پاسخ سخت مقاومت، رژیم صهیونیستی را وادار به قبول آتش بس کرد.
رسانه های رژیم صهیونیستی اعلام کردند کابینه امنیتی اسرائیل با توقف حملات به نوار غزه موافقت کرد.
بر اساس این گزارش ها همه اعضای کابینه امنیتی از جمله آویگدور لیبرمن وزیر جنگ و نفتالی بنت وزیر آموزش رژیم صهیونیستی با طرح آتش بس موافق بوده اند.
آنچه سبب شده رژیم صهیونیستی این بار اینگونه منفعل شود واکنش غیر منتظره و قدرتمند نظامی و موشکی مقاومت فلسطینی به حملات این رژیم به نوار غزه بوده است.
گفته میشود تنها در یک روز چهارصد موشک شلیک شد، تلفات سنگینی را در میان صهیونیست ها برجا گذاشت، صدای آژیر خطر به صدا درآمد و پناهگاه ها به روی صدها هزار شهرک نشین وحشت زده باز شد.
این بمباران سبب شده مقامات ستاد مشترک ارتش صهیونیستی با بروز یک جنگ جدید مخالف باشند. ارتش رژیم صهیونیستی به این نتیجه رسیده است که این جنگ نتیجه ای ندارد. نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز با گفتن این که باید به هر شکلی از جنگ جلوگیری کرد، نشان داد که با این تفکر موافق است.
به گزارش امروز پایگاه اینترنتی رای الیوم نتانیاهو به این نتیجه رسیده است که هدف قرار دادن نوار غزه بدون دریافت پاسخ ویران کننده و بدون تلفات سنگین در میان نیروهای اسرائیلی و شهرک نشینیان این رژیم ممکن نیست... نتانیاهو این مسئله را درک کرده است که ممکن است در انتخابات آینده با شکست روبرو شود و با این وضع دوستان سازشگر عرب وی دچار مشکل خواهند شد، پس تصمیم گرفت با کمترین خسارت از این بحران خارج شود و به (تلاش های میانجیگرانه) مصر پناه برد تا از این وضع نجات یابد.
بر اساس این گزارش معادله جدید نیروهای مقاومت، مفهوم جدیدی را در جنگ تقویت کرده با این عبارت که آتش در برابر آتش است و شهرک های صهیونیستی در اطراف مرزهای نوار غزه در تیررس موشک های دقیق و تاثیرگذار مقاومت قرار دارند.
البته بنابر برخی گزارش ها هدف حملات موشکی گسترده حماس به جنوب اراضی اشغالی تنها وادار کردن رژیم صهیونیستی به توقف حملات خود نیست بلکه اهداف دیگری چون سبک تر شدن محاصره، باز شدن گذرگاه ها و گسترش منطقه ماهیگیری نیز است.
برخی گزارش ها دیروز از اختلاف شدید در اراضی اشغالی درباره تحولات اوضاع در نوار غزه خبر دادند.
تزیپی لیونی از مخالفان رژیم صهیونیستی ابعاد و نتایج دیگر آتش بس را اینگونه تشریح می کند: برقراری آتش بس میان اسرائیل و غزه یک شکست امنیتی وحشتناک است و خدشه ای جدی به توان بازدارندگی اسرائیل محسوب می شود.
حتی آویگدور لیبرمن وزیر جنگ رژیم صهیونیستی با وجود حمایت از آتش بس اعلام کرد آتش بس در غزه «تسلیم شدن در برابر آنچه آنرا «تروریسم» خواند است. وی ضمن اعلام استعفای خود، گفت سران احزاب یکشنبه آینده تشکیل جلسه خواهند داد تا زمان برگزاری انتخابات زودهنگام را مشخص کنند.
آنچه در این میان قابل توجه است واکنش آمریکا و رژیم سعودی به تحولات غزه و جنوب اراضی اشغالی است.
هدر نائورت سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا درباره وضعیت غزه با ملک عبدالله دوم پادشاه اردن گفتگو کرده است.
وی بدون اشاره به این که صهیونیست ها آغازگر حملات به غزه بودند گفت: ما با شدیدترین لحن حملاتی که از غزه علیه اسرائیل صورت گرفت را محکوم می کنیم و در کنار اسرائیل می ایستیم و از حق دفاع مشروع تل آویو حمایت می کنیم.
سایت میدل ایست آی نیز امروز نوشت: عربستان برای منحرف کردن توجه ترامپ از پرونده قتل خاشقچی، نتانیاهو را به جنگ با حماس تشویق کرده است.
به گفته منابع آگاه، جنگ در غزه یکی از اقدامات و سناریوهایی است که یک گروه ضربت آن را پیشنهاد داده است.
این گروه ضربت که برای مقابله با افشای اطلاعات مخرب درباره قتل خاشقچی از سوی مقامات ترکیه تشکیل شده است، متشکل از مقامات دادگاه سلطنتی، وزرای امور خارجه و دفاع و دستگاه اطلاعاتی عربستان است که هر شش ساعت یک بار اطلاعات خود را در اختیار ولیعهد می گذارند.
این گروه به بن سلمان توصیه کردند یک جنگ در غزه توجه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا را منحرف خواهد کرد و بار دیگر توجهش را به نقش عربستان سعودی در تقویت منافع راهبردی اسرائیل جلب می کند.
------------------------------------------
عبدالرضا خلیلی