آمریکا ضمن تامین پوشش بین المللی لازم برای این جنگ، سلاح مورد نیاز متجاوزان و مدیریت عملیات و اقدامات اطلاعاتی لازم را تامین و حتی در اجرای عملیات مشارکت می کند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما یک عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن گفت جنگ علیه یمن ماهیت آمریکائی دارد و در واقع، جنگ کنونی با این کشور جنگ محور آمریکا و اسرائیل علیه یمن است و آمریکا به عنوان شریک این جنگ، خواستار تغییر چهره جنوب جزیرة العرب است و به صورت مستقیم در میدان حضور دارد.
سلیم المغلس عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن در گفتگو با روزنامه لبنانی الاخبار گفت: از نخستین لحظه اعلام تجاوزگری سعودی علیه یمن که ماه مارس 2015 از واشنگتن پایتخت آمریکا صورت گرفت، آمریکا به عنوان شریکی در این جنگ، خواستار تغییر چهره جنوب جزیرة العرب شد. براساس مستندات موجود، نقش مشارکتی آمریکا در ابتدای جنگ به سرعت به همه سطوح اعم از سیاسی و نظامی و اقتصادی کشیده شد و واشنگتن دیگر به پشتیبانی تدارکاتی و اطلاعاتی اکتفا نکرد و به صورت مستقیم در میدان حضور یافت. اواخر سال 2016 با تشدید حملات موشکی یمن علیه سعودی و برملا شدن ناتوانی سیستم دفاع هوایی ساخت آمریکا از بازدارندگی در برابر این حملات، نیروهای موسوم به کلاه سبزها به مناطق مرزی در جنوب عربستان اعزام شدند تا به شناسایی و انهدام موشک های بالستیک و سکوهای موشکی در خاک یمن بپردازند.
اوایل سال 2017 کشتی های آمریکائی رادارهای نیروی هوائی یمن را هدف قرار دادند. نیروهای آمریکائی به بهانه جنگ با القاعده به پایگاه نظامی العند در جنوب یمن بازگشتند و از آن زمان، بازدید فرماندهان نظامی آمریکا از شهرهای عدن و المخا افزایش یافت. اوایل سال جاری میلادی کارشناسان آمریکائی وارد منطقه نظامی العمری در نزدیک باب المندب شدند و چند اتاق عملیات مشترک با نیروهای اماراتی تشکیل دادند تا مدیریت میدانی جنگ را به دست گیرند.
جنگ در ساحل غربی یکی از برجسته ترین نمونه های حضور آشکار آمریکا است. پس از آنکه ائتلاف سال گذشته شهر المخا را تصرف و اسکله تاریخی این شهر را به پایگاه نظامی تبدیل کرد، آمریکا از طریق متیو تولر سفیر وقت خود از انضارالله خواست بندر الحدیده را بدون جنگ تحویل دهد که با پاسخ ردّ قاطع مواجه شد و نیروهای ارتش و کمیته های مردمی یمن آمادگی خود را برای مقابله با مداخلات نظامی آمریکا اعلام کردند و صالح الصماد رئیس وقت شورای عالی سیاسی یمن که این تهدید را مطرح کرده بود مدتی بعد یعنی نوزدهم آوریل گذشته، توسط یک فروند پهپاد از نوع MQ9 ترور شد.
هفتم ژوئن گذشته نیز فرماندهی نظامی نیروهای آمریکائی وارد پایگاه دریائی شهر عدن شد و با شماری از فرماندهان نظامی سعودی اماراتی درخصوص حمله به الحدیده گفتگو کرد. جوزف ووتل در عدن با فرمانده نیروهای طرفدار عبدربه منصور هادی نیز دیدار کرد. پس از این دیدار افسران آمریکائی در ریاض تدوین طرح تازه ای را برای سرنگون کردن الحدیده آغاز کردند. آمریکا در آن زمان دو فروند هواپیمای شناسائی جدید و اطلاعات مهمی را درخصوص حمله به الحدیده در اختیار سعودی گذاشت.
مشارکت آمریکا در جنگ یمن به امور نظامی محدود نشد بلکه شامل امور اقتصادی نیز شد. تولر در گفتگوهای اخیر کویت با هیئت صنعا تهدید کرد اگر از امضای توافقنامه ای که به معنای پیروزی دیپلماتیک برای ائتلاف است خودداری کنند تحت فشار اقتصادی سختی قرار خواهند گرفت. هیئت صنعا این تهدیدات را رد کرد و پس از آن فرودگاه صنعا تعطیل شد و بانک مرکزی یمن به عدن انتقال داده شد و دارایی های آن در بانک های بین المللی مسدود شد و دریانوردی در آب های الحدیده محدود گردید.
تجاوزگری آمریکا علیه یمن حاصل «طوفان قاطعیت» نبود. بلکه [پیش از آن] برای سرکوب آنچه انقلاب جوانان «ثورة الشباب» نامیده می شود و منجر به سرنگونی علی عبدالله صالح شد آغاز شده بود. آمریکا از زمان به قدرت رسیدن منصور هادی در دولت انتقالی تلاش کرد نقشه های مخفی خود را برای انهدام سیستم موشکی یمن اجرا کند. براساس اطلاعاتی که الأخبار به دست آورده است جرالد فایرستاین سفیر وقت آمریکا در یمن شخصاً و تحت عنوان حمایت از طرح منصور هادی برای بازسازی، برنامه انهدام سیستم موشکی یمن را مدیریت می کرد.
براساس اطلاعات موجود آمریکا سفارتخانه خود را در صنعا به اتاق عملیات نظامی تبدیل کرد و اتاقی نیز در جبل نقم در شرق صنعا ایجاد کرد و بیش از 300 سرباز و کارشناس نظامی را به بهانه حافظت از سفارتخانه خود به یمن اعزام کردد. منابع الاخبار گفتند: نیروهای آمریکائی سال 2012 به بهانه مبارزه با تروریسم وارد یمن شدند و اقدام به انهدام 1500 فروند موشک زمین به هوا ساخت روسیه در یمن کردند و رادارها را از کار انداختند. کارشناسان آمریکائی همچنین صدها فروند موشک حرارتی را که علیه هواپیماهای متخاصم استفاده می شد منهدم کردند.
سلیم المغلس عضو دفتر سیاسی انصارالله به الاخبار گفت: در واقع یمن با آمریکا در جنگ بوده است. آمریکا ضمن تامین پوشش بین المللی لازم برای این جنگ، سلاح مورد نیاز [متجاوزان] و مدیریت عملیات و اقدامات اطلاعاتی لازم را تامین و حتی در اجرای عملیات مشارکت می کند. تصمیم گیری برای جنگ علیه یمن توسط آمریکا صورت گرفت و جنگ فعلی با این کشور در واقع جنگ محور آمریکا و اسرائیل علیه یمن است. جنگی که به صورت مستقیم یا از طریق ایادی اجرا می شود.