استاد اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف گفت: وقتی از کوچک شدن دولت حرف می زنیم یعنی مداخلات دولت در اقتصاد باید کاهش یابد.
فرشاد فاطمی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما افزود: وقتی مداخلات دولت در اقتصاد کاهش یافت بهره وری افزایش می یابد و دولت از یک بازیگر در اقتصاد به یک تنظیم گر در اقتصاد تبدیل می شود تنظیم گری که روابط میان افراد و بنگاه ها را بدون مداخله در اقتصاد تنظیم می کند.
وی اضافه کرد: با افزایش بهره وری و بزرگ شدن کیک اقتصاد، دولت هم می تواند مالیات بیشتری جمع کند و با آن مالیات، خدمات عمومی بیشتر و مطلوب تری را ارائه کند .
این استاد اقتصاد گفت: مداخلات زیاد دولت در اقتصاد با انبوهی از مقررات، هم فضای اقتصاد را از رقابت خارج می کند و هم خود دولت به عنوان بازیگر اجازه نمی دهد بازیگران بخش خصوصی به اقتصاد ورود کنند.
فاطمی گفت: دخالت های دولت در اقتصاد موجب شکل گیری نهادها و سازمان های متعدد می شود که در موازات هم فعالیت می کنند البته این ایراد در قانون نویسی ما هم وجود دارند مثلا می نویسند با تصویب این قانون، نهادهای موازی از بین می روند اما از این نهادها نامی آورده نمی شود و چون نام این نهادها گفته نمی شود آنها همچنان به کار خود ادامه می دهند.
وی با بیان اینکه تمایل دولت ها ماندن و بزرگ شدن در ساختار اداری خودشان است ادامه داد: با این رویکرد، ساختار اداری بزرگ می شود و بعضی وقتها دولت از وظایفی خارج می شود ممکن است آن سازمان ها همچنان باقی بمانند.
فاطمی افزود: دخالت های دولت در اقتصاد موجب می شود هم سازمان های دولتی بودجه دولت را مصرف کنند و هم آسیب بزرگ تر، عملکرد موازی سازمان های دولتی است با دخالت های خود اجازه نمی دهند بقیه بخش های اقتصاد کار خود را انجام دهند.