از منابع آب استان به گونه ای است که تعادل و توازن لازم در برداشت از منابع وجود نداشته و همین امر موجب افت شدید کمی و کیفی منابع آب زیرزمینی و بهره برداری نامناسب از منابع سطحی شده است.
رجایی بیان کرد: در برنامه ریزی طرح های توسعه منابع آب استان به ویژه اجرای طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی، ساخت 5 سد بزرگ مخزنی، 12 سد متوسط و کوچک، ارتقا سامانه های نوین آبیاری و طرح بزرگ نخلستان در دستور کار قرار گرفته که انتظار می رود با بهره برداری از این طرح ها در برنامه ششم و هفتم توسعه، اهداف یاد شده محقق شود.