طرح آزمایشی نجات جنگلهای بلوط در چهارمحال و بختیاری آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز چهارمحال و بختیاری ، رئیس مرکز جنگلهای خارج از شمال سازمان
آقای غیبی افزود: برای اجرای این طرح شاخص های مدیریت پایدار را لحاظ کرده ایم و ایجاد چاله های فلسی برای جبران خشکسالی و خشکیدگی، تجدید ریز مغذی ، حفاظت و غرق با همکاری مرکز تحقیقات استان از جمله برنامه های این طرح آزمایشی است .
وی با بیان اینکه تجدید حیات لازمه استمرار تولیدات است افزود: با مرکز تحقیقات استان برای تجدید حیات این جنگلها برنامه هایی داریم که در قالب پروپوزال در سازمان جنگلها مصوب خواهیم کرد .
مدیرکل منابع طبیعی استان گفت : هم اکنون هشت هزار هکتار از جنگل های بلوط استان دچارخشکیدگی شده است که این رقم روبه افزایش است .
محمدی مقدم افزود : این خشکیدگی ها از اواخر دهه هشتاد به صورت تک پایه درمناطق جنگلی استان دیده شد که امروز به خشکیدگی توده ای تغییر یافته و به 307 هزار جنگل بلوط استان درحال گسترش است .
رئیس مرکز تحقیقات جهادکشاورزی ومنابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری مهمترین علت این اتفاق را ریزگردها ، تغییراقلیم وخشکسالی های سالهای اخیر عنوان کرد .
دکتر جهانبازی افزود: متاسفانه این خشکیدگی ها عامل آفت های ثانویه دراین جنگل ها شده است که چاره ای جز قطع آنان باقی نمی گذارد .
وی با اشاره به اهمیت حفظ آب توسط این جنگل ها برای مناطق کویری کشور افزود : اهمیت حفظ این جنگل ها حفظ اکوسیستم طبیعی ، پیشگیری ازفرسایش خاک وپیشگیری از سیلابهای فصلی است که متاسفانه با روند روبه رشد این خشکیدگی ها مناطق جنگلی استان را بحران زده کرده است .
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال و بختیاری گفت : برای اجرای طرح تجدید حیات جنگلهای زاگرس در چهارمحال و بختیاری 240 میلیون تومان هزینه شده است اما نیازمند اختصاص اعتبارات بیشتر است.
به گفته کارشناسان سطح جنگلهای زاگرس 6 میلیون هکتار است که برای احیا و مراقبت از هر هکتار آن 10 میلیون تومان اعتبار نیاز است.