رديابی آفت مگس ميوه مديترانهای از ابتدای امسال تاکنون در 4 هزار و 320 هكتار باغ های مرکبات و سیاه ریشه شهرستان ساری انجام شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مازندران، مدير جهاد كشاورزي شهرستان ساری با اعلام این خبر گفت: اين آفت چندنسلي در شرايط مساعد ميتواند در طول سال زاد و ولد کرده و مگس ماده با تخمريزي در پوست ميوه تخمريزي و تغذيه لارو آن از گوشت ميوه موجب لهيدگي و تغيير رنگ در ميوه میشود.
رضا پورفلاح، تغيير رنگ در محل تخمريزي مگس بر روي ميوه، پوسيدگي و ريزش شديد میوه را از ديگر علائم خسارت اين آفت برشمرد.
وي افزود: نصب تله هاي جلبكننده يا تله هاي زرد چسبنده در باغ های آلوده، جمع آوري و نابود كردن ميوه هاي آفت زده و مشكوك با غرقاب كردن در ظروف بشكهاي حاوي آب و مشتقات نفتي، دفن كردن ميوه ها در عمق 50 سانتيمتري خاك، سوزاندن ميوه هاي آفت زده، محلول پاشي تنه و سرشاخه هاي اصلي درخت به ويژه قسمت هاي آفتابگير آن با پروتئين هيدروليزات 2 تا 3 درصد به همراه سم مالاتيون به میزان 2 در یک هزار از راهكارهاي كنترل اين آفت است.
مدير جهاد كشاورزي شهرستان ساری با اشاره به اهميت برداشت ميوه ها شامل نارنگي، پرتقال، ليمو، نارنج، خرمالو و ازگيل قبل از شروع فصل زمستان گفت: باغداران از نقل و انتقال ميوههاي آفتزده جلوگيري وبراي انجام مبارزه زراعي در فصل سرما و پابيل كردن سايهانداز درختان براي از بين بردن شفيرههاي آفت اقدام كنند.
پورفلاح با بيان اينكه هوای سرد موجب كنترل جمعيت آفت مگس میوه و به حداقل رساندن خسارت می شود افزود: مبارزه و عمليات طعمه مسموم پاشي در 637 هكتار با هزار ليتر پروتئين هيدروليزات انجام شده و هزار و 100 عددكارت زرد، 330 تله مكفيل و 136 لیتر سراتراپ، 510 عدد فرمون و 700 قرص سراتنیکس نيز بين باغداران شهرستان ساروی توزيع شد.
مدير جهاد كشاورزي شهرستان ساری به تشکیل 53 کلاس آموشی و ترویجی امسال ضد مگس میوه مدیترانه ای و حضور هزار و 500 فراگیر، آموزش انفرادی برای 2 هزار و 300 نفر و وجود 6 ايستگاه رديابي آفت در این شهرستان اشاره كرد و گفت: از ابتدای امسال تاکنون، رديابي آفت در 4 هزار و 320 هكتار باغ های مرکبات و سیاه ریشه شهرستان ساری انجام و با نصب 22 تله فرمونی و 17 تله جلب کننده سراتراپرپ 43 هزار و 187 مگس ميوه مديترانهاي شكار شد.